Welke bootlak en epoxy verf heb ik nodig voor mijn boot?

Welke bootlak en epoxy verf heb ik nodig voor mijn boot?
27 juli 2020 902 view(s)

Wil je jouw boot opknappen? Dan kun je dit doen met bootlak of epoxy verf. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Hieronder vind je een handig overzicht waarin staat welke bootlak en epoxy verf je nodig hebt voor je boot.

 


Overzicht van bootlak polyester boot en epoxy verf

 

Toepassing Producten
   
Lakken houten exterieur

✔ DD lak karaat
✔ DD lak dubbel UV
✔ DD Jachtlak traditioneel

Lakken houten interieur

✔ Cabin Varnish
✔ DD Jachtlak traditioneel

Lakken en verven van boot dek

✔ DD lak met antislippoeder
✔ Antislipver

Antifouling (aangroeiwerende coating) 

✔ International Cruiser One
✔ International Micron LZ
✔ International Interspeed Extra

Aflakken van romp (boven water) 

✔ DD lak zijdeglans
✔ DD lak hoogglans
✔ DD lak mat

Beschermende laklaag voor boot 

✔ DD lak hoogglans
✔ DD lak dubbel UV

Gelcoat repareren

✔ Polyester topcoat

 


Bekijk ons assortiment aan bootlak

 


DD lak: kies jouw favoriete afwerking en kleur

 

DD lak is een bootlak die je kan gebruiken voor alles wat boven de waterlijn zit. Je geeft met deze epoxy verf niet alleen je boot een kleurtje, maar er zijn meer voordelen:

✔ Het beschermt je boot tegen chemicaliën
✔ Hoge krasvastheid
✔ Hecht goed
✔ Geschikt voor hout, staal, epoxy, polyester en meer
✔ Gemakkelijk aan te brengen met een kwast
✔ Kleur- en glansbehoud
✔ Kies voor een UV-beschermende lak

Je kan een oppervlak ook antislip maken door antislippoeder toe te voegen aan de bootlak. Ideaal!

 


DD lak dubbel UV

 

Voorkom vergeling van de lak en kies voor de DD lak dubbel UV. Deze bootlak heeft een extra ingebouwde UV filter en voorkomt verkleuring van het onderliggende hout.

 


DD lak karaat

 

DD lak karaat is een licht gepigmenteerde bootlak voor hout. Heb je reparaties uitgevoerd aan je houten boot? Deze lak maakt de kleur van het hout weer egaal waardoor je de oneffenheden minder goed ziet. DD lak karaat heeft bovendien een hoge krasvastheid en een hoogglans afwerking. Je zorgt dus tevens voor een goede afwerking van je houten boot!

 


DD jachtlak traditioneel

 

DD jachtlak traditioneel van De IJssel is een 1 component PU lak en kun je gemakkelijk met een kwast aanbrengen. Deze lak is verkrijgbaar in zijdeglans en hoogglans.

 


Werk je boot af met een polyester topcoat

 

Met een polyester topcoat bescherm je je boot en werk je glasvezellaminaten af. Deze dikke coating kun je bovendien gebruiken voor het repareren van scheuren en krassen in de gelcoat. Wil je dat de kleur van je boot goed zichtbaar blijft? Kies dan voor een transparante topcoat.

Je boot afwerken met een topcoat zorgt voor een lichte structuur van de geverfde laag. Wil je dat het er strakker uitziet? Schuur de topcoat dan glad en polijst deze vervolgens. Je kunt ook DD-lak als topcoat gebruiken.

 


Het verschil tussen zelfslijpende antifouling en harde antifouling

 

Om aangroei aan je boot te voorkomen, is het belangrijk om antifouling aan te brengen op het onderwaterschip. Er zijn twee soorten antifouling: zo heb je een zelfslijpende antifouling en een harde antifouling. Wij leggen je de verschillen tussen deze twee uit.

 

Zelfslijpende antifouling

 

Een zelfslijpende antifouling slijt, zoals de naam al aangeeft, vanzelf. Dit betekent dat je elk seizoen weer eenvoudig een nieuwe laag aanbrengt op je boot, zonder dat er dikke lagen ontstaan.

Er zijn verschillende types zelfslijpende antifouling: zoals de International Cruiser One en de International Micron LZ.

 

Harde antifouling

 

Een harde antifouling blijft langer zitten, waardoor je jouw boot een aantal seizoenen beschermt tegen aangroei. Het voordeel is dus dat je boot langer beschermd is, maar het nadeel is dat na verloop van jaren - en het meerdere keren aanbrengen van een laag harde antifouling - er een dikke ‘koek’ ontstaat op de romp. Zo kunnen er blaasjes ontstaan.

Wij adviseren je daarom om de oude lagen harde antifouling regelmatig te verwijderen.

Een voorbeeld van een sterke antifouling verf is de International Interspeed Extra.

 


GripElast antislipverf

 

Wil je het dek van een polyester boot of een stalen boot antislip maken? Dan kun je GripElast antislipverf gebruiken. De verf is gemakkelijk aan te brengen, op waterbasis en geurvrij.

De antislip coating is rubberachtig en voelt prettig aan, ook als je op blote voeten over het dek van je boot loopt.

 


Cabin Varnish

 

Zoek je een speciale verf voor het verven van het houten interieur van je boot? Dan kun je kiezen voor Cabin Varnish. Dit 2-componenten systeem ruikt niet sterk, geeft hout een mooie gloed en heeft een zijdeglans uitstraling. Deze epoxy verf is bovendien bestand tegen vergeling.

Bezig met laden...