Betonverf als garagevloer coating gebruiken, kan dat?

Betonverf is een zeer veelzijdig product dat vele toepassingsmogelijkheden kent. U kunt dus kiezen voor een betonverf garagevloer coating. Dan is er echter wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden.

Betonverf garagevloer coating en de ondergrond

Wilt u een betonverf garagevloer coating aanbrengen, dan is het allereerst belangrijk om vast te stellen of de ondergrond wel geschikt is. U kunt een betonverf garagevloer coating aanbrengen op anhydrietvloeren, cementdekvloeren en natuurlijk op betonvloeren. Het stappenplan van Epoxywinkel.nl helpt u bij het kiezen van het juiste product bij elk van die ondergronden.

Betonverf garagevloer coating en gebruik

Verder is het bij het kiezen van een betonverf garagevloer coating belangrijk om na te denken over waarvoor u de vloer wilt gaan gebruiken. In een garage waar auto’s gestald worden, is het bijvoorbeeld essentieel om een betonverf te kiezen die bestand is tegen de weekmakers in autobanden. Maar garagevloeren worden natuurlijk niet alleen gebruikt voor het stallen van auto’s.

Misschien hebt u een garage waarin de vloer veel te lijden heeft van chemische stoffen of belasting door zware materialen. Of misschien gebruikt u de garagevloer vooral voor opslag, wat betekent dat er veel met dozen en kratten geschoven wordt. Kortom: de eisen die u aan uw garagevloer stelt, bepalen welke betonverf garagevloer coating u kiest en in hoeveel lagen u hem aanbrengt. Onze medewerkers adviseren u hier graag over.

Betonverf garagevloer coating voorbereiden

Gaat u een betonverf garagevloer coating aanbrengen, let er dan ook op dat de ondergrond vlak is. Is de garagevloer niet vlak en glad, dan kan de betonverf namelijk niet goed hechten. Om een garagevloer vlak te maken, kunt u hem egaliseren of een schraplaag aanbrengen. Ook dient de ondergrond waarop u de betonverf aanbrengt schoon, droog en stof- en vetvrij te zijn en mogen er geen beschadigingen in zitten.

Betonverf garagevloer coating aanbrengen

Een betonverf garagevloer coating aanbrengen is met de juiste voorbereiding verder een eenvoudige klus, die niet zo veel verschilt van het schilderen van andere oppervlakken. U brengt de betonverf aan met een kwast of roller, en werkt daarbij in banen zodat u overal gemakkelijk bij kunt. De betonverf dient gelijkmatig te worden aangebracht, en u kunt het beste minimaal twee lagen betonverf aanbrengen als garagavloer coating. U wacht daarbij met het aanbrengen van de tweede laag totdat de eerste laag overschilderbaar is (zie gebruiksaanwijzing). Wacht niet te lang, als de eerste laag te droog is, kan de tweede laag namelijk niet goed hechten.

Betonverf garagevloer coating bestellen

Bij Eoxywinkel.nl kunt u alles bestellen wat u nodig hebt om de garagevloer optimaal voor te bereiden en om een betonverf garagevloer coating aan te brengen. In onze webshop vindt u diverse typen vloercoating in losse blikken of als compleet vloercoatingpakket. Ook kunt u de benodigde hulpmiddelen hier bestellen.