Een houten boot met epoxy lamineren

Een houten boot met epoxy lamineren
Geplaatst in: Bootreparatie

Epoxy wordt veel toegepast in de bootbouw. Zo kun je het gebruiken voor het repareren van een boot en het onderhouden en lamineren van een polyester of houten boot. Epoxy is ook geschikt voor surfplanken, jetski’s en kiteboards. Het is dus een echte alleskunner en onmisbaar in de gereedschapskist van de liefhebber van watersport.

Epoxy heeft meerdere voordelen. Zo is het eenvoudig in gebruik, goedkoop en hardt het transparant uit.

 


Houten boot met epoxy lamineren

 

Je kan een houten boot verstevigen door deze te lamineren met epoxy en glasweefsel. Zorg er allereerst voor dat het te bekleden oppervlak strak en schoon is. Eventuele gaten vul je op met epoxyplamuur.

Ontvet de houten boot met aceton.

Knip vervolgens het glasweefsel op maat. Je kan altijd beter kiezen voor meerdere dunne lagen in plaats van één dikke laag. Op deze manier wordt het laminaat namelijk steviger.

Begin met het aanbrengen van een laag epoxy met een roller en leg hier het glasweefsel op. Maak dit vervolgens weer nat met epoxy en ga zo door tot het geheel stevig genoeg is.

 


Afwerking houten boot

 

Wil je jouw houten boot opknappen? Dan kun je deze afwerken met bootlak. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

 


Alles voor het onderhouden van een houten boot

 

Bij Epoxywinkel.nl vind je alles voor het onderhouden en repareren van je houten boot. Zo bieden wij ook PU schuim aan. Dit is een 2-componenten schuim met een gesloten celstructuur. Hierdoor is deze waterbestendig. Dit schuim kun je gebruiken om holle ruimtes zoals dubbele bodems vol vullen. PU schuim zorgt ervoor dat je boot onzinkbaar wordt en blijft!


Alles voor je boot

27 juli 2020
3017 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0