Tegels verven? Gebruik betonverf!


Ben je uitgekeken op je huidige tegels en toe aan een nieuwe uitstraling van je interieur? Het laten aanleggen van een nieuwe vloer kan veel geld en tijd kosten. Gelukkig hebben wij een goed en voordelig alternatief: verf je tegels met betonverf of epoxycoating. Betonverf is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus er is altijd wel een kleur die bij jouw wensen past. Ga bijvoorbeeld voor een grijze vloer voor een industriële look of een witte variant wat weer perfect past bij een Scandinavisch of minimalistisch interieur.

Betonverf is zowel binnenshuis als buitenshuis op tegels te gebruiken. Het aanbrengen van betonverf is precisiewerk, maar is met de juiste producten en de handleiding van Epoxywinkel.nl zeker te doen.

✔ Voor al je tegels
✔ Voordelig alternatief voor een nieuwe vloer
✔ Verkrijgbaar vanaf €2,75 per m2
✔ Gemakkelijk zelf verven dankzij onze handleiding


Bekijk assortiment betonverf


Wat is betonverf?


Alle soorten verf voor vloeren en andere harde oppervlakken worden betonverf of betoncoating genoemd. Met betonverf verf je allerlei soorten ondergronden, zoals steen, plavuizen, hout of kunststof. De ondergrond bepaalt voor een groot deel wat je moet kiezen. Betonverf is in alle RAL-kleuren verkrijgbaar, dus er is altijd wel een kleur die bij jouw wensen past.


Hoeveel kost betonverf bij Epoxywinkel.nl?


Beton- of epoxycoating voor het verven van je tegels is verkrijgbaar in blikken van 3,5 of 7,5 kilo. Deze blikken zijn verkrijgbaar vanaf €2,75 per m2. De kosten worden bepaald aan de hand van het aantal m2 dat je wil verven. Het is dus een voordelige manier om je vloer een nieuwe look te geven!

 

Een betonverf op basis van epoxy of polyurethaan?


Betonverf maken we op basis van epoxy of polyurethaan.


Op basis van epoxy:


Betonverf op basis van epoxy is de populairste betonverf. De 2-componenten epoxycoating is erg slijtvast en kan tegen zware belasting. Vooral voor drukbezochte plekken, zoals showrooms, winkels, magazijnen en garages kiest men veelal voor een betonverf op basis van epoxy. Een nadeel van epoxy is dat deze door uv-licht op de lange termijn kan verkleuren.


Op basis van polyurethaan:


Als je de kleur van je vloer belangrijk vindt, is aan te raden voor een betonverf te kiezen op basis van polyurethaan. Betonverf op basis van polyurethaan is bestand tegen uv-licht. Hierdoor verkleurt je vloer niet en kun je er jarenlang van genieten.


Zijn alle tegels geschikt voor betonverf?


Niet elke tegel is geschikt voor betonverf. Betonverf hecht bijvoorbeeld niet goed aan te harde tegels. Als de verflaag niet goed hecht, zal de verf eerder loslaten of gaan slijten. Twijfel je of jouw tegels geschikt zijn? Neem contact met ons op voor hulp en advies.


Hoe bereid ik tegels voor op betonverf?


Voordat je begint met het verven van je tegels is het van belang de tegels voor te bereiden. De ondergrond dient droog, schoon en vetvrij te zijn. Eventuele beschadigingen en gaten in de vloer moeten voor een optimaal resultaat opgevuld te worden. Onregelmatigheden zul je namelijk later terugzien - en dat is zonde!

In de bijgeleverde handleiding van Epoxywinkel.nl staat precies welke stappen je moet nemen om je tegels voor te breiden en te verven.


Is een primer aan te raden onder betonverf?


Niet alle soorten betonverf hebben een onderliggende primerlaag nodig. Een primer werkt als stofbinder en wordt aangebracht als grondverf. In de beschrijving van de betonverf staat aangegeven of je bij de betonverf van jouw keuze een primer nodig hebt.