Vloercoating op asfalt aanbrengen

vloercoating op asfalt
Geplaatst in: Gietvloer leggen

Met de materialen van Epoxywinkel.nl kun je ook over een asfaltvloer een mooie naadloze en vlakke vloer creëren. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en welke materialen je hiervoor nodig hebt.

Welke vloer kan er worden aangebracht op asfalt?

Asfalt is een mix van gesteente en Bitumen, ook wel teer genoemd. Bitumen heeft bij een omgevingstemperatuur de eigenschappen van een vaste stof, maar is natuurkundig beschouwd een vloeistof. Bij hogere temperaturen neemt de vloeibaarheid toe. Dat betekent dat asfalt een flexibele vloer is waar mogelijk beweging in zit.

Dit betekent dat, als je hierover een vloer wilt aanbrengen, dit een flexibele vloer moet zijn. Als een vloer niet flexibel is zullen er snel scheuren in de vloer ontstaan. Gelukkig biedt epoxywinkel.nl de oplossing. Het flexibele gietvoermateriaal PU is als enige geschikt om over asfalt aan te brengen. 

Hoe wordt het asfalt voorbewerkt?

Om goede hechting te verkrijgen is het belangrijk dat het asfalt eerste gestraald wordt. Hiervoor kun je het beste een professioneel straalbedrijf inhuren.

Het stralen doen wij om twee redenen:

  1. Om de toplaag van de asfalt te verwijderen. De materialen hechten beter aan het gesteente dat in het asfalt zit dan op de toplaag van Bitumen.
  2. Als de vloer wordt gestraald verwijdert dit meteen oud vuil welke aanwezig is op de toplaag. 

Welke vloer is geschikt voor op het asfalt?

Zoals eerder omschreven kun je het beste gebruik van het materiaal PU (polyurethaan), dat is omdat dit materiaal flexibel is. Hieronder tref je de lagen en verbruiken.

  • 1e laag PU Schraplaag HQ | 0,8kg/m2
  • 2e laag PU Schraplaag HQ | 0,8kg/m2
  • 3e laag PU Vloercoating HQ | 0,5kg/m2

Met een dubbele schraplaag zorgen we ervoor dat de oneffenheden van het asfalt worden opgevangen en de afwerking mooi glad en vlak wordt. Om deze PU Schraplaag HQ mooi af te werken met een kleurtje kun je de flexibele PU Vloercoating HQ toepassen!

26 augustus 2019
1079 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0