gietvloer afbeelding

Drie methoden om betonverf te verwijderen

Voordat u de vloer opnieuw van een laag betonverf kunt voorzien, is het zaak oude lagen betonverf te verwijderen. Betonverf verwijderen kunt u zelf doen, maar vaak is het handiger en sneller om betonverf professioneel te laten verwijderen. Wilt u toch liever zelf aan de slag met het verwijderen van betonverf, dan kunt u op drie manieren te werk gaan.

Betonverf verwijderen met een afbijtmiddel

Als u zelf betonverf gaat verwijderen, is dit de eenvoudigste optie. Een verfspecialist raadplegen is daarbij wel aan te raden, aangezien niet alle afbijtmiddelen geschikt zijn voor het afbijten van betonverf. Natuurlijk moet u voordat u aan de slag gaat ook bepalen of de ondergrond (het oppervlak dat u wilt gaan verven) wel tegen de chemicaliën in zo’n afbijtmiddel bestand zijn, anders bent u straks nog verder van huis.

Betonverf verwijderen door afbranden of föhnen

Afbranden of föhnen is een chemische behandeling voor het verwijderen van betonverf. Ook bij deze methode geldt dat hij niet voor iedere vloer geschikt is. Vraag dus ook als u betonverf wilt verwijderen middels afbranden eerst advies aan een verfspecialist, om problemen te voorkomen. Deze verwijderingsmethode is ook een zware belasting voor het milieu.

Betonverf verwijderen door te schuren.

Schuren is de beste manier om oude betonfverf te verwijderen. Er komen geen chemicaliën bij vrij die het milieu of uw vloer te zwaar belasten en schuren creëert ook de beste hechting bij het aanbrengen van de nieuwe betonverf. De vloer schuren doet u met een diamantschuurmachine. Deze kunt u huren bij een verhuurbedrijf. U kunt uw vloer ook laten schuren door een professional, wat als voordeel heeft dat het schuren vaak vrijwel stofvrij gebeurt, wat u een hoop werk scheelt in de voorbereiding voor het verven.

Welke methode u ook kiest om betonverf te verwijderen, zorg ervoor dat alle resten chemicaliën en stof volledig van de vloer verwijderd zijn voordat u een nieuwe laag betonverf aan gaat brengen. Zo voorkomt u hechtingsproblemen en kunt u straks langer van uw mooi geverfde vloer genieten.