Is vloerverf een goede oplossing voor een dierenkliniek?

Een dierenkliniek is net zo goed een ziekenhuis als elk ander ziekenhuis. En dus worden er hoge eisen aan de vloer gesteld op het gebied van hygiëne en onderhoud. Daarom is vloerverf voor een dierenkliniek zeker een goede oplossing. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor vloerverf in uw dierenkliniek.

Vloerverf dierenkliniek: de hygiënische keuze

Veel dierenklinieken denken voor de afwerking van vloeren en wanden in eerste instantie aan tegels. Maar vloerverf is voor een dierenkliniek in veel gevallen een veel betere oplossing. In de wachtruimte bijvoorbeeld, waar zenuwachtige dieren misschien hun urine laten lopen, is het handig als die ongelukjes snel kunnen worden opgedweild. Doordat een vloerverf naadloos wordt aangebracht, is hij sneller schoon dan een tegelvloer. Er zijn imers geen voegen die u hoeft te schrobben. Ook in de spreekkamers en operatieruimtes van een dierenkliniek levert een vloerverf een goede hygiëne.

Vloerverf dierenkliniek: de ideale bescherming

Vloerverf aanbrengen in een dierenkliniek betekent dat u de vloer optimaal beschermt. Niet alleen tegen vocht, maar ook tegen slijtage en beschadiging. De vloerverf vormt namelijk een toplaag die goed bestand is tegen krassen en als u een goede vloerverf kiest, gaat deze vaak jarenlang mee.

Vloerverf dierenkliniek kleuren

Omdat de meeste dieren (en hun baasjes) liever niet in een dierenkliniek komen, is het belangrijk dat de dierenkliniek een geruststellende uitstraling heeft. Dit kunt u bereiken door vloerverf in uw dierenkliniek aan te brengen. Vloerverf voor uw dierenkliniek is namelijk verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur, waardoor u de ruimte waar u hem aanbrengt elke gewenste sfeer kunt geven. Witte vloeren geven uw dierenkliniek bijvoorbeeld een frisse, hygiënische uitstraling. Niet voor niets hebben ook ziekenhuizen en andere zorginstellingen vaak witte vloeren. Maar u kunt ook kiezen voor kalmerend groen, bijvoorbeeld in de spreekkamers. Kleuren combineren is met vloerverf ook heel goed mogelijk, net als het aanbrengen van kleurvlakken, lijnen, patronen en motieven.

Vloerverf dierenkliniek aanbrengen

Vloerverf in uw dierenkliniek aanbrengen is niet moeilijk, u kunt het relatief eenvoudig zelf doen als u enige ervaring hebt met schilderwerk en beschikt over een vaste hand en een dosis gezond verstand. Vloerverf in de dierenkliniek aanbrengen doet u simpelweg met roller en kwast, waarbij u de vloerverf het beste in meerdere dunne lagen kunt aanbrengen voor het beste resultaat. En natuurlijk moet de ondergrond goed voorbereid zijn voordat u de vloerverf kunt aanbrengen. Lees hier meer over in onze artikelen met verftips voor betonvloeren.

Vloerverf dierenkliniek meer informatie

Wilt u zeker weten dat vloerverf voor uw dierenkliniek ook de juiste oplossing is? Of wilt u informatie over soorten vloerverf? Neem dan gerust even contact op met onze medewerkers. Zij helpen u graag verder en kunnen u precies vertellen welk vloerverfproduct u nodig hebt voor uw dierenkliniek. Ook staan zij paraat met bijvoorbeeld kleuradvies en nog meer verftips.