gietvloer afbeelding

Betonverf kleuren kiezen voor een persoonlijk tintje

Betonverf is een heel veelzijdig product. Het kan worden aangebracht op muren en op vloeren, en doordat er zoveel keuze is in betonverf kleuren, kunt u elke muur of vloer precies die uitstraling geven die u wilt hebben.

Of u nu houdt van felle kleuren of juist meer van de pastelkleuren bent, betonverf kleuren zijn er te kust en te keur. U kunt dus zelf bepalen welke betonverf kleuren het beste passen bij de ruimte die u wilt gaan verven. Het kiezen van betonverf kleuren kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld kijken naar de rest van het interieur en de betonverf kleuren daarbij laten aansluiten of ze er juist mee laten contrasteren, al naargelang uw persoonlijke voorkeur.

Betonverf kleuren voor de juiste uitstraling

U kunt ook kijken welke betonverf kleuren het beste passen bij de uitstraling die u wilt creëren in de ruimte. Wit staat bijvoorbeeld voor puurheid en hygiëne, en wordt daarom vaak gebruikt voor muren en vloeren in dokterspraktijken of keukens. Maar het is ook populair in showrooms en galerieën, waar wit de showmodellen of kunstobjecten mooi doet uitkomen. Blauw staat bekend als een rustgevende, ontspannende betonverf kleur en is dan ook uitermate geschikt voor een slaapkamer of badkamer.

Betonverf kleuren en coderingen

Voor het omschrijven van betonverf kleuren maken fabrikanten gebruik van kleurcoderingen. Handig, omdat er dan een universele aanduiding is voor elke kleur. De betonverf van Epoxywinkel.nl is net als veel andere verfsystemen gecodeerd volgens het RAL-systeem, dat in 1927 in Duitsland ontwikkeld werd. Wilt u dus betonverf in specifieke kleuren bestellen, dan hoeft u alleen maar te kijken wat het RAL-nummer van die kleur is. De kleurenkaart van Epoxywinkel.nl helpt u hierbij. Wilt u zeker weten dat u de juiste betonverf kleuren bestelt, dan kunt u ook eerst naar een verfspecialist of een bouwmarkt gaan voor een RAL-kleurenkaart of een kleurenwaaier. Het voordeel daarvan is dat u de kleur die u in uw hoofd hebt bij verschillende lichtomstandigheden kunt bekijken.

Zit de betonverf kleur van uw keuze er niet tussen? Geen probleem bij Epoxywinkel.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om twee betonverf kleuren met elkaar te mengen, zodat de juiste kleur ontstaat. Onze medewerkers adviseren u hier graag over.