Een gietvloer als vloer in de sauna

gietvloer in een sauna
12 februari 2020 300 view(s)
Een gietvloer als vloer in de sauna

Het regelmatig gebruikmaken van een sauna heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo verbetert het de doorbloeding en zorgt het ervoor dat je lichaam ontgift. Ben je fan van de sauna en bouw je zelf een sauna? Dat is erg slim, want zo zal je nog vaker gebruik kunnen maken van de sauna en bespaar je op de kosten.

 


Een vloer voor in de sauna

 

Niet elke vloer is geschikt voor in de sauna. Zo is het belangrijk dat de vloer tegen hitte en tegen vocht kan. Ook is het qua hygiëne aan te raden om een volledig naadloze vloer te plaatsen. Een gietvloer is een perfecte vloer voor in de sauna. De vloer is volledig naadloos, vochtwerend en kan tegen hitte. De vloer is niet alleen de praktische optie, maar ziet er ook erg mooi uit! Daarnaast gaat een gietvloer jaren mee.

 


Een gietvloer in de sauna

 

Een gietvloer is een designvloer met een strakke uitstraling. Daardoor zal de sauna er schitterend uitzien. De gietvloer die geschikt is voor in de sauna is een gietvloer op basis van de kunsthars epoxy. Deze gietvloer kan temperaturen tot 60 graden Celsius goed aan. Maar een sauna kan wel tot 90 graden Celsius verwarmd worden. De epoxy gietvloer zal bij temperaturen boven de 60 graden Celsius slechts iets zachter gaan aanvoelen, zoals een gietvloer op basis van polyurethaan normaal gesproken aanvoelt. De vloer kan ook deze hoge temperaturen goed verdragen. Hete lucht stijgt op en dat gebeurt ook in de sauna. Daarom zal de vloer ook altijd koeler blijven dan de rest van de sauna.

 


Het systeem:

 

Elke epoxy gietvloer coating is geschikt voor in de sauna. Dit is het systeem dat we aanraden:

 

 

Oppassen met piek belasting

 

Het is wel belangrijk om te voorkomen dat de vloer op één plek ineens heel heet of heel koud wordt. Laat bijvoorbeeld niet kokend water op de vloer vallen. Hetzelfde geldt voor een bak met ijs (water). Door deze snelle en hoge verandering in temperatuur zal de vloer kunnen beschadigen. De eerste paar keren kan de vloer dit nog aan, maar na verloop van tijd niet meer.Ga naar onze gietvloeren

Bezig met laden...