gietvloer afbeelding

PU Gietvloer HQ

De PU Gietvloer HQ is een gietvloer van topkwaliteit, op basis van oplosmiddelvrije polyurethanen. Dat maakt deze gietvloer heel geschikt voor toepassing in elke ruimte waar een praktische, hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloer gewenst is. Tegenwoordig zijn PU gietvloeren zelfs steeds vaker in woonkamers te vinden, dankzij de vele mogelijkheden in kleur, design en afwerking, waardoor ze uw interieur elke gewenste uitstraling kunnen geven.
U kunt de PU Gietvloer HQ eenvoudig zelf aanbrengen op uw vloer. In deze handleiding leest u precies wat u daarvoor nodig hebt en hoe u te werk moet gaan om het mooiste resultaat te bereiken.

Vloerpakketten

Epoxywinkel.nl levert complete vloerpakketten. Daarin vindt u alle materialen en hulpmiddelen die nodig zijn voor het aanbrengen van een gietvloer. Welk pakket u het beste kunt kiezen, hangt af van hoe groot de ruimte is waarin u de gietvloer wilt aanbrengen. Epoxywinkel.nl biedt standaardpakketten, maar geeft u ook de mogelijkheid om zelf een vloerpakket samen te stellen op basis van uw specifieke wensen. En u kunt bij ons kiezen uit 200 verschillende kleuren.
Naast het vloerpakket van Epoxywinkel.nl heeft u de volgende zaken nodig als u een gietvloer gaat aanbrengen:

 • Zachte bezem en eventueel een stofzuiger
 • Een regelbare boormachine waar u de mengstaaf in kunt plaatsen
 • Een (bezem)steel om de roller aan te doen

Voordat u gaat beginnen

Naast het doorlezen van deze bijgeleverde handleiding is het een goed idee om ook de productinformatiebladen te lezen die u via onze site kunt downloaden.

De producten van Epoxywinkel.nl zijn bijna allemaal oplosmiddelvrij, en dus niet schadelijk tijdens de verwerking. U dient echter kinderen en huisdieren uit de buurt te houden, net als bij andere verfproducten.

Rollers en kwasten

Gebruik een pluisvrije vachtroller voor het aanbrengen van uw PU gietvloer. Deze rollers zijn verkrijgbaar bij Epoxywinkel.nl. Hoewel ze in verschillende formaten verkrijgbaar zijn, raden wij u aan een roller van 25 cm breed te kiezen, dit is het meest gebruikte formaat. Aangezien de rollers moeilijk uit te spoelen zijn, adviseren wij u bovendien om voor elke laag een nieuwe roller te gebruiken. Hetzelfde geldt voor kwasten.

Tip: om eventuele achtergebleven pluisjes uit de vacht van de roller te verwijderen, kunt u de roller voor gebruik even omwikkelen met plakband. Bij het verwijderen van het plakband neemt u deze pluisjes direct mee.

Temperatuur

Voor het goed uitharden van een polyurethaanvloer is het van belang dat de temperatuur in zowel de ruimte als de ondergrond niet te hoog of te laag is. Hoe lager de temperatuur, hoe langer het duurt voordat de gietvloer is uitgehard. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller het gaat. Wij raden u daarom aan ervoor te zorgen dat de temperatuur minimaal 12 graden Celsius is. Dat geldt zowel voor de ruimte zelf als voor de ondervloer. Dit houdt in dat u de verwarming in een te koude ruimte moet aanzetten lang voordat u gaat beginnen met het aanbrengen van de gietvloer. Zet u deze namelijk pas kort voor het verwerken van de polyurethaan aan, dan heeft de ondervloer niet genoeg tijd om op temperatuur te komen.

Beschermende kleding en handschoenen

Hoewel de producten van Epoxywinkel.nl niet gevaarlijk of schadelijk zijn in het gebruik, raden wij u aan om toch gebruik te maken van beschermende kleding en handschoenen als u polyurethaan gaat verwerken. Als de polyurethaan op de huid terechtkomt, kan dat namelijk in sommige gevallen irritaties opleveren. Gebruik liever geen dunne latex handschoenen. Rubberen huishoudhandschoenen zijn wel geschikt, eventueel met dunne stoffen handschoenen eronder. Gooi vuile handschoenen weg. Bescherm ook uw ogen, door gebruik te maken van een veiligheidsbril. Brillen en handschoenen zijn verkrijgbaar bij Epoxywinkel.nl.

Krijgt u ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch iets van het product op uw huid? Verwijder dan direct eventuele verontreinigde kledingstukken en reinig de huid met zeep en veel water, het liefst onder de douche. Krijgt u polyurethaan in uw ogen, spoel deze dan gedurende minimaal 15 minuten met stromend water en ga daarna naar uw huisarts.

Eten, drinken en roken kunt u beter niet doen tijdens de verwerking van een PU gietvloer. Was daarvoor eerst uw handen goed met water en zeep.

STAP 1: Bereid de ondergrond voor

De twee meest voorkomende ondervloeren in woningen zijn de zandcement dekvloer en de anhydriet (of calciumsulfaat) dekvloer. Hoewel de voorbereiding voor beide ondervloeren in de basis gelijk is, zijn er ook verschillen.

Zandcement dekvloer

Wilt u de PU Gietvloer HQ aanbrengen op een nieuwe zandcement dekvloer? Let er dan op dat deze voldoende is uitgehard. De standaard termijn die voor het uitharden van deze vloeren wordt aangehouden, is 28 dagen. Pas na deze 28 dagen is de alkaliteit van de ondervloer namelijk zodanig, dat er een gietvloer overheen kan worden aangebracht. Is de dekvloer dikker dan 4 centimeter, dan moet de vloer per extra centimeter een week langer uitharden. Het vochtpercentage in de zandcement ondervloer mag niet hoger zijn dan 4%.

Anhydriet (Calciumsulfaat) dekvloer

Wilt u de PU Gietvloer HQ aanbrengen in een appartement, dan is de kans groot dat er sprake is van een anhydriet dekvloer, in plaats van een zandcement dekvloer. Het verschil is voor een leek vaak moeilijk te zien, maar heeft wel degelijk gevolgen voor het aanbrengen van een gietvloer. Gaat u er daarom in een appartement altijd van uit dat er sprake is van anhydriet, dat voorkomt vervelende verrassingen.

Ook voor anhydriet vloeren geldt een uithardingstijd van minstens 28 dagen, maar het vochtpercentage in de vloer mag bij anhydriet slechts 0,5% bedragen. Omdat een deel van de anhydriet vloer uit gips bestaat, kunt u bovendien de primer beter in twee lagen aanbrengen, aangezien de eerste laag meestal wegslaat in de ondergrond, waardoor de gietvloer niet goed kan hechten.

Voordat u de gietvloer kunt gaan aanbrengen, moet u eerst de ondergrond op de juiste manier voorbereiden. Bereid de ondergrond waarop u de gietvloer wilt aanbrengen altijd op de juiste wijze voor. Dit zorgt ervoor dat u de PU Gietvloer HQ zo mooi en glad mogelijk aan kunt brengen. De voorbereiding begint met het schoon, droog en vetvrij maken van de ondervloer. Verwijder ook losliggende delen en repareer de vloer waar nodig. Tips voor het repareren vindt u onder het kopje ‘Reparatie aan de vloer’, verderop in deze handleiding.

Vochtgehalte meten

Het vochtgehalte van de ondergrond kan gemeten worden met een vochtmeter. Heeft u die niet tot uw beschikking, dan is er een praktische test die u kunt uitvoeren om het te controleren. U kunt de test het beste uitvoeren op het meest vochtige deel van de ondergrond, vaak herkenbaar doordat dit deel donkerder is van kleur dan de rest van de vloer. U legt op deze plek een vuilniszak of plastic folie neer en plakt dit rondom vast met tape, zodat er geen lucht meer bij kan. Laat dit minimaal 24 uur zitten. Is er na die tijd geen condensvorming opgetreden onder het plastic, dan kunt u de gietvloer aanbrengen. Wilt u er helemaal zeker van zijn dat de vloer droog genoeg is, leg dan een krant onder het plastic voordat u de tape aanbrengt. Is na de wachttijd de krant nat, dan kunt u beter nog even wachten met coaten.

Basisvoorbereidingen ondergrond

Voor een optimaal resultaat moet de vloer vlak zijn. Oneffenheden en verf- en lijmresten kunt u verwijderen door de vloer machinaal te schuren. U kunt voor dit doel een schuurmachine huren bij een verhuurbedrijf. Het beste kunt u daarbij kiezen voor een diamantslijpmachine of een handbetonschuurmachine. Een gewone schuurmachine met een gewone schuurschijf kunt u beter niet gebruiken om de ondervloer te schuren. Schuren met zo’n schuurmachine heeft vaak juist een averechts effect. Wilt of kunt u niet schuren, dan kunt u de ondergrond ook etsen met behulp van een oplossing van Power Cleaner en water. Hierover leest u meer onder het kopje ‘Cementhuid/sluier’, verderop in deze handleiding.

Over het algemeen zal een dekvloer van beton of cement hooguit wat smeerplekken vertonen. Wilt u de gietvloer aanbrengen over een bestaande gietvloer of coating, dan kan deze wel vettig zijn. In ale gevallen is het belangrijk om uw vloer volledig te ontvetten. Dit kunt u doen met een oplossing van handwarm water en ammoniak. Na gebruik van deze oplossing is het wel belangrijk dat u de ondervloer enkele malen goed naspoelt met schoon water. Uiteraard dient u daarna de vloer weer goed te laten drogen. Gebruik liever geen oplosmiddelen om de vloer te ontvetten. Het nadeel van deze middelen is namelijk dat ze het vet vaak niet helemaal oplossen. Na het drogen van de vloer blijven er dan nog resten vet achter, waardoor de gietvloer niet goed kan hechten.

Smeer- en vetplekken

Olieachtige vlekken op de vloer kunt u vaak eenvoudig verwijderen door er kattenbakkorrels op te strooien. Deze absorberen de olieresten. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om vetafbrekende middelen te gebruiken voor het schoonmaken van deze plekken. Bijvoorbeeld ammoniak. Spoel na gebruik van deze middelen de vloer goed na met schoon water en laat hem goed drogen. In extreme gevallen kan het beter zijn om de toplaag van de vloer plaatselijk mechanisch te (laten) verwijderen en vervolgens te (laten) repareren.

Cementhuid/sluier

Bevat de ondergrond nog cementhuid of sluier, dan kunt u die verwijderen door de vloer te schuren met de eerder genoemde schuurmachines, of met een oplossing van Sardex in water. Gaat u met Sardex aan de slag, houdt u er dan wel rekening mee dat u de vloer na behandeling goed na moet spoelen met schoon water en dat de vloer daarna dus ook weer volledig moet drogen. Let u er ook op dat de oplossing niet met andere zaken, zoals bijvoorbeeld muren, in aanraking komt. Dit kan namelijk een witte aanslag tot gevolg hebben. Sardex kan ook gebruikt worden wanneer uw vloer zeer glad is of wanneer de ondervloer bestaat uit een monolithisch afgewerkte betonvloer.

Reparatie aan de vloer

Om kleine beschadigingen aan de ondervloer te repareren, kunt u staal/polyesterplamuur gebruiken. Zijn de beschadigingen groter, dan raden wij u aan om EP Mortelmix 703 te gebruiken voor de reparatie. Deze EP Mortel is zeer slijt- en slagvast, en sluit perfect aan op de PU Gietvloer HQ. U kunt EP Mortelmix 703 bij Epoxywinkel.nl bestellen. Gebruik nooit kit of egaline voor het repareren van beschadigingen.

De ondervloer moet ook rondom langs plinten, verwarmingsbuizen en dorpels vloeistofdicht zijn. Eventuele naden en kieren kunt u dichtkitten met overschilderbare kit op basis van acrylaat of MS-polymeer. De kit moet uiteraard wel eerst goed drogen voordat u verder kunt gaan.

STAP 2: Breng de primer aan

Een primer, ook wel hechtlaag genoemd, brengt u aan voordat u de gietvloer gaat aanbrengen. Een primer komt dus over een nog niet behandelde ondergrond heen en heeft 3 functies:

 1. Versteviging van de ondergrond: de primer bindt de toplaag van de bestaande vloer, zodat deze steviger wordt. Dit kan vooral bij oudere vloeren wenselijk zijn.
 2. Verbetering van de hechting: de primer dringt diep door in de ondergrond en voorziet zo de gietvloer van een betere hechting. Dit is vooral van belang bij een minder poreuze ondergrond.
 3. Verzegeling van de ondergrond: de primer zorgt ervoor dat een gietvloerlaag niet te diep in de ondergrond trekt.

Primers zijn er in verschillende typen. Welk type u kiest, hangt af van de ondergrond.

 • Voor zandcementdekvloeren, beton kiest u een primer op basis van transparante epoxy. EP Primer X300, met een verbruik van ca. 0,25 kg/m2, is hiervoor heel geschikt. Deze primer moet na het aanbrengen 18 uur drogen bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius. Een lagere temperatuur kan het drogen vertragen.
 • Op een anhydrietvloer moet u twee lagen primer aanbrengen. Neem voor de eerste laag het type: EP Primer X300, met een verbruik van 0,25 kg /m2. Deze laag verstevigt de ondergrond door er diep in door te dringen; u zult dan ook zien dat deze laag vrijwel volledig wegslaat in de ondervloer. Over deze laag heen komt een laag EP Primer X300, met een verbruik van 0,25 kg/m2. Deze laag verzegelt de ondergrond. Beide lagen moeten 18 uur drogen bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius.

STAP 3: Breng de schraplaag aan

Om uw PU Gietvloer HQ zo strak mogelijk aan te kunnen brengen, is het van groot belang dat de ondergrond volledig glad, vlak en strak is. Dat doet u door een EP Schraplaag HQ aan te brengen. Dit is een laag die oneffenheden opvult. Een schraplaag brengt u met een vlakspaan schrappend over de vloer aan. De dikte van de schraplaag die u moet aanbrengen, hangt af van de ruwheid van de vloer. Zorg wel dat u de schrapaag gelijkmatig en glad aanbrengt, zodat er geen ‘wallen’ ontstaan. Over het algemeen is een verbruik van 0,5 tot 1 kilo per vierkante meter voldoende. De schraplaag kunt u bestellen via Epoxywinkel.nl. De schraplaag moet na het aanbrengen 18 uur drogen, bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius.

STAP 4: Controleer de ondervloer

Na het aanbrengen en laten drogen van de schraplaag, moet u eerst controleren of de vloer nu echt glad en vlak is en geen poreuze plekken vertoont. Dit om vervelende verrassingen bij het aanbrengen van de gietvloer te voorkomen. Zorg ervoor dat u alleen over de schraplaag loopt op schone en droge schoenen. Vuil en water kunnen namelijk de schraplaag verstoren. Zitten er toch nog oneffenheden in de vloer? Schuur deze dan weg.

Vindt u poreuze plekken in de schraplaag, werk deze dan bij. Kleine plekken kunt u bijwerken met staalplamuur. Zijn de poreuze plekken groter, dan kunt u ze bijwerken met de epoxy schraplaag. Uiteraard moet u dan wel opnieuw de schraplaag 18 uur laten drogen. Neemt u hier geen risico mee door de droogtijd te verkorten of zelfs helemaal over te slaan, dit kan vervelende gevolgen hebben voor het eindresultaat!

STAP 5: Het mengen van de producten

Het op de juiste manier mengen van de twee componenten waaruit de PU Gietvloer HQ bestaat, is essentieel voor de kwaliteit van het eindresultaat. Voordat u gaat mengen, is het handig om de volgende voorbereidingen te treffen:

 • Controleer eerst de verpakkingen. Vrijwel alle gietvloeren van Epoxywinkel.nl bestaan uit twee componenten: de basis (A) en de harder (B). De 1-componentproducten worden geleverd in blikken met een antraciet etiket. Kijk ook naar de teksten en artikelnummers op de blikken, om er zeker van te zijn dat de kleur van het etiket ook daadwerkelijk overeenkomt met de inhoud van het blik. Neem bij twijfel contact op met Epoxywinkel.nl.
 • Zet de blikken na controle per component bij of op elkaar, zodat u zich straks bij het mengen en verwerken niet vergist.
 • Plak de ruimte af en richt een menghoek in. Leg in die hoek een groot stuk karton neer om te voorkomen dat u ongemengde delen op de vloer morst. Dit kan namelijk leiden tot zachte plekken in de eindlaag.
 • Verdeel de vloer tot slot met tape onder in vakken. Elk vak moet de grootte hebben van de hoeveelheid vierkante meters die u met één set PU Gietvloer HQ kunt behandelen. Dit maakt het straks gemakkelijker om de gietvloer in de juiste dikte aan te brengen.

U bent nu klaar om de producten te gaan mengen. De componenten in de sets van Epoxywinkel.nl zijn precies op elkaar afgestemd. Wij adviseren u daarom altijd een hele set in één keer klaar te maken. Maak ook niet meer dan één set tegelijk klaar voor gebruik. Tijdens het aanbrengen van de gietvloer kunt u tussendoor steeds de volgende set mengen. Bepaal de juiste verhoudingen nooit op het oog, dit gaat vrijwel altijd mis.

Gebruik een verfmengstaaf om de producten te mengen. Deze zijn voor een paar euro te bestellen op Epoxywinkel.nl. Ook zijn ze te koop bij de bouwmarkt. Plaats de verfmengstaaf op een boormachine. Let op: de componenten handmatig mengen (bijvoorbeeld met roerhoutjes o.i.d.) leidt negen van de tien keer tot zachte plekken in het eindresultaat. Dit kunt u dus beter niet doen.

Draag ook tijdens het mengen handschoenen, beschermende kleding en een veiligheidsbril.
Het mengen pakt u als volgt aan:

 1. Roer het blik met basismateriaal goed op en voeg vervolgens de volledige inhoud van het bijbehorende blik met verharder toe.
 2. Meng dit gedurende twee minuten, vergeet niet om ook met de mengstaaf langs de wanden en over de bodem van het blik te gaan.
 3. Na 2 minuten moet u een egaal mengsel hebben. Giet dit mengsel over in een rechthoekige/ ronde emmer en roer het nog even goed door.

Verwerkingstijden

Polyurethaan heeft een beperkte verwerkingstijd. Om die tijd zo goed mogelijk te kunnen benutten, is het belangrijk dat u de volgende maatregelen neemt:

 • Bewaar de producten voor gebruik op een koele plek. Hoe hoger de temperatuur namelijk is, hoe korter de verwerkingstijd wordt.
 • Giet het product direct na het mengen over in een grote ronde emmer. Zo kan de warmte die zich in het product ontwikkelt snel weg. Ook hier geldt: hoe lager de temperatuur, hoe langer u de tijd heeft om de gietvloer te verwerken.
 • Verwerk geen polyurethaanproducten bij temperaturen bij hoge temperaturen. Een temperatuur van 25 graden Celsius is de aanbevolen maximum temperatuur. Boven deze grens wordt het lastig om het aangemaakte product te verwerken.
 • Maak kleine hoeveelheden tegelijk aan, gebruik bijvoorbeeld verpakkingen van 5 kg.
 • Verwerk polyurethaan bij voorkeur met twee personen.
 • Zorg dat u voordat u gaat mengen alles goed hebt voorbereid, zodat u na het mengen direct over kunt gaan tot verwerking.
 • LET OP: de verwerkingstijd van primer, schraplaag, gietvloer en lak is maximaal 15minuten per set.

Wees voorzichtig met het oppakken van verpakkingen met reeds gemengd product. 2-componentenproducten worden namelijk warm tijdens het doorhardingsproces. Over het algemeen geldt: hoe groter de hoeveelheid gemengd product zich in de emmer bevindt, hoe hoger de temperatuur oploopt.

STAP 6: Breng de PU Gietvloer HQ aan

Na het mengen gaat u direct beginnen met het aanbrengen van de gietvloer.

 • Begin voorzichtig, zodat u er een beetje gevoel voor krijgt. Begin bij de randen en giet het materiaal zodanig op de vloer, dat er een strook ontstaat die u met de kam of spaan verder kunt verdelen. Houd er bij het uitgieten rekening mee dat u de strook niet te breed maakt, u moet er natuurlijk nog wel goed bij kunnen met uw kam of spaan.
 • Verdeel het materiaal zo egaal mogelijk, terwijl u de spaan een beetje schuin houdt. Let erop dat de laag niet te dik of te dun wordt. Hier komen de eerder op de vloer gemaakte vakken van pas: u kunt hieraan namelijk eenvoudig zien of u de juiste hoeveelheid materiaal voor dit aantal vierkante meters gebruikt. Is de laag te dik, dan houdt u te weinig materiaal over voor de rest van de vloer. Brengt u de laag echter te dun aan, dan blijven de spaanslagen zichtbaar omdat het materiaal niet goed kan vloeien.
 • Gebruikt u een getande spaan of kam, dan is het verstandig om direct na het aanbrengen van de gietvloer een ontluchtingsroller (stekelroller) over de nog vloeibare laag te gaan. U draagt hierbij spijkerschoenen, zodat u over de natte laag kunt lopen. Zo kunt u eventuele kleine luchtbelletjes verwijderen. Wacht hiermee niet te lang, als de vloer al aan het uitharden is, dan werkt dit namelijk niet meer. Spijkerschoenen en een ontluchtingsroller zijn te bestellen bij Epoxywinkel.nl.

STAP 7: Breng de topcoating aan

Een Gietvloer droogt van zichzelf hoogglanzend op, maar de glans verdwijnt in de maanden daarna door het gebruik van de vloer. Bij uw PU Gietvloer HQ krijgt u ook een transparante of gepigmenteerde topcoating geleverd die de vloer een mooie zijdeglans geeft en hem beschermt tegen krassen, verkleuring en beschadigingen. U kunt de topcoating dus vergelijken met de transparante lak die als afwerking op houten vloeren wordt aangebracht. In de loop der jaren zal ook deze toplaag natuurlijk slijten, maar het voordeel is dat u deze eenvoudig en tegen relatief lage kosten kunt vervangen, zodat uw gietvloer er daarna weer uitziet als nieuw.

Om de topcoating te kunnen aanbrengen, heeft u de volgende materialen nodig:

 • Twee microvezel rollers
 • Een kwast
 • Een 5 liter emmer
 • Een roerstaaf

Breng de topcoating als volgt aan:

 1. Roer het product gedrurende 1 minuut mechanisch op
 2. Giet het materiaal in een schone emmer, doop de roller erin en rol hem zeer grondig af aan het afrolrek.
 3. Zet het product dwars op en rol het daarna in de lengterichting uit.
 4. Verdeel het product zeer grondig, zodat een gesloten laag ontstaat.
 5. Na het aanbrengen rolt u het product direct met de droge roller na, om voor een gelijkmatige verdeling te zorgen. Doe dit langzaam en met heel weinig druk, het beste kunt u onderhands rollen om te voorkomen dat u te hard drukt.

Let op dat u tussen de 130 - 200 gram per vierkante meter gelijkmatig aanbrengt van de PU Topcoat, anders ontstaat er streep- en schuimvorming na uitharding.

Antislip afwerken

Een antislip afgewerkte gietvloer zorgt ervoor dat u zowel in natte als in droge omstandigheden veilig over de vloer kunt lopen. U kunt uw vloer antislip afwerken door in de topcoating, als deze nog nat is, fijne kwartskorrels of kleurvlokken in te strooien. Loop hierbij op speciale spijkerschoenen.

Vlokkenvloeren

Ook als u uw vloer niet per se antislip wilt maken, kunt u uw gietvloer afwerken door er decoratieve kleurvlokken in te strooien als de gietvloer nog nat is, voordat u de topcoating aanbrengt. Kleurvlokken zijn verfsnippers die zorgen voor een speels, kleurrijk effect in uw vloer.

Afval

Lege verpakkingen en gebruikte rollers en kwasten kunt u niet zomaar bij het afval gooien. Ze vallen namelijk onder de wet chemisch afval en moeten dus ook als zodanig behandeld worden. U kunt ze inleveren bij de milieustraat in uw woonplaats.

Zo heeft u nog jaren plezier van uw PU Gietvloer HQ

De krasvastheid van een kunststofvloer is beperkt. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw vloer is het belangrijk om hem op de juiste manier te behandelen en te onderhouden. Hier een paar handige tips:

 • Leg voor iedere buiteningang een goede schoon- of droogloopmat neer. Straatvuil komt zo minder snel op uw vloer terecht.
 • Voorzie tafels en stoelen van schone viltjes, zodat schuiven geen krassen veroorzaakt. Vervang de viltjes zodra ze vuil worden.
 • Verschuif geen zware metalen voorwerpen over de vloer.
 • Voorkom zand op de vloer, dit werkt namelijk net als schuurpapier.

Onderhoud uw PU Gietvloer HQ op de juiste manier

 • Gebruik voor het schoonmaken van uw PU Gietvloer HQ een stofzuiger met een zachte (parket)borstel. Zorg ervoor dat de borstel schoon is voordat u gaat stofzuigen.
 • Dweilen doet u met een schone dweil of mop en schoon koud of lauw water. Gebruik liever geen heet water, dat kan strepen op de vloer achterlaten doordat het (te) snel opdroogt. U hoeft bovendien geen schoonmaakmiddel aan het water toe te voegen. Wilt u dat toch, gebruik dan het speciale reinigingsmiddel dat u via Epoxywinkel.nl kunt bestellen. Andere schoonmaakmiddelen kunnen stoffen bevatten die uw vloer beschadigen.
 • Schoenstrepen kunt u eenvoudig met uw vinger verwijderen.
 • Gebruik bij het schoonmaken geen schuursponsjes of schuurmiddelen, deze kunnen namelijk krassen in uw vloer veroorzaken.

Tot slot

 • Alle genoemde verbruikscijfers zijn indicatief en u kunt dan ook aan de genoemde cijfers geen rechten ontlenen. Hebt u hulp nodig bij het bepalen van de hoeveelheden die u nodig hebt? Wij helpen u hier graag bij.
 • Hebt u na het lezen van deze handleiding nog vragen of twijfelt u ergens over? Kijk dan even op Epoxywinkel.nl. U vindt daar een rubriek met veelgestelde vragen. Staat uw antwoord daar niet bij, of is er nog steeds iets onduidelijk? Dan kunt u ook telefonisch of via de mail contact met ons opnemen. Doe dit wel voordat u de blikken met de componenten voor de PU Gietvloer HQ opent, anders hebt u kans dat we u niet tijdig antwoord kunnen geven.
 • Neem tijdens het verwerken van onze producten uw veiligheid en die van uw omgeving in acht.

Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe PU Gietvloer HQ!

Epoxywinkel.nl

Omdat de producten veelal worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, is de applicatie van de verfproducten altijd uw eigen verantwoordelijkheid. Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf.