Een roestvlek verwijderen van een woonbeton vloer

roestvloer op woonbetonvloer
Geplaatst in: Vloeronderhoud

Een woonbeton vloer is een sterke vloer die niet snel beschadigt. Toch kunnen er vlekken op de vloer komen, bijvoorbeeld door roest. Op de bovenstaande foto is een roestvlek te zien die is ontstaan omdat er een lekkage was en daardoor een poot van een metalen tafel is gaan roesten. Dit is in de vloer van woonbeton getrokken omdat de geroeste poot wel drie weken op de vloer heeft gestaan. Gelukkig is het mogelijk om zo'n roestvlek te verwijderen. Wij vertellen je hoe je dit doet.

 

Onze voor en na

 

VoorNa


Een roestvlek verwijderen in drie stappen:

 

Dit zijn de drie stappen die je kunt volgen om een roestvlek uit een woonbeton vloer te verwijderen.

 

Stap 1

 

Probeer het grootste gedeelte van de vlek eerst met een vochtige doek weg te halen. In sommige gevallen krijg je alles in één keer weg!

 

Stap 2

 

Probeer met het schoonmaakproduct Power Cleaner en een witte pad de vlek te verwijderen. Wij hebben de vlek van de foto bij stap twee goed kunnen verwijderen. Bijna alle vlekken zijn goed te verwijderen als een woonbeton vloer een toplaag van goede kwaliteit heeft.

 

Stap 3

 

De middelen die je bij deze laatste stap gebruikt zijn erg agressief en niet goed voor de toplaag van de woonbeton vloer. Overweeg daarom of je, als er nog maar licht een vlek te zien is, deze niet liever laat zitten. Als het je toch echt stoort kun je deze stap uitvoeren. Schaf dan het startpakket ‘vlekken verwijderen’ van Epoxywinkel.nl aan. Op de deksel van het pakket zie je een overzicht van welk product je uit het startpakket kunt gebruiken om de vlek te verwijderen.

 

Vlekken in woonbeton voorkomen

 

Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom slim om te proberen te voorkomen dat er vlekken in de woonbeton vloer ontstaan. Dit zijn de dingen die je kunt doen: - laat geen voorwerpen met roest op de vloer staan - haal gemorste vloeistoffen direct weg met een vochtige doek - laat lekkages zo snel mogelijk repareren - plaats een beschermend zeil of ander materiaal op de vloer als je de volgende zaken gaat gebruiken: schoensmeer, kleurstoffen, inkt, olie, vet, verf en chemische stoffen.Ga naar schoonmaakproducten voor een kunststofvloer

21 februari 2020
2390 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0