Aan de slag: een betonnen vloer verven

Een betonnen vloer verven is een relatief eenvoudige manier om hem er weer als nieuw uit te laten zien en hem te beschermen tegen slijtage, klimaatinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Een betonnen vloer verven doet u met betonverf. Pakt u het verven op de juiste manier aan, dan kunt u met betonverf een gladde, strakke vloer creëren die eenvoudig te onderhouden is. Met de volgende tips lukt dat zeker!

Betonnen vloer verven, het begint met de ondergrond

Wilt u uw betonnen vloer verven, kijk dan voordat u daarmee begint goed naar de bovenlaag van de vloer. Deze moet droog, schoon en vet- en stofvrij zijn, maar mag ook geen oneffenheden of beschadigingen bevatten. Soms zult u de betonnen vloer machinaal moeten schuren om hem voor te bereiden op de verfbeurt. Dat kunt u het beste doen met een diamantschuurmachine, aangezien gewone schuurmachines vaak een averechts effect hebben. De diamantschuurmachine kunt u huren bij een gereedschapverhuurbedrijf. Lees voor een goede voorbereiding van uw betonnen vloer ook onze artikelen over cementsluier verwijderen, betonvloer ontvetten en betonvloer reparatie.

Betonnen vloer verven? Eerst een primer!

Om een betonnen vloer mooi te kunnen verven, moet vaak eerst een primer worden aangebracht, om ervoor te zorgen dat de betonverf goed aan de ondervloer hecht. U kunt deze primer beschouwen als een soort grondverf. Bij Epoxywinkel.nl kunt u primers op basis van epoxy bestellen die een harde beschermlaag over uw betonnen vloer vormen en ervoor zorgen dat de betonverf die u eroverheen aanbrengt goed hecht.

Als de primer zo ver is opgedroogd dat deze overschilderbaar is, is het tijd om uw betonnen vloer te gaan verven. Betonverf brengt u eenvoudig aan met een roller en kwast. U kunt daarbij het beste in banen werken, zodat u overal goed bij kunt. Verdeel de betonverf gelijkmatig over de hele vloer, eventueel kunt u daarbij gebruik maken van een vlakspaan. Na het aanbrengen van de eerste laag laat u deze droegen tot hij overschilderbaar is, waarna u de tweede laag op dezelfde manier aanbrengt. In deze tweede laag kunt u eventueel antislipmiddel mengen, zodat uw betonnen vloer ook als hij nat is veilig beloopbaar is.

Betonnen vloer verven en droogtijd

Geef de verf na het aanbrengen ruim de tijd om te drogen en uit te harden. Meestal zijn geverfde betonnen vloeren na 24 uur beloopbaar, na 48 uur licht belastbaar en na zeven dagen volledig belastbaar. Kijk dit voor de zekerheid na in de gebruiksaanwijzing van de verf!

Bij Epoxywinkel.nl kunt u alles bestellen dat u nodig hebt om uw betonnen vloer te verven. We hebben natuurlijk betonverf in vrijwel elke gewenste kleur, maar u kunt bij ons ook de benodigde hulpmiddelen voor het aanbrengen van de verf bestellen.