Twee componenten over een component vloercoating: liever niet!

Een 2-componenten vloercoating over een 1-component vloercoating aanbrengen, kan dat? Deze vraag krijgen we regelmatig bij Epoxywinkel. Ons antwoord is dan altijd kort maar duidelijk: nee, dat kan niet. Er is altijd een tussenstap nodig als u 2-componenten over 1-component vloercoating aan wilt brengen.

1-component vloercoating verwijderen

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen, dan bestaat die tussenstap altijd uit het volledig wegschuren van de oude 1-component vloercoating. Dit is de beste oplossing, omdat u dan met een schone, onbehandelde ondervloer kunt beginnen. En dat is de ideale beginsituatie. Maar schuren kost veel tijd, en u moet er extra kosten voor maken omdat u waarschijnlijk de juiste apparatuur niet in huis hebt. Een gewone schuurmachine is namelijk niet genoeg: 1-component vloercoating van een betonnen vloer verwijderen kunt u het beste met een professionele schuurmachine doen. U kunt het ook laten doen, dan bent u er minder tijd aan kwijt maar kost het nog meer geld. U hoeft dan echter geen 2-componenten over 1-component vloercoating meer aan te brengen, en dat kan u in de toekomst veel kopzorgen, tijd en werk besparen.

Primer als basis voor 2-componenten over 1-component vloercoating

Een andere oplossing om de 2-componenten over de 1-component vloercoating aan te brengen, is een goede primer aanbrengen. Deze fungeert dan als schakellaag die de 1-component vloercoating isoleert en zorgt dat de 2-componenten vloercoating zich goed kan hechten aan de onderlaag. Kiest u voor een primer, zorgt u dan wel dat de 1-component vloercoating op de ondergrond schoon en droog is, waarna u hem licht kunt opschuren. Hiervoor is een gewone schuurmachine wel geschikt en dit kost minder tijd dan het volledig wegschuren van de 1-component vloercoating.

Toch 2-componenten over 1-component vloercoating: de prijs

Welke tussenstap u ook kiest, breng nooit een 2-componenten vloercoating rechtstreeks over een 1-component vloercoating heen aan. Doordat de 1-component vloercoating die in dat geval als onderlaag dient minder sterk gehecht is aan de ondergrond, laat ook de 2-componenten vloercoating namelijk eerder los van de grond, waardoor de vloercoating echt beduidend minder lang mooi zal blijven dan wanneer u eerst de oude laag had weggeschuurd of een primer had aangebracht. U zult zich dus op de korte termijn werk en geld besparen, maar zult daar op langere termijn de prijs voor moeten betalen!

Hulp bij 2-componenten over 1-component vloercoating

Wilt u 2-componenten over 1-componentvloercoating aanbrengen en weet u niet welke producten en hulpgereedschappen u daar het beste bij kunt gebruiken? Neem dan voordat u gaat bestellen even contact op met de medewerkers van Epoxywinkel. U kunt hen bereiken per telefoon of via de mail. Zij hebben jaren ervaring met het aanbrengen van vloercoatings onder allerlei omstandigheden en delen hun kennis graag met u.