Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen op het dak
11 april 2022 0 view(s)

Wij zijn ontzettend blij met onze gloednieuwe zonnepanelen. Met de aanleg van deze 50 zonnepanelen hebben we namelijk weer een grote stap gezet in ons verduurzamingsplan. Inmiddels leveren onze zonnepanelen zo veel stroom, dat we het ook aan diverse buurpanden kunnen doorgeven. Is dat niet geweldig? We genieten nu dus extra als het zonnetje schijnt, want dan hebben we groene stroom direct van de bron. En onze klanten kunnen gratis hun elektrische auto bij ons opladen.

 

Hoeveel brengen zonnepalen op?

Natuurlijk is de opbrengst van zonnepanelen grotendeels afhankelijk van het aantal zonuren op een dag. En daarnaast spelen factoren mee zoals de hoeveelheid zonnepanelen, het vermogen van de panelen en de locatie. Onze zonnepanelen hebben een vermogen van 370 Wattpiek per paneel en we hebben 50 panelen op ons platte dak laten plaatsen. Wattpiek is het maximale opwekvermogen per jaar. Energieleveranciers berekenen de verwachte opbrengst in kWh van zonnepanelen als volgt:

Wattpiek x aantal panelen x 0,85 = 370 x 50 x 0,85 = 15.725 kWh verwachte jaaropbrengst.

 

Wij verduurzamen ons bedrijfspand

Bij Epoxywinkel.nl willen we bijdragen aan een duurzamere wereld voor nu en voor de toekomst. Daarom zijn we hard bezig om een duurzaamheidstransitie te maken. Ons plan voor duurzaam ondernemen staat stil bij een duurzaam bedrijfspand, duurzame oplossingen voor tijdens ons werk en het productieproces én het aanbieden van duurzame producten voor onze klanten. Heb jij ideeën over hoe we kunnen werken aan onze weg naar een betere, duurzame wereld? Laat het ons gerust weten.

 

Verwarmen met warmtepomp

We verwarmen ons bedrijfspand zoveel mogelijk met onze warmtepomp. Dit levert ons een rendement van 400% op. Hoe berekenen we dat vraag je je af? Het rendement kun je eenvoudig berekenen door te kijken naar de verhouding tussen de hoeveelheid energie die de warmtepomp afgeeft versus de hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt. Deze verhouding wordt de Coëfficiënt Of Performance genoemd, oftewel de COP. Bij een COP van 1 geeft de warmtepomp net zoveel energie af als die verbruikt. In ons geval levert de warmtepomp 4 kWh per elke 1 kWh aan energie die erin gaat.

 

Hoe verduurzamen?

Naast duurzaam stroom opwekken met zonnepanelen en verwarmen met een warmtepomp, kun je op nog veel meer gebieden bijdragen aan een duurzame onderneming. Investeren in de isolatie van je bedrijfspand (of woning) is bijvoorbeeld een eenvoudige manier om te zorgen dat je energie bespaart. Voor veel investeringen voor verduurzaming kun je gebruik maken van subsidies en aantrekkelijke financieringsmogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om de grondstoffen onder de loep te nemen die je in jouw productieproces gebruikt en hoe deze grondstoffen worden gewonnen. Hoe ga jij verduurzamen?

 

Opmerkingen
Leave your comment
Your email address will not be published
Bezig met laden...