Mapei Silancolor Plus 5kg

Waterafstotende en ademende eigenschappen Perfect voor binnenruimten met koudebruggen Hecht perfect op alle soorten traditioneel pleisterwerk

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
Omschrijving
check Waterafstotende en ademende eigenschappen
check Perfect voor binnenruimten met koudebruggen
check Hecht perfect op alle soorten traditioneel pleisterwerk
Artikel nr. MAP_7J-05

Omschrijving / Mapei Silancolor Plus 5kg

TOEPASSING

Het verven van wanden die extra gevoelig zijn voor de vernietigende werking van algen en schimmels om de ondergrond een jarenlange bescherming tegen dergelijke micro-organismen te bieden. Met deze behandeling wordt de wand een zeer duurzame bescherming geboden dankzij de waterafstotende en ademende eigenschappen van de verf.

Voorbeelden van toepassingen

 • Het verven van door algen en schimmels aangetaste gevels.
 • Het verven van op het noorden gelegen gevels.
 • Het verven van binnenruimtes die kampen met schimmels (bijv. badkamers en keukens met koudebruggen).

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

 • Silancolor Paint Plus is bijzonder goed bestand tegen de groei van algen en schimmels. Het kan gebruikt worden voor het verven van wanden die al problemen van deze micro-organismen ondervinden. In dat geval moeten ze eerst van de wand worden verwijderd en moet de wand worden gereinigd. Ook kan het product preventief worden aangebracht op gebouwen in omgevingen waarin zeer vochtige omstandigheden heersen die de groei van deze organismen bevorderen. Een specifiek voorbeeld zijn op het noorden gelegen wanden. Die zijn extra gevoelig voor de groei van schimmels omdat zij kouder en vochtiger zijn.
 • Silancolor Paint Plus is een verf op basis van siliconenhars in waterige dispersie. Behalve de voornoemde eigenschappen beschikt de verf over andere voordelen die normaal bij dit type product hoort, namelijk de uiterst hoge mate van waterafstotendheid en de goede dampdoorlatendheid. Anders dan bij traditionele synthetische verven ontstaat er geen verflaag maar een dunne poreuze film op het oppervlak. Door het gebruik van speciale siliconenharsen wordt bovendien tegelijkertijd verhinderd dat water kan binnendringen, zodat de wand onder alle omstandigheden droog blijft.
 • De dubbele, synergetische werking van Silancolor Paint Plus, die mogelijk wordt gemaakt door de speciale bestanddelen van de verf, neemt alle omgevingsomstandigheden weg die normaal gesproken de groei van micro-organismen bevorderen en biedt derhalve een uitstekende gevelbescherming.
 • Silancolor Paint Plus bevat een algen- en schimmelwerend middel.
 • Wanneer Silancolor Paint Plus gebruikt wordt in combinatie met Silancolor Primer Plus en, indien nodig, met Silancolor Cleaner Plus, vormt het een compleet, efficiënt en beschermend systeem dat het oppervlak langdurig verdedigt tegen aantasting.
 • Silancolor Paint Plus hecht perfect op alle soorten traditioneel pleisterwerk en ontvochtigingspleisterwerk en op oud, goed hechtend schilderwerk. Dankzij zijn waterafstotende eigenschappen biedt het de ondergrond bescherming tegen de inwerking van chemische stoffen, goede vuilafstotende eigenschappen, een uiterst goede bestandheid tegen uitspoeling door regenwater en zeer goede slijtvastheid.
 • Silancolor Paint Plus beschikt over een uitstekende weerstand tegen alkaliën, reiniging, UV-straling en veroudering, waarbij alle eigenschappen gedurende zeer lange tijd onveranderd blijven.
 • Silancolor Paint Plus biedt de ondergrond naast bescherming een aangename, gladde, matte afwerking die fluweelzacht aanvoelt. Het product is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren die gemaakt zijn met het automatische kleursysteem ColorMap®.

BELANGRIJK

 • Breng het product niet rechtstreeks aan op oppervlakken met algen en schimmels; alle algen en schimmels moeten eerst worden verwijderd met Silancolor Cleaner Plus, waarna een vervolgbehandeling moet plaatsvinden met Silancolor Primer Plus.
 • Breng altijd eerst Silancolor Primer Plus aan alvorens Silancolor Paint Plus aan te brengen.
 • Breng Silancolor Paint Plus niet aan op vochtige ondergronden of op niet goed uitgeharde ondergronden.
 • Breng Silancolor Paint Plus niet aan bij een temperatuur lager dan +5° C of hoger dan +35° C (het oppervlak moet altijd droog zijn en mag niet zijn blootgesteld aan direct zonlicht).
 • Breng Silancolor Paint Plus niet aan bij een vochtgehalte hoger dan 85%.
 • Breng Silancolor Paint Plus niet aan als regen wordt verwacht of als het winderig is.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_7J-05
MerkMapei

Product bijlagen

Bezig met laden...