Betonverf garagevloer

Betonverf garagevloer
6 december 2021 0 view(s)

Betonverf als garagevloer coating gebruiken, kan dat?

Betonverf is een zeer veelzijdig product dat vele toepassingsmogelijkheden kent. Je kunt dus kiezen voor een betonverf garagevloer. Dan zijn er echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

 

 

Betonverf garagevloer en de ondergrond

 

Wil je een betonverf garagevloer aanbrengen, dan is het allereerst belangrijk om vast te stellen of de ondergrond wel geschikt is. Je kunt een betonverf garagevloer coating aanbrengen op anhydrietvloeren, cementdekvloeren en natuurlijk op betonvloeren.

 

 

Betonverf garagevloer coating en gebruik

 

Verder is het bij het kiezen van een betonverf garagevloer belangrijk om na te denken over waarvoor je de vloer wilt gaan gebruiken. In een garage waar auto’s gestald worden, is het bijvoorbeeld essentieel om een betonverf te kiezen die bestand is tegen de weekmakers in autobanden. Heeft de garage een ander doeleinde, dan hoef je hier geen rekening mee te houden.

Misschien heb je een garage waarin de vloer veel te lijden heeft van chemische stoffen of zwaar wordt belast door forse materialen. Of misschien gebruik je de garagevloer vooral voor opslag, wat betekent dat er veel met dozen en kratten geschoven wordt. Kortom: de eisen die je aan je garagevloer stelt, bepalen welke betonverf garagevloer je kiest en in hoeveel lagen je hem aanbrengt. We adviseren je hier graag over.

 

 

Betonverf garagevloer voorbereiden

 

Ga je een betonverf over de garagevloer aanbrengen, let er dan ook op dat de ondergrond vlak is. Is de garagevloer niet vlak en glad, dan kan de betonverf namelijk niet goed hechten. Om een garagevloer vlak te maken, kun je hem egaliseren of een schraplaag aanbrengen. Ook dient de ondergrond waarop je de betonverf aanbrengt schoon, droog en stof- en vetvrij te zijn en mogen er geen beschadigingen in zitten.

 

 

Betonverf over een garagevloer aanbrengen

 

Een betonverf over de garagevloer aanbrengen is met de juiste voorbereiding verder een eenvoudige klus, die niet zo veel verschilt van het schilderen van andere oppervlakken. Je brengt de betonverf aan met een kwast of roller en werkt daarbij in banen zodat je overal gemakkelijk bij kunt. De betonverf dient gelijkmatig te worden aangebracht. Je kunt het best minimaal twee lagen betonverf aanbrengen als garagevloer coating. Je wacht daarbij met het aanbrengen van de tweede laag totdat de eerste laag overschilderbaar is (zie gebruiksaanwijzing). Wacht niet te lang, als de eerste laag te droog is, kan de tweede laag namelijk niet goed hechten.

 

 

Betonverf garagevloer bestellen

 

Bij Epoxywinkel kun je alles bestellen dat je nodig hebt om de garagevloer optimaal voor te bereiden en om betonverf over de garagevloer aan te brengen. In onze webshop vind je diverse typen vloercoating in losse blikken of als compleet vloercoatingpakket. Ook kun je de benodigde hulpmiddelen hier bestellen.

Bezig met laden...