Epoxy aquarium

Epoxy aquarium
13 februari 2023 0 view(s)
Epoxy aquarium

Ga je aan de slag met het inrichten van een nieuw aquarium? Een natuurlijke look bereik je met het gebruik van achterwanden en accessoires die speciaal gemaakt zijn voor aquaria. In dit artikel lees je hoe je met epoxy aquarium achterwanden en accessoires langer laat meegaan. Epoxy giethars is een ideaal middel om te gebruiken in je aquarium of terrarium. Het is veilig voor mens en dier, maakt het behandelde onderdeel waterdicht en is bestand tegen zowel zoet als zout water.

 

Epoxy aquarium achterwand

 

Met epoxy maak je een aquarium achterwand waterdicht en onderhoudsvrij. Aquarium achterwanden kan je eenvoudig zelf maken, zodat je aquarium inrichting volledig naar jouw smaak is. Het belangrijkste hierin is de afwerking, zodat je project waterdicht wordt. Daarom worden aquarium en terrarium achterwanden het beste behandeld met epoxy.

Het plaatsen van een aquarium achterwand is zeer eenvoudig, maar dient wel zorgvuldig te gebeuren. Zo heb je namelijk nog jaren plezier van deze aquarium decoratie, zonder kleurverlies of moeilijk te verwijderen vuil.

 

Aquarium achterwand plaatsen

 

Achterwanden zijn te verkrijgen in vele soorten, passend bij de oorspronkelijke omgeving van je aquariumbewoners. De wanden en andere decoratie zijn gemaakt van polyester in verschillende lagen en worden geleverd in standaard maten. Bij het plaatsen in je eigen project moet het materiaal dan ook op maat worden gemaakt. Hiervoor gebruik je een ijzerzaag of slijptol. Je kan ervoor kiezen om het zo krap op maat te maken dat de wand tussen de wanden van het aquarium te klemmen is. Een andere optie is de wand precies passend te maken en vast te zetten met siliconenkit.

 

Epoxy behandeling

 

Voordat je de achterwand plaatst behandel je het geheel met een aantal lagen epoxy, die je tussentijds steeds laat drogen. Na het zagen wordt de binnenzijde van het materiaal namelijk blootgesteld. Door de gezaagde kanten te behandelen met epoxyhars kan er geen water tussen de polyesterlagen van de achterwand komen. Daarnaast is het aan te raden om de volledige voorzijde van een aantal lagen epoxy te voorzien. Hiermee voorkom je dat je zorgvuldige gecreëerde design verkleurt of wordt aangetast door vuil.

 

Werken met epoxyhars

 

Als je aan de slag gaat met epoxy is het van belang om voldoende werkruimte te hebben, die je zorgvuldig afschermt met bijvoorbeeld oude kranten. Zo verwijder je gemorste hars eenvoudig. Met een kwast breng je de epoxy aan over het gehele oppervlak van je project. Zorg ervoor dat je in alle hoeken en kieren hars smeert en zo een dichte laag vormt. Wanneer de epoxyhars uithardt glimt je creatie waarschijnlijk te veel naar je smaak, maar hier zie je niets van terug als je aquarium eenmaal gevuld is.

Epoxywinkel.nl levert verschillende soorten epoxyhars die geschikt zijn om te gebruiken voor je aquariumproject van elke omvang. Zo kan je meteen aan de slag en geniet je snel van je nieuwe aquariuminrichting!

 

Bezig met laden...