Epoxy schilderij

Epoxy schilderij
24 februari 2023 0 view(s)

In de interieur en design wereld is epoxy kunst aan een opmars bezig, waarbij ook het epoxy schilderij niet mag ontbreken. Kunstenaars en ontwerpers maken steeds vaker gebruik van dit materiaal voor hun kunstzinnige creaties. Wil je zelf een epoxy schilderij maken of werken met giethars voor een creatief project? Hier lees je alles over wat een epoxy schilderij precies is en hoe je epoxy gebruikt bij het maken van epoxy kunst.

 

Wat is een epoxy schilderij?

 

Epoxy schilderijen zijn perfect voor het realiseren van diepte in een kunstwerk. Door te werken met lagen die worden opgebouwd kan je op het driedimensionale vlak werken.

 

Hoe gebruik je epoxy voor kunstwerken?

 

Epoxy giethars is op vele manieren te gebruiken, van het repareren van schepen tot het maken van sieraden. Bij het maken van een epoxy schilderij ben je niet aan een bepaalde manier van werken gebonden. Net als bij het schilderen met verf, kan je denken aan dikkere of dunnere lagen, vloeibare of stroperige texturen en natuurlijk het mengen van kleur. Dit is er onder andere mogelijk bij het gebruik van epoxy voor schilderijen:

 • Ingieten van objecten op het oppervlak
 • Gemengde kleuren aanbrengen
 • Coaten met een roller
 • Dikke transparante lagen
 • Dekkende lagen of lijnen
 • Metallic pigmenten of glitter
 • Effectvloeistoffen

 

Epoxy schilderij maken

 

Nu je weet wat er allemaal mogelijk is met een epoxy werk wil je vast zelf aan de slag. Hieronder vind je precies wat je hiervoor nodig hebt.

 

Benodigdheden epoxy kunstwerk

Om een epoxy schilderij te maken heb je een aantal basismaterialen nodig. Wat je daar nog aan toevoegt hangt af van jouw eigen idee voor je kunstwerk. Met deze items kan je al aan de slag:

 • Epoxy
 • Pigment
 • Ondergrond
 • Tape

 

Giethars schilderij voorbereidingen

Welke ondergrond je kiest is helemaal aan jou, want epoxy hecht op mdf, multiplex, hout en plastic. Met tape maak je een opstaande rand rondom de ondergrond, want daarin ga je je eerste laag gieten. Zorg dat de rand goed afsluit en zeker een centimeter hoog is.

Controleer of de ondergrond waterpas staat. Daarna kan je starten met het mengen van de giethars. Heb je al een idee welke effecten je gaat toepassen en welke extra materialen je wilt toevoegen? Denk aan glitter, foto’s, kralen, veren… Leg het alvast klaar zodat je er straks meteen mee aan de slag kan.

 

Epoxy gieten

Nu kan je starten met het gieten van je eerste laag epoxy. Let erop dat de harslaag gelijk verdeeld wordt over de ondergrond en gebruik eventueel een spatel om de hars in de hoeken te krijgen. Je kan het beste van donker naar licht werken als je kleur gebruikt, dan ontstaat diepte en kan je alle effecten goed zien.

Ga jij ook aan de slag met een epoxy schilderij of ander creatief project met giethars? Dan kan je eenvoudig aan de slag met onze epoxy van hoge kwaliteit en uitgebreide assortiment aan pigmenten.

 

Bezig met laden...