Zelf een vloer van beton verven

Uw vloer van beton verven is een eenvoudige manier om de vloer te beschermen tegen slijtage en hem eenvoudiger te maken in onderhoud. En beton verven is niet per se een klus voor een vakman, met de juiste producten kunt u namelijk ook zelf uw vloer van beton verven.

Beton verven: welke verf?

Met het stappenplan van Epoxywinkel kunt u eenvoudig achterhalen welke verf u het beste kunt gebruiken om uw vloer van beton te verven. Bent u daar eenmaal uit, dan kunt u beginnen met de voorbereiding van de vloer. Want een vloer van beton kunt u niet altijd zomaar verven. Soms is het nodig om de vloer eerst te voorzien van een primer of hechtlaag, bij erg poreuze vloeren. Ook kan het nodig zijn om de vloer eerst te schuren, als er bijvoorbeeld al oude verflagen op zitten. Beschadigingen en oneffenheden moeten worden gerepareerd, bijvoorbeeld met polyesterplamuur of epoxymortel. En als de vloer van zichzelf niet helemaal glad en strak is, is een schraplaag een optie om hem mooi uit te vullen.

Voorbereiding beton verven

Gaat u uw vloer van beton verven, dan moet hij natuurlijk ook schoon, droog en vet- en stofvrij zijn. Nieuwe betonnen vloeren moeten eerst zes weken drogen voordat ze droog genoeg zijn om te verven. Of uw vloer droog genoeg is, controleert u eenvoudig door er een plakbanje op te plakken en dat er 24 uur op te laten zitten. Zit er condens op als u het plakbanje verwijdert, dan is de vloer nog niet droog genoeg.

Beton verven

Als de vloer eenmaal grondig is voorbereid, dan kunt u de vloer van beton verven. Betonverf brengt u eenvoudig aan met roller of kwast, waarbij u de roller op een houten stok of bezemsteel kunt vastmaken om uw rug en knieën te sparen. Werk in dunne lagen, waarbij u elke laag voldoende laat drogen voordat u de volgende laag aanbrengt. En gebruik per laag steeds een nieuwe roller voor het mooiste eindresultaat. De randen langs de muren kunt u met de kwast verven.

Maar informatie over beton verven

Hebt u nog vragen over beton verven? Dan kunt u terecht bij onze experts. Zij hebben een groot aantal artikelen over het verven van betonnen vloeren geschreven. Deze zijn te vinden op de website. Maar onze medewerkers staan u natuurlijk ook graag persoonlijk te woord. Via de telefoon of de mail. Neem dus gerust contact met ons op als u er niet uitkomt of een hele specifieke vraag hebt!