Beton cire aanbrengen

Beton cire aanbrengen
21 juli 2021 102 view(s)

Droom jij ook van een eigen spa in huis? Dat kan nu met beton cire! Beton cire aanbrengen is nog nooit zo makkelijk geweest. Hiermee creëer je een prachtige wandcoating, zoals bekend staat in exotische badhuizen en wellnesscentra. Beton cire in je badkamer biedt meerdere voordelen: geen vieze naden en voegen meer, het is beschikbaar in diverse kleuren en je hebt er geen tegelzetter voor nodig. Lees mee hoe jij zelf beton cire kunt aanbrengen en maak gebruik van onze handige video.

 

 

 

 

Alle benodigdheden

 

Voordat je aan de slag gaat heb je een aantal materialen nodig. Bij Epoxywinkel.nl vind je alles dat je nodig hebt!

 

 

 

 

 

Gereedschap

 

    • Blokkwast

 

 

 

 Stap 1: ondergrond voorbereiden

 

Bescherm je vloer met stucloop en plak de randen af met tape. Maak gebruik van plastic afdekzeil, zodat je interieur ook goed beschermd is.

Indien je net als in de video zelf nieuwe planken hebt gemaakt, dan verstevig je de hoeken met kimband. Over de kimband breng je renovatiepleister aan. Dit maakt je planken mooi egaal en laat ze naadloos overlopen in de wand. Nadat je een eerste laag renovatiepleister hebt aangebracht, maak je het oppervlak vochtig met een blokkwast. Ga hier vervolgens nogmaals overheen met je spatel voor een zo glad mogelijk resultaat.Stap 2: de primer aanbrengen

 

Breng de eerste laag primer / voorstrijk aan met een blokkwast. De primer is licht korrelig. Breng deze daarom niet aan met een roller.Stap 3: beton cire aanbrengen

 

Jouw wand is nu klaar voor het echte werk! Meng de meegeleverde componenten goed door elkaar heen met een mengstaaf op je boormachine. Je kunt vervolgens de beton cire aanbrengen met een grote of kleine vlakspaan. Met een kleine spaan creëer je meer reliëf en een drukkere print, dan met een grote spaan. Let er wel op dat bij een hele grote spaan, het aanbrengen zwaarder is.

Bij de eerste laag zorg je dat de wand goed gedekt is. Bij de tweede laag let je meer op het resultaat van je vleugen.

Schuur de hoeken van je planken lichtjes af voor het beste resultaat.Stap 4: wanden waterdicht maken

 

Afhankelijk van het type beton cire dat je hebt gekocht, dien je de wanden nog af te dichten met een sealer. Heb je ons beton cire pakket gekocht, dan is de sealer meegeleverd. De sealer breng je in drie lagen aan.

Beton cire kan zowel in de woonkamer, slaapkamer als badkamer aangebracht worden. In de badkamer adviseren we om tot slot twee lagen PU Topcoat aan te brengen. Hierdoor weet je zeker dat jouw nieuwe wanden volledig waterdicht zijn en niet verkleuren door het water!Klaar is kees!

 

Met behulp van de video en deze blog is het je gelukt. We zijn zeer benieuwd naar jouw resultaat. Tag je ons in jouw social media posts? Dit kan via #epoxywinkel. Kijk ook eens naar onze andere doe-het-zelf-klussen op YouTube of bij onze blogs. Veel klusplezier!

Bezig met laden...