Zelf een PU gietvloer aangebracht

Zelf een PU gietvloer aangebracht
3 februari 2021 271 view(s)

De werkkamer van onze klant zou helemaal af zijn met een gietvloer. Bij de meeste gietvloerbedrijven is een gietvloer voordeliger, naarmate je meer vierkante meters afneemt. Omdat dit om een enkele ruimte ging, zou dit duur uitpakken. Hij stuitte op onze website en las ervaringen van anderen, die zelf een gietvloer hebben gelegd. Na nog wat telefonisch advies van onze expert in te winnen, werd de bestelling voltooid.

 

De stappen

Ook altijd al een gietvloer willen leggen? We bieden een handig stappenplan aan, waarin je terugvindt welke materialen je nodig hebt en hoe je stap voor stap jouw eigen gietvlier kan leggen. Houd deze stappen bij de hand tijdens het proces, zodat je af en toe kan checken of je op de goede weg zit.

 

Wat een ervaring als professioneel stukadoor. Probeer je eens wat anders en dan blijkt het aanbrengen van een PU Gietvloer toch in je straatje te liggen!

 

Ervaring als stukadoor

Hoe handig ben jij? Onze klant had al een voorsprong als stukadoor, omdat hierbij dezelfde vlinderende beweging wordt toegepast op muren. Deze vaardigheid kon hij inzetten bij het aanbrengen van de gietvloer, maar dan op de grond. Ga jij ook zelf je gietvloer leggen? Het maken van de beweging leer je door te doen. Je merkt vanzelf hoe je de juiste beweging maakt om de vloeistof netjes over de vloer uit te spreiden.

 

Het resultaat

De werkkamer heeft een strakke uitstraling gekregen. De zachte kleur geeft ruimte tot nadenken, om geconcentreerd te kunnen werken. De klant koos voor een PU Gietvloer (polyurethaan). Deze vloeren zijn uiterst geschikt om te combineren met vloerverwarming. Je kan ook kiezen voor een gietvloer van epoxy. Het voordeel van epoxy is dat het voordeliger is dan polyurethaan. Een epoxy gietvloer kan je alleen niet combineren met vloerverwarming.

 

Doe het ook zelf

Wil je zelf ook zo’n prachtige gietvloer leggen? Je bespaart hoge kosten door de klus zelf op te pakken en daarnaast is het ook heel leuk om te doen. Heb je vragen over de benodigde materialen of de voorbereiding van je ondergrond? Neem gerust contact op met onze expert. Hij kan al je vragen beantwoorden. Op ons YouTube kanaal vind je nog meer leuke doe-het-zelf-projecten.

Bezig met laden...