Beschermende kleding en handschoenen, een kwestie van gezond verstand

Hoewel al onze vloercoatingproducten veilig zijn om mee te werken, raadt Epoxywinkel u toch aan om zowel beschermende kleding als handschoenen te dragen bij het aanbrengen van een vloercoating. Epoxy kan namelijk wel irriterend zijn voor de huid en de ogen. Bovendien kan een allergische reactie optreden, ook als u niet eens wist dat u allergisch was voor epoxy. Daarom adviseren we u om altijd het zekere voor het onzekere te nemen.

De beste beschermende kleding

Bij ons advies om beschermende kleding en handschoenen te dragen, hoeft u echter ook niet te overdrijven. U hoeft dus geen speciale kleding aan te schaffen: een spijkerbroek en een shirt met lange mouwen bieden in de meeste gevallen voldoende bescherming. Het gaat er vooral om dat de vloercoating niet in rechtstreeks contact komt met uw huid, dus een korte broek en T-shirt raden we af.

De beste handschoenen

Ook draagt u, naast deze beschermende kleding, handschoenen voor het verwerken van epoxy vloercoatings. Huishoudhandschoenen of werkhandschoenen verdienen daarbij de voorkeur, omdat deze steviger en stugger zijn dan de latex handschoenen die u bij de supermarkt kunt kopen. Naast bescherming voor uw handen voorkomt het dragen van handschoenen ook dat u gedachteloos in uw ogen wrijft terwijl u vloercoating op uw handen hebt. Handschoenen bieden dus ook de ogen bescherming, waardoor het dragen van een veiligheidsbril bij het aanbrengen van vloercoating niet per se nodig is. Ook een mondmasker hebt u niet nodig.

Beschermende kleding, handschoenen en ventilatie

Naast het dragen van beschermende kleding en handschoenen is het bij het verwerken van vloercoating verstandig om goed te ventileren. Hoewel onze vloercoatings nagenoeg reukloos zijn en er geen schadelijke dampen vrijkomen, blijft een vloercoating net als andere verfsoorten namelijk een chemisch verfproduct dat in zeldzame gevallen onvoorziene reacties met andere stoffen aan kan gaan. Een goede ventilatie zorgt ook dat uw vloercoating sneller uithardt na het aanbrengen, waardoor u hem eerder weer kunt belasten.

Beschermende kleding en handschoenen bij Epoxywinkel

Over het algemeen geldt dat bij het aanschaffen van beschermende kleding en handschoenen geldt: gebruik uw gezonde verstand. Wilt u zeker weten dat u de juiste beschermingsmaatregelen treft, vraag onze medewerkers dan per mail of telefoon om advies. Zij adviseren u graag. Geschikte handschoenen om te dragen bij het aanbrengen van een vloercoating vindt u in onze websop. U kunt ze los bestellen, maar in onze complete applicatiepakketten voor vloercoatings worden ze ook meegeleverd.

Bezig met laden...