Foto met epoxy

Foto met epoxy
15 februari 2023 0 view(s)

Om een foto met epoxy te maken heb je giethars nodig. De meeste fotoprojecten vragen om een beperkte hoeveelheid epoxy. Omdat de oppervlakte zo klein is en je natuurlijk wel je foto zo goed mogelijk wil zien, is het belangrijk om hoge kwaliteit transparante epoxy te gebruiken. Zo ziet je ingegoten foto er van alle kanten perfect uit.

 

Aan de slag met je epoxy project

 

Werken met epoxy moet je goed voorbereiden. De hars kan de huid irriteren en is lastig te verwijderen van kleding en meubilair, daarom adviseren we om handschoenen te dragen bij het werken met giethars. Ook is het praktisch om een stevige hobbymat als ondergrond te gebruiken, die je afdekt met een oude krant of een vuilniszak. Op die manier is opruimen zo gebeurd.

Kies voor basismateriaal met een groot gebruiksgemak en snelle uitharding. Met speciale sieradenhars krijg je een helder, glanzend eindresultaat. Je kan meteen aan de slag omdat deze epoxy al is voorgemengd. Ook kleinere projecten zijn geen enkel probleem omdat je alle details invult met het handige tuitje. Ga je een groter project doen waar je foto’s in verwerkt, zoals onderzetters of een dienblad? Dan zijn de pakketten voor kleine gietingen het handigst.

 

Foto met epoxy en glitters

 

Maak van je foto een echte eyecatcher en verwerk een metallic glans, kleine glinsteringen of opvallende metaalvlokken in de giethars. Hoe je dat doet? Voeg eenvoudig metallic pigment, glitter pigment of metaalvlokken toe aan de hars voordat je gaat gieten.

 

Foto met epoxy en kleureffect

 

Hoewel de hars natuurlijk wel transparant moet blijven om de foto te kunnen zien, geeft het toevoegen van een beetje kleurpigment een heel bijzonder effect. Met een kleine hoeveelheid pigment krijgt de epoxy een lichte kleurtint. Je kan hierbij kiezen voor een enkele kleur, maar ook het gebruik van meerdere kleuren is mogelijk. Meng hiervoor de verschillende kleurpigmenten door de hars in aparte bekers. Bij het samengieten ontstaat dan een gemeleerd effect.

 

Fotoprojecten met epoxy

 

Met epoxyhars kan je alle kanten op met je creatieve projecten. Wat je allemaal kan maken van een foto met epoxy? De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • sieraden en sleutelhangers van een foto met epoxy;
  • maak van een foto met epoxy onderzetters.

 

Foto met epoxy sieraden

 

Met epoxy giethars maak je de mooiste sieraden. Je giet eenvoudig kunststof vormen die er glasachtig uitzien en een strakke afwerking hebben. Het eindproduct is uniek en ziet er professioneel uit, ook al heb je dit in je eigen hobbykamer in elkaar geknutseld. Epoxy sieraden en sleutelhangers zijn dan ook een perfect persoonlijk cadeau voor je vrienden en familie.

 

Epoxy onderzetters

 

Met een foto in epoxy maak je de leukste onderzetters. Kies bijvoorbeeld voor vierkante polaroid foto’s voor een retro effect. Liever wat meer elegantie? Met een ronde mal en subtiele glitters maak je stijlvolle onderzetters. Gebruik hierbij zwart-wit foto’s gebruikt die je rond uitknipt, zo blijft het ontwerp strak terwijl je toch verschillende foto’s kan verwerken.

Tip: foto met epoxy onderzetters zijn ontzettend leuk als huwelijkscadeau!

 

Bezig met laden...