Een boot isoleren met pur

Een boot isoleren met pur
Geplaatst in: Bootreparatie

Je boot isoleren met pur kun je gemakkelijk zelf doen met de hulp en de producten van Epoxywinkel.nl. Als je je boot onzinkbaar wil maken, wil isoleren of holle ruimtes moet dichten, kun je het best PU schuim gebruiken.

 


Boot isoleren met pur

 

PU schuim (polyurethaan) is een 2-componenten schuim met een gesloten celstructuur. Hierdoor is deze waterdicht. Polyurethaanschuim kun je daarom gebruiken voor het isoleren van je boot, drijfvermogen te creëren en holle ruimtes te vullen.

Het handige aan PU schuim of purschuim is dat het aan bijna alles hecht - ook als je boot vochtig is. Heb je een blok schuim nodig? Spuit het PU schuim dan in een doos die bekleed is met een vuilniszak. Het schuim hecht namelijk niet aan polyethyleen, waar onder andere vuilniszakken van worden gemaakt.

 


Toepassing PU schuim

 

Je kunt je boot isoleren met pur, maar PU schuim heeft nog meer toepassingen. Zo schuimt 1 kg op tot 20 tot 25 liter schuim. Dit schuim kun je gebruiken voor:

✔ Drijflichamen in boten
✔ Volschuimen van boeien en reddingsgordels
✔ Reductie van geluidsoverdracht
✔ Harde schuimlichamen en vullingen maken voor het isoleren van een boot

Let op: het purschuim in bouwmarkten heeft vaak een open celstructuur. Hierdoor neemt deze vocht op. Het PU schuim van Epoxywinkel.nl is wel waterdicht.

 


Epoxyschuim: schuim isolatie boot

 

Ook epoxyschuim heeft een gesloten celstructuur en is daardoor waterdicht. Door het toevoegen van het bijgeleverde blaasmiddel kun je het volume van het schuim en de stevigheid regelen.

2-Componenten epoxy met een schuimmiddel geeft een hard en waterbestendig epoxyschuim waar je holle ruimtes in je boot mee op kan vullen. Ook kun je het gebruiken voor het repareren van roerbladen of paddles.

✔ Verwerkingstijd: zo’n 35 minuten (kamertemperatuur)
✔ Je kan boren en schroeven in epoxyschuim
✔ Volledige doorharding: 24 tot 48 uur


Alles voor het onderhouden van je boot

27 juli 2020
3488 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0