Beton verven? Gebruik betonverf!


Heb je kale betonnen muren of vloeren en ben je toe aan een nieuwe uitstraling van je interieur? Het laten aanleggen van een nieuwe tegelwand kan veel geld en tijd kosten. Gelukkig hebben wij een goed en voordelig alternatief: verf je wanden en vloeren met betonverf. Betonverf is verkrijgbaar in diverse kleuren, dus er is altijd wel een kleur die bij jouw wensen past. Ga bijvoorbeeld voor een zilvergrijze vloer voor een industriële look of een kiezelgrijze variant wat weer perfect past bij een Scandinavisch of minimalistisch interieur.

Betonverf is ideaal voor binnenshuis. Het aanbrengen van betonverf is precisiewerk, maar is met de juiste producten en de bijbehorende handleiding zeker te doen. 


✔ Voor al je betonnen muren en vloeren
✔ Voordelig alternatief 
✔ Gemiddeld €15 per m2
✔ Gemakkelijk zelf verven dankzij onze handleiding


Bekijk assortiment betonverf


Wat is betonverf?


Verf voor beton

Alle soorten verf die geschikt zijn ter applicatie op betonnen muren en gronden noemen we betonverf. Met betonverf verf je alle minerale ondergronden, zoals beton en metselwerk.

Een betonlook

De term 'betonverf' wordt ook regelmatig gebruikt voor verven die je wanden of vloeren een betonnen look geven. Echter is dit niet echt betonverf. We vertellen je daarom eerst meer over wat betonverf echt inhoudt en informeren je daarna over het aanbrengen van een betonnen look op muren en vloeren. 


 

Zijn tegels geschikt voor betonverf?


Niet elke tegel is geschikt voor betonverf. Betonverf hecht bijvoorbeeld niet goed aan tegels met een glansafwerking. Als de verflaag niet goed hecht, zal de verf eerder loslaten of gaan slijten. Twijfel je of jouw tegels geschikt zijn? Neem contact met ons op voor hulp en advies.Hoe bereid ik de ondegrond voor op betonverf?


Voordat je begint met het verven van je muren of vloeren is het van belang de ondergrond voor te bereiden. De ondergrond dient droog, schoon en vetvrij te zijn. Eventuele beschadigingen en gaten voor een optimaal resultaat opgevuld te worden. Onregelmatigheden zul je namelijk later terugzien - en dat is zonde!

In de bijgeleverde handleiding staat precies welke stappen je moet nemen om je ondergrond voor te breiden.


Is een primer aan te raden onder betonverf?


Niet alle soorten betonverf hebben een onderliggende primerlaag nodig. Een primer werkt als stofbinder en wordt aangebracht als grondverf. In de beschrijving van de betonverf staat aangegeven of je bij de betonverf van jouw keuze een primer nodig hebt.

 

Kan ik de betonverf ook buitenshuis aanbrengen?

 

De betonverf van Remmers is volgens de productomschrijving ook geschikt voor buitenshuis. Remmers geeft aan dat hun acryl beton- en muurverf 'nagenoeg waterdicht' is en bestendig is tegen spatwater en slagregen. Buitenshuis dien je onder perfecte weersomstandigheden de betonverf aan te brengen (temperatuur, droog, minimaal zon). Lees hiervoor zorgvuldig de handleiding door.

Epoxywinkel.nl test zijn producten niet buitenshuis, hierdoor kunnen we geen gepast advies of garantie meegeven. Om deze reden raden we het gebruik buitenshuis af. 

 

Een vloer een betonnen look geven?

 

Voor een betonnen look kan je gebruikmaken van epoxy of polyurethaan. Het fijne aan deze producten is dat het uit 2 componenten bestaat. Wanneer je deze componenten met elkaar mengt, ontstaat er een chemische reactie. De componenten harden tesamen uit tot een zeer bestendige vloer. Epoxy en polyurethaan bieden dan ook een sterkere basis van betonverf. Dit is met name voordelig wanneer je de vloer behoorlijk belast. 

 

Hoeveel kost een betonlook bij ?

 

Beton- of epoxycoating voor het verven van je tegels is verkrijgbaar in blikken van 3,5 of 7,5 kilo. Deze blikken zijn verkrijgbaar vanaf €2,75 per m2. De kosten worden bepaald aan de hand van het aantal m2 dat je wil verven. Het is dus een voordelige manier om je vloer een nieuwe look te geven!


Betonlook op basis van epoxy:

 

Je vloer in een betonlook verven op basis van epoxy is erg populair. De 2-componenten epoxycoating is erg slijtvast en kan tegen zware belasting. Vooral voor drukbezochte plekken, zoals showrooms, magazijnen en garages kiest men veelal voor een betonlook op basis van epoxy. Een nadeel van epoxy is dat deze door uv-licht op de lange termijn kan verkleuren.


Betonlook op basis van polyurethaan:

 

Als je de kleur van je vloer belangrijk vindt, is aan te raden voor een betonlook te kiezen op basis van polyurethaan. Een betonlook op basis van polyurethaan is bestand tegen uv-licht. Hierdoor verkleurt je vloer niet en kun je er jarenlang van genieten. Voor een zo mooi mogelijke betonlook kies je twee tinten die je door elkaar heen aanbrengt. Dit zorgt voor een betonnen look die niet van echt beton te onderscheiden is. 

loader
Bezig met laden...