Deze verschillende soorten epoxy pigmenten zijn er

voorbeeld van epoxy pigment
13 februari 2024 0 view(s)

Om een bepaalde sfeer of stijl te realiseren, is soms kleur nodig. Daarom bestaat er zoiets als epoxy pigment. Daarmee kun je epoxy giethars een specifieke kleur geven, zodat het past bij het project dat u voor ogen hebt - of dit nu een project in uw woning is of een kunstwerk waar u aan werkt. Het is echter soms best ingewikkeld om te beslissen welke epoxy pigmenten u nodig hebt.

 

In dit artikel ontdekt u daarom:

 

 • Wat zijn epoxy pigmenten?
 • Welke soorten epoxy pigmenten zijn er?
 • Hoe gebruikt u epoxy pigmenten?

 

Wat is epoxy pigment?

 

Epoxy pigmenten zijn speciaal ontwikkelde kleurstoffen die je kunt mengen met epoxyhars. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende versies, waaronder poeders, pasta's en vloeistoffen. Elke soort geeft een eigen unieke kleur en effect aan een project. Of je nu op zoek bent naar levendige tinten, subtiele kleuren of speciale effecten: er is altijd een epoxy pigment dat aan uw wensen voldoet.

 

Welke soorten epoxy pigmenten zijn er?

 

Pigmentpasta: creëren met gemak

 

Pigmentpasta's zijn geconcentreerde kleurstoffen in een dikke, romige consistentie. Ze zijn gemakkelijk te mengen met epoxyhars. Ze bieden een egale en intense kleur en zijn ideaal voor het creëren van gedetailleerde patronen en ontwerpen in je projecten. Met slechts een kleine hoeveelheid pigment kunt u al prachtige resultaten behalen.

 

Pigmentpasta is:

 

 • Eenvoudig te mengen.
 • Geeft een egale kleur.
 • Ideaal voor gedetailleerde ontwerpen.

 

Vloeibare pigmenten: voor de creatieveling

 

Vloeibare pigmenten zorgen voor transparante tot semi-transparante kleureffecten in je epoxyhars. Ze zijn perfect voor het creëren van subtiele kleureffecten en het mengen van verschillende tinten om unieke kleuren te produceren. Met vloeibare pigmenten kunt u uw creativiteit de vrije loop laten en speciale effecten bereiken.

 

Vloeibare pigmenten zorgen voor:

 

 • Transparante of semi-transparante kleureffecten.
 • Ideaal voor subtiele ontwerpen.
 • Mogelijkheid om bijzondere effecten te creëren.

 

Poederpigment: een intense korrel

 

Poederpigmenten zijn geconcentreerde kleurstoffen die een intense kleur geven als ze aan epoxyhars worden toegevoegd. Ze zijn verkrijgbaar in zowel natuurlijke als synthetische varianten en kunnen worden gemengd om een veelzijdigheid aan kleuren te creëren. Voorbeelden van poederpigmenten zijn onder andere:

 

 • Metaalpoeder: Bevat minuscule metaaldeeltjes die je epoxyhars een metallic glans geven, waardoor je creaties een verfijnde uitstraling krijgen.
 • Micapoeder: Een glinsterend pigment dat wordt gemaakt met natuurlijke mineralen. Het zorgt voor een glanzend effect met een kleine glitter.
 • Glow-in-the-dark poeder: Zoals de naam al doet vermoeden geeft het materiaal licht in het donker. Dat komt doordat het licht eerst absorbeert. Je epoxyhars krijgt een soort gloed die je zelfs in het donker ziet.

 

Hoe gebruikt u epoxy pigmenten?

 

Heeft u al helemaal zin om aan de slag te gaan met epoxy pigmenten? Dan hebben we goed nieuws: het is namelijk een relatief simpel en leuk proces.

U begint uiteraard met het kiezen van een type pigment en kleur. Uit het bovenstaande overzicht kunt u opmaken welk type epoxy pigment het beste bij uw project past. Daarna bereidt u de epoxyhars voor zoals aangegeven.

 

Mengen

Nu gaat u het pigment toevoegen aan de hars. U blijft mengen tot het de gewenste kleur heeft. Begin altijd met kleine hoeveelheden zodat u nog kunt bijsturen waar nodig in het mengen.

 

Aan de slag

Nu kunt u aan de slag met het materiaal in uw project. Giet het bijvoorbeeld in een mal of op het oppervlak dat u wilt kleuren. Laat de hars wel altijd goed uitharden! Volg de instructies bij epoxyhars om er zeker van te zijn dat u het lang genoeg laat drogen.

 

Aan de slag met epoxy pigmenten

 

U kunt nu waarschijnlijk gemakkelijk een keuze maken voor het type epoxy pigment voor uw project. Heeft u toch nog vragen? De experts van epoxywinkel.nl staan voor u klaar. Weet u al welke soort epoxy pigmenten u nodig hebt voor uw project? Bekijk dan ons assortiment!

Bezig met laden...