Voorbereiding ruwe vloeren

Vloerverf of betonverf aanbrengen op ruwe vloeren levert gegarandeerd problemen op als u niet de juiste voorbereidingen treft. En u wilt natuurlijk een zo strak mogelijk resultaat. Daarom vindt u hier een paar essentiële stappen die u dient uit te voeren voordat u de uiteindelijke verflaag op uw ruwe vloer gaat aanbrengen.

Ruwe vloeren zijn eerder uitzondering dan regel. Zelfs nieuwe betonvloeren zijn vaak ruw, doordat het erg lastig is een betonvloer honderd procent glad af te werken. Bestaande vloeren zijn vaak ruw door beschadigingen of oneffenheden die er door de jaren heen in geslopen zijn. Twijfelt u of uw vloer glad en vlak genoeg is, dan kunt u er het beste van uit gaan dat u met een ruwe vloer te maken hebt, want zelfs de kleinste oneffenheid kan het resultaat van uw verfinspanningen negatief beïnvloeden.

Ruwe vloeren glad schuren

Ruwe vloeren moeten altijd goed voorbehandeld worden voordat u met vloerverf of betonverf aan de slag kunt. Dat begint bij het verwijderen van losliggende deeltjes. Daarna kunt u de vloer machinaal schuren, zodat de grootste oneffenheden verdwijnen. Machinaal schuren is een hele klus, u kunt er dus ook voor kiezen om dit te laten doen. Wilt u zelf gaan schuren, huur dan een diamntschuurmachine bij een gereedschapsverhuurbedrijf. Een gewone schuurmachine zal de vloer eerder ruwer dan gladder maken.

Betonverf rechtstreeks op een ruwe vloer aanbrengen kan ervoor zorgen dat de oneffenheden zichbaar blijven als u klaar bent met verven. Niet alleen ziet dat er minder mooi uit, het is in dat geval ook vaak lastiger om de geverfde vloer schoon te houden. Na het schuren en schoonmaken van de vloer is het dan ook tijd voor het aanbrengen van een schraplaag.

Een schraplaag voor ruwe vloeren

Een schraplaag is een primer, speciaal bedoeld om ruwe vloeren vlak en glad te maken. Deze laag bestaat uit epoxy en vulstoffen en zorgt voor een gladde vloer door oneffenheden op te vullen. De ingrediënten van de schraplaag moeten eerst gemengd worden. Doe dit langzaam, zodat er geen lucht in het mengsel terechtkomt. Anders krijgt u misschien bellen in de schraplaag, en dat ziet er natuurlijk niet zo mooi uit. Een prikroller kan helpen als er onverhoopt toch bellen ontstaan bij het aanbrengen van de schraplaag.

U kunt de schraplaag het beste aanbrengen in banen, zodat u er altijd goed bij kunt. Met een vlakspaan of tandenkam kunt u een goede verdeling van de schraplaag over de vloer bevorderen. Verder werkt een schraplaag zelfnivellerend. Is de schraplaag eenmaal droog en overschilderbaar, dan bent u klaar om met het verven van uw voorheen ruwe vloer te beginnen. U zult zien dat het eindresultaat nu een mooie strakke en gladde vloer is, die zeer eenvoudig te onderhouden is.

Bij Epoxywinkel.nl kunt u niet alleen vloerverf bestellen, maar ook de schraplaag voor ruwe vloeren. EP Schraplaag hq is een aanrader voor bestaande ruwe vloeren, voor nieuwe ruwe vloeren kunt u het beste EP Schraplaag hq. Deze primers zijn van professionele kwaliteit en zorgen ervoor dat uw geverfde betonvloer jaren mooi blijft.

loader
Bezig met laden...