Wat is giethars?

Wat is giethars?
22 september 2020 143 view(s)

Wat is giethars? Giethars is een materiaal dat je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Het is een vezelsterke kunststof en bestaat uit twee componenten. Deze dien je eerst met elkaar te mengen. Daarna is het materiaal, zodra het uitgehard is, sterker dan ‘normaal’ kunststof.

 

Eigenschappen van giethars

 

✔ Vloeibaar tijdens gieten
✔ Verkrijgbaar in drie varianten: snel, traag en zeer traag
✔ Geleidt warmte
✔ Elektrisch isolerend
✔ Zeer sterk

 


Waarvoor kun je giethars gebruiken?

 

Zoals we eerder vertelden, kun je giethars voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk aan kunststofvloeren, epoxy giethars kunst en het coaten en beschermen van houten meubelen.


Ga naar ons aanbod aan giethars


Verschillende soorten giethars

 

Bij Epoxywinkel.nl bieden we twee verschillende soorten giethars aan - elk geschikt voor een andere klus. Ontdek hieronder welke giethars bij jouw project en wensen past.

 

Polyurethaan giethars

 

Polyurethaan giethars wordt gebruikt in onze PU gietvloeren. Dit is een designvloer die geschikt is voor elke ruimte in huis. De vloer is onderhoudsarm, waterdicht en loopt prettig doordat de giethars licht elastisch is.


Ga naar onze PU gietvloeren


Epoxy giethars

 

Wil je een ijzersterke vloer, die met name geschikt is voor industriële ruimtes? Kies dan voor een vloer van epoxy giethars. Onze epoxyvloeren zijn bestand tegen chemicaliën en hoe meer lagen je aanbrengt, hoe sterker de vloer.


Ga naar onze epoxyvloeren


Giethars kleuren met pigment

 

Onze gietharsen zijn in principe transparant, maar je kan ze makkelijk (laten) kleuren. Zo heb je keuze uit meer dan 300 RAL-kleuren, waardoor er altijd wel een tint bij zit die bij jouw wensen past.

Ga je aan de slag met epoxy giethars kunst? Dan kun je de transparante giethars kleuren met pigmenten. Je kan ze ook onderling met elkaar mengen om zo het gewenste effect te bereiken.


Ontdek alle epoxy kleuren

Bezig met laden...