Epoxy giethars kleuren: deze kleurpigmenten kun je gebruiken

epoxy giethars kleuren
Geplaatst in: Epoxy kunst maken

Epoxy giethars is van zichzelf transparant, maar je kan het ook gemakkelijk kleuren. Het product is erg populair bij kunstenaars en doe-het-zelvers: je kan namelijk de mooiste creaties maken met behulp van epoxy giethars kleuren. Van kunst tot sieraden tot prachtige tafelbladen met een marmerlook.

Wij leggen je graag uit hoe je giethars een kleur geeft en welke kleurpigmenten je hiervoor kan gebruiken!


 

Kleurpigmenten voor epoxy giethars

 

Wil je epoxy giethars kleuren? Dan kan je verschillende soorten pigmenten gebruiken. Houd er rekening mee dat sommige pigmenten olie of water bevatten, waardoor de mengverhouding met de hars verandert. Hierdoor kan - als je dit niet correct doet - de giethars dof worden of niet volledig uitharden.

Om dit te voorkomen, kun je het best kiezen voor de epoxy kleuren en pigmentpasta van Epoxywinkel.nl. Zo heb je keuze uit 24 metallic kleuren van PourPoxy Pigments en twee RAL-kleuren (wit en zwart). De pigmenten zijn gemakkelijk te mengen met de epoxy giethars en de kleuren zijn intens en onderling mengbaar.


Bekijk aanbod epoxy giethars kleurpigmenten


Epoxy giethars kleuren: 4 tips

 

Als je de giethars gaat kleuren, moet je rekening houden met de juiste mengverhouding tussen de hars en en de verharder. Daarnaast kan de kleurintensiteit je verrassen. Daarom geven wij je de volgende vier tips:

1. Maak gebruik van geconcentreerde en sterk gepigmenteerde kleurpigmenten. De epoxy kleuren van Epoxywinkel zijn van hoge kwaliteit.

2. Meng eerst een kleine hoeveelheid van de twee componenten om te zien of het eindresultaat aan je verwachtingen voldoet.

3. Let erop dat de epoxy kleuren geen water bevatten.

4. Maak gebruik van UV-bestendige kleuren of een UV-bestendige topcoat: zo zal de kleur niet of minder vervagen na verloop van tijd.

 


Epoxy giethars kleuren in 3 simpele stappen

 

Stap 1: De voorbereiding

 

Leg alle benodigde materialen klaar en bescherm je werkplek met een dekzeil. Gebruik zelf handschoenen als je aan de slag gaat met epoxy giethars.

 

Stap 2: Meng de hars en verharder

 

Meng allereerst de hars en de verharder. De juiste verhoudingen kun je vinden op de verpakking.

 

Stap 3: Voeg het kleurpigment toe

 

Als de twee componenten goed met elkaar gemengd zijn, kun je de giethars kleuren. Voeg allereerst een klein beetje pigment toe en meng alles goed door elkaar. Wil je dat de kleur intenser is? Dan kun je nog een beetje toevoegen, totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Wil je meerdere kleuren in elkaar over laten lopen? Meng ze dan allemaal in een aparte beker en giet het vervolgens op het kunstwerk.

 


Deze pigmenten zijn niet geschikt voor het kleuren van epoxy giethars

 

Olieverf

 

De olie die in olieverf zit, kan niet goed mengen met de hars van de epoxy. Er zal daardoor geen egaal mengsel ontstaan.

 

Acrylverf

 

Acrylverf bevat, naast kleurpigmenten, ook water. Dit kan ervoor zorgen dat de giethars mat opdroogt of strepen bevat.

 

Waterverf

 

Zoals bij de acrylverf, bevat waterverf natuurlijk ook water. Daarnaast is het percentage kleurpigmenten in deze verf te laag om het gewenste effect te bereiken.

 

Kleurvlokken

 

Wil je jouw epoxy kunstwerk een speelse look geven? Dan kun je ook kleurvlokken toevoegen. Hiermee creëer je een soort terrazzoprint.


Bestel kleurvlokken

22 september 2020
4768 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0