gietvloer afbeelding

Zelf de garagevloer coaten, zo pakt u het aan

Zelf de garagevloer coaten is voor iemand die beschikt over geduld, gezond verstand en een beetje schilderervaring prima haalbaar. U kunt de garagevloer namelijk eenvoudig coaten door de coating aan te brengen met een verfroller. Het moeilijkste daarbij is om de garagevloercoating gelijkmatig aan te brengen, maar dat is op te lossen door te werken in twee of meer dunne lagen.

Zelf de garagevloer coaten met de juiste coating

De eerste stap als u zelf de garagevloer wilt coaten is om de juiste coating uit te kiezen. Het stappenplan van Epoxywinkel.nl helpt u daarbij. Naast de juiste coating bij uw type ondergrond kiezen is de mate van belasting van de vloer ook bepalend bij het kiezen van een garagevloer coating. Voor een garagevloer die vaak belast wordt door weekmakers in autobanden, chemicaliën, vetten of zuren hebt u een andere coating nodig dan voor een garagevloer die wordt gebruikt als opslagruimte. Verder spelen uw persoonlijke wensen op het gebied van decoratie en afwerking natuurlijk een rol.

Zelf de garagevloer coaten met de juiste voorbereiding

De volgende stap als u zelf de garagevloer gaat coaten is de voorbereiding van de ondergrond. Deze moet droog, schoon en stof- en vetvrij zijn. Verwijder losliggende delen en repareer beschadigingen. Voor erg oneffen vloeren raden wij u aan om deze eerst te egaliseren, anders kan de vloercoating niet goed hechten. Meer tips over de voorbereiding van de ondergrond alvorens zelf de garagevloer te coaten leest u in onze artikelen over een goede voorbereiding van de ondergrond.

Zelf de garagevloer coaten: aan de slag

Tot slot brengt u de coating aan. Zoals vermeld kunt u dit doen met een verfroller. Zorg dat de garagevloer coating goed gemengd is, u kunt dit het beste mechanisch doen met behulp van een boormachine en een verfmengstaaf. Stel de boormachine op de laagste stand in en meng rustig, zodat de kans op luchtbellen minimaal is. Ontdekt u na het coaten toch luchtbellen in de coating, dan kan een prikroller uitkomst bieden. Draag als u zelf de garagevloer gaat coaten altijd beschermende kleding en handschoenen. Hoewel zelf de garagevloer coaten verder niet gevaarlijk is, kunnen de stoffen in de coating wel irriterend zijn voor uw huid en ogen. Lees voor meer informatie ook even ons artikel over beschermende kleding.

Wilt u zelf de garagevloer coaten en hebt u na het lezen van dit artikel nog vrage? Onze medewerkers voorzien u graag van tips en advies. Neem dus gerust contact met ons op!