Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Vloeren en verf, hoe maak je de juiste keuze?

Er zijn veel verschillende soorten en merken vloerverf te koop, zowel voor professioneel gebruik in bijvoorbeeld winkels, kantoren, showrooms en andere bedrijfsruimtes, als voor particulier gebruik in en om woningen. Het kan lastig zijn om precies de juiste vloerverf te kiezen uit dat enorme aanbod. Epoxywinkel helpt u hierbij.

Vloeren, verf en belastbaarheid

Voor het kiezen van de juiste vloerverf bij uw vloer is het als eerste belangrijk om te bepalen hoe zwaar de vloer belast zal gaan worden. Vloeren in winkels en bedrijfspanden worden over het algemeen zwaarder belast dan vloeren in woningen. In winkels, kantoren, showrooms en garages lopen dagelijks veel meer mensen over de vloer dan in de gemiddelde woning. Bovendien hebben die vloeren vaak ook nog te maken met belasting door voertuigen en machines. Toch is het niet zo dat woningvloeren per definitie minder zwaar belast worden dan bedrijfsvloeren. Als de leden van uw gezin vaak thuis zijn en als er veel met stoelen geschoven wordt, of als kinderen en huisdieren veel over de vloer rennen en speeltjes over heen en weer schuiven, bijvoorbeeld.

Vloerverf en de ondergrond

Naast de belastbaarheid van de vloercoating is ook de ondergrond waarop u de vloerverf gaat aanbrengen erg belangrijk. Vloerverven zijn over het algemeen toepasbaar op verschillende soorten ondergronden. U kunt betonverf bijvoorbeeld niet alleen op beton gebruiken, maar ook om uw bestaande tegelvloer te verven. Het is dus niet zo dat iedere ondergrond zijn eigen type vloerverf heeft. Maar het is ook niet zo dat u vloerverf per definitie op elke ondergrond kunt aanbrengen. Bij vloeren en verf gaat het vooral om de hechting van de vloerverf aan de ondergrond. Als uw ondergrond poreus, oneffen of beschadigd is, zal de vloerverf minder goed hechten dan wanneer u een mooie egale en strakke ondergrond heeft liggen, met alle vervelende gevolgen van dien. Een primer kan dan uitkomst bieden. Deze brengt u aan voordat u de toplaag aanbrengt en zorgt ervoor dat de vloerverf goed hecht en dus minder snel loslaat.

Vloerverf assortiment

Bij Epoxywinkel.nl hebben we een groot assortiment aan primers en topcoatings. Bij al onze vloerverfproducten staan duidelijk aangegeven waarvoor u het kunt gebruiken en hoe u het moet verwerken. Bestelt u vloerverfproducten bij Epoxywinkel, dan krijgt u er bovendien altijd een duidelijke stap voor stap handleiding bij. Het kan dus eigenlijk nauwelijks mis gaan. Heeft u desondanks advies nodig of wilt u voordat u aan de slag gaat echt zeker weten dat u het juiste vloerverfproduct gekozen hebt? Neem dan gewoon even contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen u graag alles wat u over vloeren en verven wilt weten!