Beton verven

Beton verven
13 december 2021 0 view(s)

Uw vloer van beton verven is een eenvoudige manier om de vloer te beschermen tegen slijtage en hem onderhoudsarmer te maken. Beton verven is niet per se een klus voor een vakman, met de juiste producten kan je namelijk ook zelf je vloer van beton verven.

 

 

Beton verven: welke verf?

 

Onder het kopje betonverf vind je alle betonverven die geschikt zijn voor jouw project. Heb je je bestelling binnen, dan kan je beginnen met de voorbereiding van de vloer. Een betonvloer kan je namelijk niet altijd zomaar verven. Soms is het nodig om de vloer eerst te voorzien van een primer of hechtlaag, zoals bij erg poreuze vloeren. Ook kan het nodig zijn om de vloer eerst op te schuren. Wanneer er bijvoorbeeld al oude verflagen op zitten. Beschadigingen en oneffenheden moeten worden gerepareerd met polyesterplamuur of epoxymortel. En als de vloer van zichzelf niet helemaal glad en strak is, is een schraplaag een optie om hem mooi te egaliseren.

 

 

Voorbereiding beton verven

 

Ga je je vloer van beton verven, dan moet hij natuurlijk ook schoon, droog, vet- en stofvrij zijn. Nieuwe betonnen vloeren moeten eerst zes weken drogen voordat ze droog genoeg zijn om te verven. Of je vloer droog genoeg is, controleer je eenvoudig door er een plakbandje op te plakken en dat er 24 uur op te laten zitten. Zit er condens onder het plakband, dan is de vloer nog niet droog genoeg.

 

 

Beton verven

 

Als de vloer eenmaal grondig is voorbereid, dan kan je de vloer van beton gaan verven. Betonverf breng je eenvoudig aan met een roller of kwast. Zet de roller op een houten stok of bezemsteel om je rug en knieën te sparen. Werk in dunne lagen, waarbij je elke laag voldoende laat drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. Gebruik per laag steeds een nieuwe roller voor het mooiste eindresultaat. De randen langs de muren kan je met een kwast verven.

 

 

Maar informatie over beton verven

 

Heb je nog vragen over beton verven? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0900 – 11 11 567. Onze vloerenspecialist Swen staat je graag persoonlijk te woord. Neem dus gerust contact met ons op als je er niet uitkomt of een hele specifieke vraag hebt!

 

 

Bezig met laden...