Zo kunt u garagecoating verwijderen

Soms kunt u een nieuwe garagecoating aanbrengen over een bestaande coatinglaag heen, maar in de meeste gevallen is het beter om de oude garagecoating te verwijderen. Dat kunt u op drie manieren aanpakken.

Garagecoating verwijderen met afbijtmiddel

U kunt de garagecoating verwijderen met een chemisch afbijtmiddel. U brengt het middel aan over de coating, wacht tot de coating loskomt van de vloer en verwijdert de coating met een plamuurmes of schraper. Na het afbijten dient u de vloer grondig na te spoelen en eventueel af te nemen met een verfreiniger. Dit lijkt een eenvoudige werkwijze, maar laat u vooraf goed informeren door een verfspecialist. Niet iedere tweecomponentenvloercoating kan namelijk verwijderd worden met een chemisch afbijtmiddel. Bovendien is deze methode niet de meest milieuvriendelijke en moet u de ruimte goed ventileren omdat er schadelijke dampen bij vrijkomen.

Garagecoating verwijderen met föhn of brander

Garagecoating verwijderen met behulp van een föhn of afbrander is een methode waarbij het er letterlijk heet aan toe gaat. De oude coating wordt namelijk losgebrand van de vloer. Het is een zeer milieubelastende methode. Kiest u ervoor om uw garagecoating op deze manier te verwijderen, dan dient u bovendien alle veiligheidsinstructies nauwkeurig op te volgen en uitsluitend met de juiste beschermingmaatregelen te werken.

Garagecoating verwijderen door schuren

Dit is de meest intensieve, maar ook de beste methode om garagecoating te verwijderen. Niet alleen omdat u het milieu spaart en zelf minder last hebt van vrijkomende gevaarlijke stoffen, maar ook omdat u op deze manier tijd kunt besparen. Gaat u garagecoating verwijderen met behulp van een schuurmachine, dan bereidt u tegelijkertijd de ondervloer optimaal voor op het aanbrengen van een nieuwe coating Niet alleen de garagecoating wordt namelijk verwijderd, u schuurt ook direct oneffenheden en vuil weg. Daardoor houdt u een gladde, vlakke vloer over waarin u alleen eventuele grote beschadigingen nog hoeft te repareren voordat u de vloer stofvrij maakt en aan de slag kunt met het opnieuw coaten van de vloer.

Garagecoating laten verwijderen

Oude garagecoating verwijderen van uw vloer is vaak een zware, grote klus die u eigenlijk beter aan een vakman kunt overlaten. Dat scheelt u niet alleen een hoop werk, maar u weet dan ook zeker dat er niets fout zal gaan en dat uw vloer straks optimaal geschikt is voor het aanbrengen van een nieuwe coatinglaag. Mocht u de garagecoating toch liever zelf willen verwijderen, zorg dan dat u het juiste gereedschap gebruikt. Een gewone schuurmachine valt daar niet onder. Garagecoating wegschuren kunt u het beste doen met een diamantschuurmachine in combinatie met een industriestofzuiger. Deze materialen kunt u huren bij een gereedschap verhuurbedrijf.

Meer informatie over garagecoating verwijderen

Hebt u na het lezen van deze informatie nog meer vragen over het verwijderen van garagecoating, neemt u dan gerust contact p met Epoxywinkel. Dat kan telefonisch of via de mail Onze deskundige medewerkers hebben ruime ervaring met het verwijderen van allerlei soorten coatings van allerlei soorten vloeren en ze delen die kennis graag met u!

Bezig met laden...