Uw buitenvloer verven met vloerverf

Een buitenvloer is heel wat anders dan een binnenvloer, en vereist dus ook andere verfproducten als u hem wilt gaan schilderen. Toch kan ook de buitenvloer een prima ondergrond zijn voor vloerverf. Dat is een uitkomst als u de buitenvloervloer graag wilt opknappen, maar geen budget hebt om hem geheel te vervangen.

Een buitenvloer, zoals een terras, een looppad of een parkeerplaats, heeft altijd veel te lijden van klimaatomstandigheden. Vocht dat in de vloer trekt bevriest in de winter, wat ervoor kan zorgen dat er scheuren in de buitenvloer ontstaan. Ook van de zon of plotselinge temperatuurverschillen kan de buitenvloer veel last hebben. Dan is er nog de belasting van de buitenvloer. Ook die is anders dan de belasting van de binnenvloer, over het algemeen zwaarder. Het schuiven met terrasmeubels en het stallen van fietsen of auto’s kunnen een zware tol eisen van de buitenvloer.

De juiste verf voor uw buitenvloer

Een vloerverf die geschikt is voor binnenvloeren is dus niet geschikt voor buitenvloeren. Wilt u uw buitenvloer duurzaam beschermen tegen schade door weersinvloeden en zware belasting, dan kunt u dus het beste kiezen voor een vloerverf die speciaal geschikt is voor de buitenvloer. Zo’n vloerverf is BS3000 van Remmersbouwchemie. Deze epoxy coating zorgt ervoor dat uw buitenvloer beschermd is tegen slijtage en is geheel naadloos, waardoor u de buitenvloer ook nog eens eenvoudig schoon kunt houden. Stof, vuil en aanslag verwijdert u gemakkelijk van deze coating.

Wat bij een buitenvloer wel hetzelfde is als bij een binnenvloer, is dat u de vloer goed moet voorbereiden op het verven. Ook de buitenvloer moet dus schoon, droog en stof- en vetvrij zijn voordat u de vloerverf aankunt brengen. Oneffenheden kunt u bij een buitenvloer in principe ook wel laten zitten, aangezien het buiten niet zo belangrijk is dat de vloer helemaal vlak en glad is. Dat kan zelfs ongewenst zijn, daar het er onnatuurlijk uitziet. Toch verdient het wel aanbeveling om grote oneffenheden en beschadigingen weg te werken en te repareren. U wilt namelijk wel dat de vloerverf goed kan hechten. Bladderende verf is ook op een buitenvloer vaker een gevolg van een gebrekkige voorbereiding van de vloer dan van iets anders.

Wilt u uw buitenvloer gaan verven, gebruik dan het stappenplan van Epoxywinkel.nl om de juiste verf te kiezen. Onze medewerkers helpen u ook graag verder met tips en advies, dus bij vragen of twijfel kunt u gerust contact met hen opnemen.