3 redenen voor een kleurafwijking in vloercoating

kleurafwijking vloercoating
Geplaatst in: Gietvloer leggen

Soms komt het helaas voor dat de uiteindelijke kleur van de vloercoating afwijkt van de kleur die was aangegeven. Dit is erg vervelend! Daarom brengen we je graag op de hoogte waarom dit voorkomt en hoe je dit kan voorkomen.Wij werken met RAL kleuren

 

RAL is coderingssysteem om kleuren van verf en coatings te definiëren. Het systeem bevat meer-dere kleurbibliotheken. De RAL Classics is een bibliotheek die in veel landen gebruikt wordt om een kleur te omschrijven. Hierdoor zal de kleur RAL7035 altijd RAL7035 zijn. Epoxywinkel.nl maakt gebruik van de RAL Classic bibliotheek om een kleur te communiceren. De RAL brengt de kleuren uit in gecertificeerde waaiers. Deze waaiers bevatten een staaltje van de beoogde kleur welke gekoppeld is aan het kleurnummer. Zo kan je de juiste kleur kiezen. Naast het RAL systeem bestaan er nog meer kleursystemen zoals NCS of SIKKENS.

 

Redenen waarom de kleur afwijkt:

 

1. Een afwijkende kleur op uw beeldscherm

 

Je kunt alle mogelijke kleuren op Epoxywinkel.nl bekijken. Wij geven hierbij het RAL nummer. Als je de kleur op een computer of telefoon bekijkt, is het mogelijk dat de kleur door het beeldscherm erg afwijkt. De RAL kleuren zijn precies goed, maar elk beeldscherm maakt kleuren net iets anders. In sommige gevallen is een kleur zelfs te complex om goed weer te geven op een beeldscherm. De kleur kan daardoor afwijken van de werkelijke RAL kleur. Daarom staat bij de kleur altijd een RAL referentie. Voor een accurate weergaven van de kleur kun je het beste een gecertificeerde RAL kleurwaaier raadplegen.

 

2. De fabricage van het materiaal

 

Al onze producten worden met de hoogste zorgvuldigheid gekleurd, zodat deze zoveel mogelijk lijken op de beoogde RAL kleur. Tijdens dit proces kan het zijn dat er een kleine kleurafwijking on-tstaat. Maar deze afwijking valt altijd binnen de officiële marge, zodat je het nauwelijks ziet. Een groter verschil in de kleur van de vloer kan ontstaan omdat het materiaal een andere glansgraad heeft dan de kleurenwaaier. Daardoor kan de kleur anders ogen.


3. De ruimte

 

Ook de ruimte heeft invloed op de beleving van de kleur van de vloer. Heeft de ruimte veel grote raampartijen en komt er veel licht naar binnen? Dan kan de kleur lichter ogen. Ook het omgekeerde geldt bij donkere ruimtes. Tevens zal de kleurtemperatuur van lampen of lichtweerkaatsingen invloed hebben op de beleving van de kleur. Door koel licht zal de vloer over het algemeen blauwer en dus koeler ogen en met warm licht oogt de vloer geler en dus warmer. Mocht je bijvoorbeeld een wand felroze geschilderd hebben, dan zal het licht dat op de wand schijnt ook weerkaatsen op de vloer, waardoor de vloer een roze gloed zal hebben.Hoe maak je de juiste kleurkeuze?

 

Er zijn dus verschillende factoren die meespelen in hoe de uiteindelijke kleur van uw vloer eruitziet. Hoe maak je dan de juiste kleurkeuze? Dat doe je door een staal, kleurenwaaier of een andere gecertificeerde RAL kleurrepresentatie te bekijken. Hou deze bij een neutrale lichtbron om de kleur te beoordelen. Neem de staal ook eens mee naar huis om te zien wat het effect is van de ruimte en het licht op de kleur. Als je ook rekening houdt met het feit dat de kleur licht kan afwijken door de fabricage, kan de kleur nooit tegenvallen!Bestel hier onze RAL-kleurenwaaier

21 februari 2020
285 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0