Mapei Elastocolor Primer 10KG

Uitstekende isolatie en een goede hechting Fixeren van poederige en stoffige ondergronden Voorstrijken van nieuwe betonoppervlakken

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
Omschrijving
check Uitstekende isolatie en een goede hechting
check Fixeren van poederige en stoffige ondergronden
check Voorstrijken van nieuwe betonoppervlakken
Artikel nr. MAP_52099510

Omschrijving / Mapei Elastocolor Primer 10KG

TOEPASSING

  • Fixeren van poederige en stoffige ondergronden, zoals cementpleisters en betonoppervlakken, alvorens deze worden beschilderd met Elastocolor Paint.
  • Bescherming van het nog natte oppervlak van herstelmortels uit de Mapegrout-lijn tegen een snelle verdamping van het mengwater door zon en wind. Voorbeelden van toepassingen
  • Vasthouden van oppervlaktestof door impregnering van zuigende oppervlakken, zoals pleisters op cement- en kalkbasis, asbest cementplaten en betonplaten.
  • Voorstrijken van betonoppervlakken die hersteld zijn met producten uit de Mapegrout-lijn, alvorens deze worden geëgaliseerd met Elastocolor Rasante of worden beschilderd met Elastocolor Paint.
  • Voorstrijken van nieuwe betonoppervlakken, alvorens deze eventueel worden geëgaliseerd met Elastocolor Rasante of worden beschilderd met Elastocolor Paint.
  • Direct met Elastocolor Paint overschilderbare bescherming van het nog natte oppervlak van pleisters en herstelmortels tegen een snelle verdamping van mengwater, die met name op zeer warme en winderige dagen in de plastische fase tot scheurvorming kan leiden.

EIGENSCHAPPEN

Elastocolor Primer is een gebruiksklaar fixeermiddel op basis van kunstharsen in een oplosmiddel, volgens een formule die is ontwikkeld in de onderzoekslaboratoria van MAPEI. Dankzij zijn eigenschappen dringt Elastocolor Primer gemakkelijk in de zuigende ondergrond door en zorgt het voor een uitstekende isolatie en een goede hechting aan de aan te brengen verf. Gebruikt als nabehandelingsmiddel op nog natte oppervlakken van herstelmortels uit de Mapegrout-lijn en pleisters op cement- en kalkbasis, hoeft Elastocolor Primer niet eerst te worden verwijderd om Elastocolor Paint te kunnen aanbrengen, omdat het de hechting van de verf aan de ondergrond niet nadelig beïnvloedt. Wordt Elastocolor Primer als fixeermiddel gebruikt op reeds uitgeharde oppervlakken, dan kan het na 5-6 uur (bij +20 °C) worden geschilderd met Elastocolor Paint. Wordt het product echter als nabehandelingsmiddel gebruikt, dan moeten minimaal 3 weken worden gewacht alvorens het oppervlak kan worden geschilderd. Elastocolor Primer voldoet aan de normen UNI 8657 en UNI 8658 voor nabehandelingsproducten.

AANBRENGEN

Gebruikt als fixeermiddel alvorens te schilderen Voorbereiden van de ondergrond Het met Elastocolor Primer te behandelen oppervlak moet volkomen schoon en solide zijn. Verwijder alle vuil, stof, vet, olie en zoutuitslag door droog of nat te gritstralen of gewoon met een hogedrukreiniger. Olie en vet kunnen uitstekend worden verwijderd met warm water of stoom. Laat de ondergrond vervolgens volledig drogen. Bereiden van het product Elastocolor Primer is klaar voor gebruik. Aanbrengen van het product Elastocolor Primer kan met de gewone technieken worden aangebracht: met een kwast, rol of spuit. Een laag volstaat voor een efficiënte impregnering. Vervolgens moet de verf op de droge laag Elastocolor Primer worden aangebracht. Voorbereiden van het oppervlak Alvorens Elastocolor Primer aan te brengen, moet het oppervlak van de verse mortel met een strijkbord worden afgewerkt. Zo worden oneffenheden weggewerkt en wordt een textuur verkregen waarop vervolgens rechtstreeks Elastocolor Paint kan worden aangebracht. Bereiden van het product Elastocolor Primer is klaar voor gebruik en mag daarom nooit met oplosmiddelen worden verdund. Aanbrengen van het product Breng Elastocolor Primer direct na het gladstrijken gelijkmatig aan met een handpomp of een persluchtpomp. Reinigen Kwasten, rollen en spuitgereedschap kunnen voordat het product droog is, met terpentine worden gereinigd.

VERBRUIK

Gebruikt als fixeermiddel: 100-150 g/m2, afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. Gebruikt als nabehandelingsmiddel: 110-150 g/m2.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_52099510
MerkMapei

Product bijlagen

Anderen kochten ook

Bezig met laden...