Gietvloer in de badkamer? Goed idee!

Wist u dat u ook een gietvloer in uw badkamer kunt aanbrengen, in plaats van de wanden en vloer te betegelen? Sterker nog, een gietvloer in de badkamer is een uitstekend idee. Epoxywinkel legt u graag uit waarom.

Waarom Gietvloer in de badkamer?

Een gietvloer en de badkamer. Het lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar steeds meer mensen merken dat het juist heel goed werkt. Een betegelde badkamer is, door de vaak wat hogere temperatuur en de luchtvochtigheid van de ruimte, namelijk een ideale leefomgeving voor schimmels. Ze groeien vaak in de voegen tussen de wand- en vloertegels. Schimmels in de badkamer zien er niet mooi uit en kunnen bovendien schadelijk zijn voor de gezondheid. Daar wilt u dus liever vanaf.

Gietvloer in de badkamer: weg met schimmel

Natuurlijk kunt u de schimmels bestrijden door goede ventilatie en regelmatig schoonmaken, maar als u gietvloer in de badkamer aanbrengt, bent u in een keer van alle schimmelproblemen verlost. Een gietvloer vormt namelijk een glad oppervlak op uw badkamervloer en op de wanden, waar schimmels zich niet aan kunnen hechten. Een glad oppervlak is ook eerder droog dan een ruw oppervlak, zodat schimmels zich er niet prettig voelen. En een glad oppervlak is bovendien eenvoudig schoon te houden.

Gietvloer badkamer kleuren

Gietvloer voor de badkamer is verkrijgbaar in vrijwel elke denkbare kleur. U kunt uw badkamer dus elke gewenste uitstraling geven, of u nu een rustige en harmonieuze badkamer wilt of een trendy designbadkamer. U kunt zelfs mooie kleuraccenten of patronen op de vloer en de wanden aanbrengen als u ervoor kiest om in plaats van tegels een gietvloer in uw badkamer aan te brengen.

Een Gietvloer in de badkamer: de voorbereiding

Wilt u gietvloer in de badkamer aanbrengen, dan is het wel belangrijk dat de ondergrond waarop u de verf aanbrengt helemaal egaal is. Dat kunt u voor elkaar krijgen door beschadigingen en oneffenheden eerst te repareren met polyesterplamuur of epoxymortel, en door daarna de vloer te egaliseren met bijvoorbeeld egaline. Ook kan het verstandig zijn een primer aan te brengen voordat u een gietvloer in de badkamer gaat aanbrengen, zeker als u de gietvloer over bestaande tegels wilt aanbrengen. Uiteraard dient de ondergrond, net als bij andere schilderwerkzaamheden, schoon, droog en vrij van stof en vet te zijn.

Gietvloer in de badkamer aanbrengen

Een gietvloer in de badkamer aanbrengen is niet moeilijk, u doet het gewoon zelf met roller en kwast. Werk daarbij in meerdere dunne lagen, waarbij u elke laag goed laat drogen voordat u de volgende laag aanbrengt. Meng door de op een na bovenste laag die u op de vloer aanbrengt een antislipmiddel, zodat u niet uitglijdt als de vloer nat is. Door het antislipmiddel wordt de vloer iets ruwer, maar doordat u na de antisliplaag nog een nieuwe laag betoverf aanbrengt, blijft hij toch eenvoudig reinigbaar.

Meer informatie over de gietvloer in de badkamer

Wilt u meer informatie over het aanbrengen en afwerken van een gietvloer in de badkamer, of over het aanbrengen van een gietvloer over bestaande tegels? Neemt u dan gerust even contact op met onze medewerkers. Zij helpen u graag verder! U kunt hen telefonisch of per mail bereiken.