Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

De garagevloer verven, zo pakt u dat aan

Een ongeverfde betonnen garagevloer biedt een stevig oppervlak, maar is vaak lastig te onderhouden. Zo’n garagevloer wordt snel stoffig, en gemorste vloeistoffen, zuren en olie trekken in de vloer en veroorzaken daar blijvende lelijke plekken. Met vocht moet u bij een betonnen garagevloer bovendien extra oppassen, aangezien betonrot op de loer ligt. U kunt uw garagevloer beschermen door hem te verven of hem te voorzien van een laagje vloercoating.

Uw garagevloer verven is een praktische en relatief goedkope oplossing om uw garagevloer vloeistofdicht en slijtvast te maken. Bovendien wordt de vloer een stuk eenvoudiger te onderhouden als u hem verft. Een garagevloer op de juiste manier netjes verven is geen moeilijke klus, maar vereist wel de nodige voorbereiding.

Voorbereiding garagevloer verven

Uiteraard dient u beschadigde delen van de garagevloer te repareren voordat u met vloerverf of vloercoating aan de slag kunt gaan. Gaten en scheuren kunt u opvullen met epoxymortel. Doe dit liever niet met egaline, aangezien dat materiaal niet poreus genoeg is om de vloerverf goed te laten hechten. Na het uitvoeren van de reparaties dient u vetvlekken te verwijderen. Daar zijn verschillende methoden voor, die we hebben beschreven in ons artikel over het verwijderen van vetvlekken. Maak de hele garagevloer goed schoon en stofvrij en laat hem daarna goed drogen.

Om te controleren of de garagevloer droog genoeg is, kunt u wat plakbandjes op de vloer plakken. Is er na 24 uur geen condens te zien op de plakbandjes, dan is de vloer droog genoeg. Ziet u wel condens, wacht dan nog 24 tot 48 uur. Twijfelt u over de vochtigheidsgraad van de garagevloer, dan raden we u met klem aan om liever wat langer te wachten dan het risico te nemen en toch te gaan verven. Vocht onder de vloerverf levert lelijke verkleuringen op en zorgt er bovendien voor dat de verflaag minder goed blijft zitten en dus een stuk minder lang mee zal gaan.

De garagevloer verven

Gaat u de garagevloer verven, breng de verf dan gelijkmatig aan. Werk in banen, zodat u overal makkelijk bij kunt en breng de verf bij voorkeur in twee lagen aan voor het beste resultaat. Bent u klaar met verven, geef de verf dan voldoende tijd om goed uit te harden voordat u de garagevloer weer volledig belast. De droogtijd vindt u op het verfblik. Houd er echter rekening mee dat de droogtijd kan afwijken van de op het blik vermelde tijd, dit is vooral afhankelijk van de omstandigheden in uw garage.

Wilt u weten welk product u het beste kunt gebruiken om de garagevloer te verven, dan kunt u gebruik maken van het stappenplan op deze website. En hebt u verder nog vragen over het verven van de garagevloer, dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met een van onze medewerkers. Epoxywinkel.nl wil u graag voorzien van alle tips en adviezen die u nodig hebt om het eindresultaat zo mooi en duurzaam mogelijk te maken.