Gietvloer in de badkamer? Goed idee!


Wist je dat je ook een gietvloer in je badkamer kunt aanbrengen, in plaats van de wanden en vloer te betegelen? Sterker nog: een gietvloer in de badkamer is een uitstekend idee. Epoxywinkel legt je graag uit waarom.


Waarom een gietvloer in de badkamer?


Een gietvloer en de badkamer. Het lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar steeds meer mensen merken dat het juist heel goed werkt. Een betegelde badkamer is, door de vaak wat hogere temperatuur en de luchtvochtigheid van de ruimte, namelijk een ideale leefomgeving voor schimmels. Ze groeien in de voegen tussen de wand- en vloertegels. Schimmels in de badkamer zien er niet mooi uit en kunnen bovendien schadelijk zijn voor de gezondheid. Daar wil je dus liever vanaf.


Gietvloer badkamer: weg met schimmel


Natuurlijk kun je de schimmels bestrijden door goede ventilatie en regelmatig schoonmaken, maar als je een gietvloer in de badkamer aanbrengt, bent je in één keer van alle schimmelproblemen verlost. Een gietvloer vormt namelijk een glad oppervlak op je badkamervloer en op de wanden, waar schimmels zich niet aan kunnen hechten. Een glad oppervlak is ook eerder droog dan een ruw oppervlak, zodat schimmels zich er niet prettig voelen. En een glad oppervlak is bovendien eenvoudig schoon te houden.

 

Gietvloer badkamer kleuren


Een gietvloer voor de badkamer is verkrijgbaar in vrijwel elke denkbare kleur. Je kunt je badkamer dus elke gewenste uitstraling geven. Of je nu een rustige en harmonieuze badkamer wil of een trendy designbadkamer. Je kunt zelfs mooie kleuraccenten of patronen op de vloer en de wanden aanbrengen als je ervoor kiest om in plaats van tegels een gietvloer in je badkamer aan te brengen.

Gietvloer badkamer: de voorbereiding

 

Wil je een gietvloer in de badkamer aanbrengen, dan is het wel belangrijk dat de ondergrond waarop je de verf aanbrengt helemaal egaal is. Dat kun je voor elkaar krijgen door beschadigingen en oneffenheden eerst te repareren met polyesterplamuur of epoxymortel, en door daarna de vloer te egaliseren met bijvoorbeeld egaline.

 

Gietvloer over tegels 

Ook kan het verstandig zijn een primer aan te brengen voordat je een gietvloer in de badkamer gaat aanbrengen, zeker als je de gietvloer over tegels wilt aanbrengen. Uiteraard dient de ondergrond, net als bij andere schilderwerkzaamheden, schoon, droog en vrij van stof en vet te zijn.


Badkamer gietvloer aanbrengen

 

Een gietvloer in de badkamer aanbrengen is niet moeilijk, je doet het gewoon zelf met roller en kwast. Werk daarbij in meerdere dunne lagen, waarbij je elke laag goed laat drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. Meng door de op een na bovenste laag die je op de vloer aanbrengt een antislipmiddel, zodat je niet uitglijdt als de vloer nat is. Door het antislipmiddel wordt de vloer iets ruwer, maar doordat je na de antisliplaag nog een nieuwe laag betoverf aanbrengt, blijft hij toch eenvoudig reinigbaar.


Meer informatie gietvloer badkamer


Wil je meer informatie over het aanbrengen en afwerken van een gietvloer in de badkamer. Of over het aanbrengen van een gietvloer over tegels? Neem dan gerust even contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder! Je kunt hen telefonisch of per mail bereiken.