Betonverf kleuren kiezen voor een persoonlijk tintje

Betonverf is een heel veelzijdig product. Het kan worden aangebracht op muren en op vloeren en doordat er zoveel keuze is in betonverf kleuren, kun je elke muur of vloer precies die uitstraling geven die je wil.

Of je nu houdt van felle kleuren of juist meer van de pastelkleuren bent, er is voor ieder wat wils. Je kunt dus zelf bepalen welke betonverf kleuren het beste passen bij de ruimte die je wil gaan verven. Het kiezen van betonverf kleuren kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld kijken naar de rest van het interieur en de betonverf kleuren daarbij laten aansluiten of ze er juist mee laten contrasteren, al naargelang je persoonlijke voorkeur.


Betonverf kleuren voor de juiste uitstraling

Je kunt ook kijken welke betonverf kleuren het beste passen bij de uitstraling die je wil creëren in de ruimte. Wit staat bijvoorbeeld voor puurheid en hygiëne en wordt daarom vaak gebruikt voor muren en vloeren in dokterspraktijken of keukens. Maar het is ook populair in showrooms en galerieën, waar wit de showmodellen of kunstobjecten mooi doet uitkomen. Blauw staat bekend als een rustgevende, ontspannende betonverf kleur en is dan ook uitermate geschikt voor een slaapkamer of badkamer.


Betonverf kleuren en coderingen

Voor het omschrijven van betonverf kleuren maken fabrikanten gebruik van kleurcoderingen. Handig, omdat er dan een universele aanduiding is voor elke kleur. De betonverf van Epoxywinkel.nl is net als veel andere verfsystemen gecodeerd volgens het RAL-systeem, dat in 1927 in Duitsland ontwikkeld werd. Wil je dus betonverf in specifieke kleuren bestellen, dan hoef je alleen maar te kijken wat het RAL-nummer van die kleur is. De kleurenkaart van Epoxywinkel.nl helpt je hierbij. Wil je zeker weten dat je de juiste betonverf kleuren kiezen, dan kun je ook de RAL-kleurenwaaier bij ons bestellen. Het voordeel daarvan is dat je de kleur bij verschillende lichtomstandigheden kunt bekijken.

Zit de betonverf kleur van je keuze er niet tussen? Geen probleem bij Epoxywinkel.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om twee betonverf kleuren met elkaar te mengen, zodat de juiste kleur ontstaat. Onze medewerkers adviseren je hier graag over.