Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Uw winkelvloer mooi afgewerkt

De winkelvloer is een essentieel onderdeel van het visitekaartje dat u met het interieur van uw winkel afgeeft. U wilt graag dat uw klanten over een nette, schone vloer lopen als ze hun inkopen bij u komen doen. Krassen, slijtplekken en beschadigingen doen ook afbreuk aan de uitstraling van uw winkel en die wilt u dus ook het liefst vermijden. Hebt u er al eens aan gedacht om uw winkelvloer te verven?

Vloerverf biedt ook voor uw winkelvloer een duurzame bescherming tegen krassen, slijtage en beschadigingen Bovendien zorgt vloerverf voor een toplaag van uw winkelvloer die eenvoudig schoon en netjes te houden is. Vuil en stof dat door uw klanten mee naar binnen gebracht wordt, veegt u snel op en vocht en nat vuil dweilt u snel op.

Zelf een design winkelvloer creëren

Doordat vloerverf in zoveel verschillende kleuren verkrijgbaar is en het ook mogelijk is om twee kleuren met elkaar te mengen, kunt u met vloerverf uw winkelvloer snel en eenvoudig de door u gewenste uistraling geven. Door voor verschillende kleuren te kiezen kunt u uw winkelvloer bovendien gemakkelijk opdelen in zones en is het mogelijk om looppaden door de winkelruimte aan te brengen. U kunt van uw winkelvloer zelfseen echte designvloer maken door verschillende kleuren verf in mooie patronen op de vloer aan te brengen. Een transparante toplaag, eventueel met antislip erdoor gemengd, zorgt voor een duurzame bescherming van uw design.

Het grootste voordeel van vloerverf op uw winkelvloer is dat het zo gemakkelijk is aan te brengen en bij te werken. Het aanbrengen kunt u doen met roller en kwast of met een verfspuit. Treedt er onverhoopt een beschadiging op, bijvoorbeeld doordat een zwaar, vallend voorwerp een kras in de verf maakt of doordat er op een veelgebruikt looppad sleetse plekken ontstaan, dan hoeft u ook niet de hele winkelvloer opnieuw te verven. U hoeft alleen maar met een roller met vloerverf over de bewuste plek te gaan om uw winkelvloer er weer als nieuw uit te laten zien.

De voorbereiding van de winkelvloer

Voor het aanbrengen van vloerverf of vloercoating op uw winkelvloer dient de ondergrond mooi vlak en glad te zijn. Zitten er oneffenheden of beschadigingen in, dan dient u de beschadigingen eerst te repareren, bijvoorbeeld met staalplamuur of epoxyplamuur. Op een erg oneffen vloer kunt u het beste eerst een schraplaag aanbrengen. Deze vult de oneffenheden uit, zodat de vloer mooi glad wordt. Daardoor kan de vloerverf beter hechten en krijgt u een mooi strak eindresultaat. Zorg ook bij het verven van uw winkelvloer dat de ondergrond schoon, droog en stof- en vetvrij is en dat een eventuele cementsluier verwijderd is voordat u begint met het aanbrengen van de schraplaag of de verf.

Om de juiste verf voor uw winkelvloer te kiezen kunt u gebruik maken van het stappenplan op deze website. U kunt bij vragen of twijfel ook altijd even contact opnemen met een van onze medewerkers om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te bespreken. Ook kunnen zij u helpen bij het kiezen van het juiste vloerverfproduct voor uw winkelvloer.