Aan de slag met 2-componenten vloercoating

Een 2-componenten vloercoating is een verfproduct dat bestaat uit twee delen die gemengd moeten worden voordat ze aangebracht kunnen worden. Het ene deel is de basisverf, het tweede deel bestaat uit een kunsthars, te weten ofwel epoxy ofwel polyurethaan. Door de toevoeging van deze kunstharsen levert de behandeling van uw vloer met een 2-componenten vloercoating een vloer op met een zeer harde en sterke toplaag, die slijt- en krasvast is en bovendien zeer goed bestand tegen klimaatinvloeden, vocht en chemische bestanddelen.

2-componenten vloercoating zelf aanbrengen

Een 2-componenten vloercoating is daarmee de ideale vloercoating voor wie op zoek is naar een betaalbare manier om zijn vloer te beschermen tegen beschadigingen en hem ook nog een strakke, mooie look wil geven. Maar werken met een 2-componenten vloercoating vereist wel enige handigheid, hoewel het aanbrengen van de coating in de basis niet veel verschilt van ‘gewoon’ verven, en dus prima te doen is voor een handige doe-het-zelver.

Hoe 2-componenten vloercoating mengen

Het verschil tussen het aanbrengen van gewone verf en het aanbrengen van een 2-componenten vloercoating is vooral gelegen in het mengen van de verschillende bestanddelen. Dit moet namelijk op precies de juiste manier gebeuren. Gaat u aan de slag met een 2-componenten vloercoating, dan adviseert Epoxywinkel.nl u altijd gebruik te maken van een boormachine met een verfmengstaaf. Deze staaf kunt u kopen bij een bouwmarkt of bij ons bestellen. Zet de boormachine in de laagste stand om te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan in de 2-componenten vloercoating.

Wanneer 2-componenten vloercoating mengen

Houd bij het mengen van een 2-componenten vloercoating altijd heel secuur de in de gebruiksaanwijzing aangegeven mengverhouding aan en meng nooit grote hoeveelheden vloercoating tegelijk. 2-componenten vloercoating kan namelijk als het eenmaal gemengd is, niet lang bewaard worden. Het liefst dient u het product zelfs pas te mengen vlak voordat u aan het werk gaat. Zorg dus dat alle voorbereidende werkzaamheden aan de vloer, zoals het verwijderen van oude verflagen en het schuren en schoonmaken van de vloer, al zijn afgerond.

Vragen over het mengen van een 2-componenten vloercoating?

Bestelt u een 2-componenten vloercoating bij Epoxywinkel.nl, dan krijgt u er altijd duidelijke instructies bij over het mengen en aanbrengen van de coating. Komt u er niet uit, of hebt u een andere vraag over het mengen van een 2-componenten vloercoating? Neem dan voordat u de blikken openmaakt contact op met een van onze medewerkers. Zijn de blikken namelijk eenmaal open, dan is de verwerkingstijd kort en kunt u beter geen tijd verspillen aan een telefoongesprek.

loader
Bezig met laden...