gietvloer afbeelding

Tegels verven? Gebruik betonverf!

Betonverf gebruiken om tegels te verven, het klinkt misschien een beetje vreemd. Toch kan tegels verven met betonverf of vloercoating een goede oplossing zijn als u een tegelvloer wilt opfrissen zonder meteen nieuwe tegels te hoeven kopen. Betonverf is zowel op tegels in de tuin of op het terras toepasbaar als op tegels in de badkamer of de keuken. Het aanbrengen van betonverf op tegels is niet moeilijk, maar vereist wel precies de juiste producten een werkwijze.

Een nieuwe coating over uw tegels

U frist uw vloer eenvoudig op door een beton- of epoxycoating aan te brengen op de tegels. Epoxywinkel.nl verkoopt deze coating in blikken van 3,5 of 7,5 kilo. U heeft al een hoogwaardige vloercoating over uw tegels vanaf € 2,75 euro per vierkante meter. Vragen over het verven van de tegels? Neem dan contact met ons op.


EP Vloercoating HQ
Vanaf € 2.75 p/m2 p.laag

Epoxycoating op kleur met een zeer breed toepassingsgebied. Twee-componenten, mechanisch te belasten epoxycoating op kleur. Te gebruiken als grondering, coating en sealer in vele kleuren voor vloeren die middelzwaar belast worden in de industrie en commerciële sectoren.

Bestel direct »

Kan ik mijn tegels verven met betonverf?

Wilt u uw tegels verven met betonverf, ga dan eerst na of uw tegels hier wel geschikt voor zijn. Sommige tegels zijn te hard om betonverf goed te laten hechten, waardoor de verflaag eerder zal gaan slijten of loslaten. De medewerkers van Epoxywinkel.nl geven u hierover graag advies. Verder is bij het kiezen van betonverf om uw tegels te verven nog van belang hoe zwaar de tegels belast zullen worden.

Terrastegels verven met betonverf

We nemen als voorbeeld een terras: een strook decoratieve tegels langs de rand van het terras wordt veel minder zwaar belast dan de tegels op het zitgedeelte van het terras, waarover veel met tuinmeubels heen en weer geschoven wordt. Over het tuinpad dat naar het terras leidt, kan veel of weinig gelopen worden en misschien fietst u er ook nog overheen. Gaat u uw tegels verven met betonverf, dan moet u bij het kiezen van de juiste verf rekening houden met al deze vormen van belasting.

Tegels die buiten liggen hebben daarnaast ook nog te maken met weersinvloeden en vuil, wat ook een belasting vormt voor de betonverf die u over de tegel wilt aanbrengen. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de tegel belast wordt en hoe meer hij te lijden heeft van allerlei schadelijke invloeden, hoe dikker de laag betonverf zal moeten zijn. U kunt natuurlijk ook meerdere lagen betonverf aanbrengen.

Voorbereiden van tegels verven met betonverf

Natuurlijk is het ook bij het tegels verven met betonverf van groot belang om de juiste voorbereidingen te treffen: de ondergrond dient droog, schoon en vetvrij te zijn en eventuele beschadigingen in de tegels dient u eerst te repareren. De betonverven die u bij Epoxywinkel.nl kunt kopen, worden altijd geleverd met uitgebreide instructies over de voorbereiding van de vloer en het mengen en aanbrengen van de verf. Voor meer informatie kunt u bovendien nog de handleidingen op deze website raadplegen voordat u uw tegels gaat verven met betonverf. Komt u er met al die informatie nog niet uit, dan kunt u ook nog even bellen met onze medewerkers, die helpen u graag verder!