Mapei Ultracolor Plus

Kleuren zijn bestand tegen UV stralen en weersinvloeden Het binnen- en buitenshuis voegen van alle soorten keramische vloeren en wanden Waterafstotend en druppeleffect

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-4 werkdag(en)
Omschrijving
check Kleuren zijn bestand tegen UV stralen en weersinvloeden
check Het binnen- en buitenshuis voegen van alle soorten keramische vloeren en wanden
check Waterafstotend en druppeleffect
Artikel nr. MAP_ULTRACONFIG

Omschrijving / Mapei Ultracolor Plus

Toepassing

Het binnen- en buitenshuis voegen van alle soorten keramische vloeren en wanden (dubbel-gebakken, enkel-gebakken, klinker, porselein etc.), terracotta, steenmateriaal (natuursteen, marmer, graniet, agglomeraten etc.), glas en marmer mozaïek.

Voorbeelden van toepassingen

 • Voegen van vloeren en wanden in gebieden die onderhevig zijn aan intensief verkeer (luchthavens, winkelcentra, restaurants, bars, etc.).
 • Voegen van vloeren en wanden in woonwijken (hotels, particuliere huizen, etc.).
 • Voegen van vloeren en wanden op gevels, balkons, terrassen en in zwembaden.

Technische eigenschappen

Ultracolor Plus is een mortel die bestaat uit een mengsel van speciale hydraulische bindmiddelen, gegradeerde toeslagstoffen, speciale polymeren, waterafstotende hulpstoffen, organische moleculen en pigmenten. Ultracolor Plus bevat geen Portland cement, waardoor het een veilig product is voor gebruikers. Aan de basis van Ultracolor Plus staat de Ultracolor technologie die gebaseerd is op een speciaal, zelf- hydraterend, hydraulisch bindmiddel dat garant staat voor perfect egale kleuren, door twee innovatieve technologieën die het resultaat zijn van MAPEI onderzoek: BioBlock® en DropEffect®. De BioBlock® technologie wordt gekenmerkt door speciale organische moleculen die zich gelijkmatig in de microstructuur van de voeg verdelen waardoor de vorming van micro-organismen die schimmel schade veroorzaken, wordt geblokkeerd. De DropEffect® technologie, met een synergetische werking, vermindert de absorptie van het oppervlakte water. Door Ultracolor Plus te mengen met de aanbevolen hoeveelheid water en op de juiste wijze te gebruiken, ontstaat een voegmortel met de volgende kenmerken:

 • waterafstotend en druppeleffect;
 • egale kleur en vrij van vlekken aangezien Ultracolor Plus geen uitslag veroorzaakt. Uit een met een elektronen microscoop (SEM) verrichte analyse blijkt dat, vergeleken met bindmiddelen op basis van Portland cement in een normale cement voegmortel, de speciale cementen in Ultracolor Plus tijdens het hydratatieproces geen calciumhydroxide kristallen (hydrolyse kalk) genereren, die uitbloeiingen veroorzaken;
 • kleuren zijn bestand tegen UV stralen en weersinvloeden;
 • korte wachttijd voor reiniging en gemakkelijke afwerking;
 • na een korte tijdsperiode licht beloopbaar en klaar voor gebruik;
 • glad, compact oppervlak, met een laag water absorberend vermogen en daarom eenvoudig te reinigen;
 • krimp gecompenseerd, dus nagenoeg vrij van scheuren;
 • optimale slijtvastheid, druk- en buigsterkte, ook na vries-/dooicycli en daarom zeer duurzaam;
 • goed bestand tegen zuren met pH > 3.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_ULTRACONFIG
MerkMapei
Bezig met laden...