Het verschil tussen één en twee componenten lak voor een boot

twee componenten lak boot
27 juli 2020 2109 view(s)

In de watersport wordt steeds vaker een twee componenten bootlak gebruikt voor het afwerken van boten, kano’s en andere schepen. Maar wat is het verschil nou tussen een één en twee componenten lak? Wij leggen het je uit.

 


Eén-componenten bootlak

 

Een één-componenten lak is, zoals het woord al zegt, een bootlak die uit slechts één deel bestaat. Deze is gemakkelijk te verwerken en droogt niet zo snel. Hierdoor kun je eventuele foutjes nog corrigeren.

 


Twee componenten lak voor boot

 

Een twee componenten lak voor een boot wordt steeds populairder. Deze verf bestaat uit twee delen en is harder, krasvast en behoudt beter zijn glans. Het is dus een kwalitatieve lak om je boot mee af te werken.

Het nadeel van een twee componenten bootlak is dat deze snel droogt. Foutjes kun je dus moeilijk corrigeren. Daarnaast zijn de meeste twee-componenten verven vrij dun, waardoor ze minder goed dekken.

 


De IJssel Coatings twee componenten lak

 

Bij Epoxywinkel.nl verkopen we enkel bootlak van uiterst hoge kwaliteit. Zo hebben wij de IJssel Coatings in ons assortiment. Deze producten worden voornamelijk gebruikt voor het repareren en onderhouden van boten.

Het bekendste product is de ‘Double Coat’: een twee componenten lak met een hoge kleur- en krasvastheid en lang glansbehoud. De Double Coat UV wordt al jaren als beste getest.

 


Kan een twee-componenten lak over een oude één-componenten verf?

 

Hoewel vaak wordt geadviseerd om een twee-componenten bootlak niet over een één-componenten verflaag aan te brengen, pakt het in de praktijk vaak goed uit. Let er wel op dat de laag volledig uitgehard moet zijn (minstens 1 jaar).

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan gebruik van en speciale schakellaag (Epifanes Multi Marine Primer). Als je deze over een oude oude één-componenten verflaag aanbrengt, kun je na drie dagen zorgeloos het oppervlak bestrijken met een twee componenten lak.


Ontdek ons assortiment aan bootlak

Bezig met laden...