Epoxy giethars schuren en polijsten om krassen te verwijderen

epoxy giethars schuren
22 september 2020 3530 view(s)

Van een epoxy kunstwerk tot een epoxy tafel: na verloop van tijd kunnen er krassen op het oppervlak ontstaan. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen: je kan namelijk epoxy giethars schuren en polijsten om krassen te verwijderen. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit doet en welke middelen je hiervoor nodig hebt.

 

Benodigdheden epoxy giethars schuren

 

Aceton
✔ Polijstpasta
✔ Schuurmachine (korrel 240 - 1200)
✔ Polijstmachine
✔ Polijstvacht
✔ Spuitnevelaar (voor water)

Let op: voordat je gaat schuren en polijsten moet je de epoxy 5 tot 7 dagen uit laten harden!


Epoxy giethars: bekijk ons aanbodStap 1: maak het oppervlak schoon

 

Voordat je aan de slag gaat met epoxy giethars schuren en polijsten, moet het oppervlak allereerst schoon zijn. Dit kun je doen met aceton. Op deze manier kun je ook zien waar de krassen zitten en hoe diep ze zijn.

 

Stap 2: epoxy giethars schuren

 

Bepaal de diepte van de krassen. Is het oppervlakkig? Dan heb je een niet al te grove korrel nodig. Begin in ieder geval met de grofste korrel en maak het oppervlak tussendoor regelmatig schoon met een doek en een beetje aceton. Ga zo door tot je de krassen grotendeels hebt verwijderd.

 

Stap 3: fijn schuren

 

Werk het geheel af met een fijne korrel. Kom je toch nog grote krassen tegen? Stap dan weer over op een grove korrel en sluit wederom af met een fijne korrel. Maak, zoals eerder, wederom het oppervlak tussendoor schoon met aceton. Verlaag de grofheid van het schuurpapier op deze manier stapsgewijs totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.


Stap 4: polijsten

 

Na het schuren van de epoxy giethars is het tijd om het geheel mooi af te werken. Je laat de epoxy weer glanzen door deze te polijsten. Breng wat polijstpasta aan op de pad en begin met polijsten op een laag toerental. Spray intussen af en toe wat water op het oppervlak zodat het niet te warm wordt.

Ga door met polijsten tot je tevreden bent over het eindresultaat.

Je kan de epoxy giethars eventueel nog coaten met een beschermende DD-lak.

 

Heb je nog vragen? Stel ze hieronder in de comments! 

Opmerkingen
Leave your comment
Your email address will not be published
Bezig met laden...