Epoxy dienblad maken

Epoxy dienblad maken

Met epoxy giethars kun je prachtige epoxy dienbladen maken. Epoxy dienbladen zijn voedselveilig en beschermen je tafel tegen kringen en vlekken. En ze zien er ook nog eens fantastisch uit. We noemen de kunst van het epoxy gieten ook wel resin art. Bij Epoxywinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt om zelf een epoxy dienblad te maken. Dus zoek een mooi stuk hout uit ter grootte van een dienblad, bekijk onze handige instructievideo’s en ga aan de slag!

 

Wat heb je nodig om een epoxy dienblad te maken?


Het is handig om eerst alle materiaal en gereedschap te verzamelen voor je aan de slag gaat. Je kunt het onderstaande lijstje gebruiken voor jouw epoxy dienblad doe-het-zelf project.

 

 

Stap 1: dienblad opschuren

Je begint met het opschuren van het hout. Deze stap kun je overslaan, maar dan loop je de kans dat de epoxy giethars minder goed aan het hout hecht. Voor het beste resultaat dus toch even het houten dienblad opschuren.

 

Stap 2: epoxy giethars klaarmaken

Weet jij al welke kleur jouw epoxy dienblad wordt? We hebben allerlei soorten kleurpigmenten voor de epoxy giethars. De transparante pigmenten geven de hars kleur, maar laten het toch helder waardoor het nog doorschijnt. Je kunt een deel van het hout zichtbaar laten door transparante epoxy giethars te gebruiken. Verder gebruik je Epoxy Giethars UV Snel voor een dienblad, omdat deze variant geschikt is voor het gieten lagen tot 5 mm dik.

Meng de epoxy giethars volgens de gebruiksaanwijzing en voeg kleurpigmenten naar keuze. Gebruik je verschillende kleuren? Gebruik dan per kleur een andere mengbeker. Voeg het pigment voorzichtig toe tot je het gewenste kleurresultaat bereikt.

 

Stap 3: epoxy dienblad gieten

Giet de epoxy giethars op het houten dienblad. Werk met verschillende lagen voor de mooiste kleureffecten. Bekijk ook onze video over resin art met Noëlla Straakenbroek voor het mooiste resultaat voor jouw eigen originele epoxy dienblad.

 

Stap 4: wachten tot jouw epoxy dienblad droog is

Zet je dienblad op een veilige plek waar het rustig kan uitharden. Geef het dienblad twee weken de tijd om te drogen. De epoxy giethars hard volledig uit in 14 dagen tijd, dus nog heel even geduld. We weten het, wachten duurt het langst, maar het is de moeite waard. Hierna is jouw voedselveilige epoxy dienblad klaar voor gebruik!

Wij zijn benieuwd wat jij ervan gaat maken, deel je het resultaat met ons? Tag ons op Instagram @epoxywinkel.nl of deel je foto’s via mail.

 

31 maart 2022
725 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0
Opmerkingen
Leave your comment