Wilsor Epoxy schuim

Waterdicht dankzij gesloten schuimcellen Ideaal voor holle ruimtes Rotvrij, hard en sterk

Op voorraad

Verwachte levertijd 1-2 werkdag(en)
Omschrijving
check Waterdicht dankzij gesloten schuimcellen
check Ideaal voor holle ruimtes
check Rotvrij, hard en sterk
Artikel nr. WIL_EPOXYSCHUIMCONFIG

Omschrijving / Wilsor Epoxy schuim

Het opschuimen van epoxyhars in elke gewenste hardheid/volume d.m.v. het toevoegen van Wilsor Blaasmiddel:

Door de hoeveelheid Wilsor Blaasmiddel kan men het schuimvolume en de stevigheid van het schuim regelen.

* 1% blaasmiddel op het epoxymengsel geeft ongeveer een verdubbeling van het oorspronkelijke volume en daarbij een nog zeer sterk en hard compact schuim.

* 5% blaasmiddel geeft aan schuimvolume ongeveer 5 x het oorspronkelijke volume (bij vrije opschuiming en ± 20°C)

Gebruiksaanwijzing:

  • 1. Mengverhouding hars en harder is op gewicht 2:1. Bepaal hoeveel hars /harder u wenst op te schuimen. Stel dat u 150 gr. hars / harder wilt opschuimen tot ± 3 x het oorspronkelijke volume.
  • 2. U heeft nodig: * 100 gr. van de speciale epoxyhars * 50 gr. van de speciale epoxy harder * 4,5 gr. (= 3%) Wilsor Blaasmiddel
  • 3. Meng het blaasmiddel eerst door de epoxyhars. Het mengt niet goed samen, waardoor de epoxyhars troebel / mistig wordt. Zorg er wel voor, door goed te mengen, dat het een gelijkmatige troebelheid wordt. Het harsmengsel is enige tijd (een uurtje) houdbaar, maar zal op de langere duur weer ontmengen en het blaasmiddel gaat langzaam achteruit in schuimkracht.
  • 4. Meng de harder in de juiste hoeveelheid in (mengverhouding harder / hars is 1 : 2 op gewicht). Als het er goed ingemengd is, dan stoppen met roeren. Het epoxymengsel begint langzaam op te schuimen, waarbij de troebel transparante kleur verandert naar wit Afhankelijk van de begintemperatuur kan het opschuimende epoxymengsel ongeveer 5 min. in een vorm gegoten worden. Na ± 10 min., afhankelijk van de begintemperatuur, begint het gevormde schuim uit te harden en is het bij 20°C na 24 uur op eindsterkte.
  • 5. Het gebruikte epoxysysteem is snel. Men kan het zonder blaasmiddel ook gebruiken als reparatiehars. Wel oppassen dat er bij het mengen van een grotere hoeveelheid veel warmte vrijkomt. Bij schuim wordt deze warmte verdeeld over een groot volume en kan het weinig kwaad, maar bij compact gieten en ook bij het gebruik van weinig blaasmiddel en grotere volumes, moet men met deze warmte ontwikkeling wel degelijk rekening houden.

Meer informatie

Artikel nr.WIL_EPOXYSCHUIMCONFIG
MerkWilsor

Product bijlagen

Bezig met laden...