Bruidsboeket bewaren epoxy

Bruidsboeket bewaren epoxy
22 februari 2023 0 view(s)

Een bruidsboeket bewaren in epoxy is een ideale manier om een unieke en bijzondere herinnering te creëren. Door je bruidsboeket te omhullen met giethars zorg je voor een beschermlaag die tegelijkertijd prachtig is om naar te kijken. Alsof je de tijd hebt stilgezet!

Voorheen was je voor bewaarmogelijkheden van een boeket afhankelijk van dure aanbieders. Dit omdat epoxy alleen via speciaalzaken te krijgen was. Ook was er nauwelijks informatie te vinden over de beste aanpak. Gelukkig vind je hier alles over de beste manier om een bruidsboeket te bewaren in epoxy, welke giethars geschikt is voor jouw project en hoe je het ingieten van je bruidsboeket aanpakt.

 

Bloemen in epoxy gieten

 

Misschien ben je wel bekend met het drogen van bloemen om ze lang te kunnen bewaren. Het nadeel hiervan is dat de tere bloemblaadjes snel beschadigen en het lastig is om een goede plek te geven. Met het ingieten van je bruidsboeket zorg je ervoor dat de bloemen goed beschermd zijn en de rest van je huwelijk meegaan. Bloemen in epoxy gieten is dan ook dé manier om een bruidsboeket te bewaren. Dit is ook eenvoudig zelf te doen, dankzij ons stappenplan en ons laagdrempelige aanbod giethars.

 

Benodigdheden epoxy bruidsboeket

 

Je denkt misschien dat je veel ingewikkelde materialen nodig hebt om een epoxy bruidsboeket te maken, maar niets is minder waar. Met de volgende items kan je al aan de slag:

  • Epoxy hars
  • Beschermende handschoenen
  • Mengbekers
  • Roerstaafjes
  • Gietmal
  • Boeket

 

Stappenplan bruidsboeket bewaren in epoxy

 

Stap 1: bloemen drogen

De eerste stap is het volledig laten drogen van het boeket. Het is namelijk niet mogelijk om vochtig materiaal in te sluiten in een laag epoxy. Het drogen van een bruidsboeket kan je het doen door het boeket ondersteboven op te hangen in een droge, donkere ruimte. Zo verkleuren de bloemen zo min mogelijk. Het nadeel hiervan is dat de bloemen deels verwelken.

Om een mooi resultaat te krijgen is het ook mogelijk om de bloemen actief uit te drogen met chinchillazand of speciale droogkristallen. Door het boeket volledig te bedekken droogt het binnen een paar dagen uit en blijft de vorm en kleur beter behouden.

 

Stap 2: epoxy mengen

Als het boeket volledig uitgedroogd is, kan je verder. Zorg ervoor dat je een mal hebt waar je volledige boeket in past en dat je kiest voor een pakket met voldoende giethars. Meng op voorhand voldoende giethars.

 

Stap 3: bruidsboeket ingieten

Begin met het gieten van een laag epoxy in de mal. Dan hang je je boeket erin, waarbij het handig is om het uiteinde te bevestigen aan een latje. Op die manier kan het boeket rustig in de mal hangen, terwijl je de mal tot de rand vult met epoxy.

 

Stap 4: afwerken

Na het verstrijken van de droogtijd kan je het ingegoten boeket uit de mal verwijderen. Het oppervlak kan je polijsten, zodat je project extra glans krijgt.

 

Bezig met laden...