De epoxy garagevloer coating nader bekeken

Een epoxy garagevloer coating is een ijzersterke beschermlaag voor uw garagevloer. De garagevloer coating bestaat uit 2 componenten: de epoxy – een kunsthars – en een harder. Doordat deze twee bestanddelen een chemische reactie met elkaar aangaan die al tijdens het mengen begint, ontstaat na het aanbrengen en het drogen van de epoxy garagevloer coating een zeer harde laag. Dit maakt de epoxy garagevloer coating heel geschikt voor toepassing in industriële omgevingen, waar een sterke mechanische en chemische belastbaarheid van de vloer noodzakelijk is.

Die hoge belastbaarheid maakt dat epoxy ook heel geschikt is voor toepassing op de garagevloer, die vaak te lijden heeft van chemicaliën, vet, smeer en andere vloeistoffen, alsmede van belasting door auto’s en zwaar materieel. De epoxy garagevloer coating van Epoxywinkel.nl is bovendien speciaal ontwikkeld om goed tegen de weekmakers in autobanden te kunnen.

Een epoxy garagevloer coating aanbrengen

Gaat u een epoxy garagevloer coating aanbrengen, dan is het wel zaak dat u de ondergrond goed voorbereidt. Vooral vetvlekken kunnen daarbij een probleem vormen, aangezien ze vaak lastig te verwijderen zijn uit betonnen garagevloeren. Toch is het belangrijk dat juist verse en oude vetvlekken goed verwijderd worden, aangezien de epoxy garagevloer coating anders niet goed kan hechten en snel weer los zal laten. Meer informatie over het verwijderen van vetvlekken uit uw garagevloer leest u hier. De vloer moet niet alleen vetvrij zijn, maar ook schoon, droog en stofvrij.

Om een garagevloer coating goed aan een onbehandelde betonnen garagevloer te laten hechten is het na het voorbereiden van de vloer zaak om eerst een goede primer aan te brengen. Deze transparante laag zorgt dat de zuigende werking van de poreuze vloer verminderd wordt en dat de epoxy garagevloer coating goed kan hechten. Laat de primer na het aanbrengen net zo lang drogen tot hij overschilderbaar is (zie gebruiksaanwijzing), om ervoor te zorgen dat de hechting optimaal is.

Een mooie epoxy garagevloer coating realiseren

Na de primer kunt u voor het beste eindresultaat de epoxy garagevloer coating het beste in twee lagen aanbrengen, waarbij u na de eerste laag weer wacht tot deze overschilderbaar is voordat u de tweede laag aanbrengt. Eventueel kunt u voor extra veiligheid een antislipmiddel door de bovenste laag mengen. Bent u klaar met het aanbrengen van de epoxy garagevloer coating, laat u deze dan goed uitharden alvorens hem weer te belasten. De droogtijd die daarvoor nodig is vindt u in de handleiding die bij de garagevloer coating geleverd wordt.

Hebt u nog vragen over de epoxy garagevloer coating of over het aanbrengen ervan, neemt u dan gerust contact met ons op. Onze ervaren en deskundige medewerkers zijn u graag van dienst met het beantwoorden van uw vragen.