Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Maak met vloercoating van uw showroomvloer een designvloer

De meeste mensen lopen over een showroomvloer zonder hem een tweede blik waardig te keuren. En toch draagt het uiterlijk van uw showroomvloer wel degelijk bij aan de algehele sfeer die er in de ruimte hangt. Juist daarom is het zo belangrijk om veel aandacht aan de vloer te besteden wanneer u uw showroom op gaat knappen. Met een vloercoating op uw showroomvloer hebt u in een mum van tijd een aantrekkelijke, goed te onderhouden vloer die de producten in de ruimte optimaal tot hun recht doet komen.

Vloercoating showroomvloer kleuren en design

Een vloercoating op een showroomvloer aanbrengen is een eenvoudige manier om de vloer op te frissen. Sterker nog, met een mooie vloercoating kunt u de showroomvloer omtoveren tot een heuse designvloer. Voor het aanbrengen van patronen, afbeeldingen, motieven of kleurvlakken is een coatingvloer namelijk heel geschikt. Vloercoatings zijn bovendien verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur, zodat u de vloer naadloos kunt laten aansluiten op de rest van het interieur. Of hebt u liever dat vloer een contrast vormt met de rest? Ook dat is eenvoudig te realiseren met een vloercoating.

Betaalbare vloercoating showroomvloer

Dat zal dus wel duur zijn, horen wij u denken. En u hebt tot op zekere hoogte gelijk: vaak is het aanbrengen van een vloercoating op een showroomvloer een kostbare aangelegenheid. Maar dat komt vooral doordat de bedrijven die showroomvloeren aanbrengen, duur personeel in dienst hebben – en daar betaalt u voor. Als u de vloercoating in uw showroom zelf aanbrengt, is een vloercoating een heel betaalbare oplossing. De vloercoatings van Epoxywinkel.nl kunt u namelijk gewoon met roller en kwast zelf aanbrengen. Een ander voordeel daarvan is dat u de coating kunt aanbrengen op een tijdstip dat u het beste uitkomt.

Vloercoating showroomvloer: de juiste voorbereiding

Gaat u een vloercoating op uw showroomvloer aanbrengen? Let er dan wel op dat de omstandigheden voor het aanbrengen optimaal zijn. Allereerst dient daarvoor de ondergrond goed te worden voorbereid. Er mogen geen beschadigingen in zitten, en eventuele ouder verflagen moeten verwijderd zijn. Beschadigingen kunt u repareren met epoxymortel of polyesterplamuur. Is de vloer niet geheel vlak en glad, dan dient u hem te egaliseren. Uiteraard moet de vloer, net als bij elke andere schilderklus, ook geschuurd en schoongemaakt worden. Voor sterk zuigende ondergronden of ondervloeren die te glad zijn, zijn speciale primers en hechtlagen een uitkomst.

De vloercoating op de showroomvloer aanbrengen

Is de ondervloer eenmaal goed voorbereid, dan kunt u beginnen met het aanbrengen van de vloercoating op uw showroomvloer. Houd de lagen zo dun en gelijkmatig mogelijk, zodat de droogtijd van elke laag zo kort mogelijk is. Laat elke laag opdrogen tot hij overschilderbaar is en breng dan pas de volgende laag aan. Bent u klaar met coaten, laat de showroomvloer dan uitharden. Hoe lang dat duurt, staat op de verpakking van het product vermeld en is afhankelijk van onder meer de laagdikte, de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheidsgraad.

Meer informatie en advies over vloercoating showroomvloer

Wilt u meer weten over het aanbrengen van een vloercoating op uw showroomvloer? Onze medewerkers helpen u graag verder. Zij kunnen u precies vertellen hoe u in uw specifieke situatie het beste te werk kunt gaan en welke producten u het beste kunt gebruiken voor het coaten van uw showroomvloer. Neemt u dus gerust even contact met hen op voor een advies op maat. U kunt hen telefonisch of per mail bereiken.