gietvloer afbeelding

Vloer egaliseren

“Een goede egalisatie van de ondergrond vormt de basis voor een goed eindresultaat”

Zelf uw vloer egaliseren is vrij eenvoudig. Bij Epoxywinkel bestelt u diverse cementgebonden middelen om zelf een ondergrond glad te maken. In onze webshop vindt u onder andere een hoogwaardige vloeregalisatiemassa, een watergedragen primer en diverse gereedschappen die onmisbaar zijn als u zelf een vloer gaat egaliseren. Met behulp van onze hoogwaardige producten en ons praktische stappenplan vloer egaliseren, maakt u iedere ondergrond volledig glad.

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina

16 artikel(en)

per pagina

16 artikel(en)

per pagina

Uw egalisatiemiddelen bestellen op Epoxywinkel.nl

Als u zelf een vloer wilt egaliseren, dan kunt u uw benodigde producten bestellen via onze webshop. Bij Epoxywinkel.nl geniet u van de volgende voordelen:

 • Snelle levering Vandaag besteld, binnen 2 tot 4 werkdagen in huis
 • Scherpe prijs Egalisatiemiddel vanaf € 2,75 per m2
 • Topkwaliteit Alleen producten van A-merken
 • Levering in België Wij leveren onze producten ook in België
 • Beste service Betalen zoals u dat wilt; ook kopen op rekening

De prijs berekenen van de egalisatie van uw vloer

Het egaliseren van een vloer is een klus met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. U kunt dus zelf redelijk eenvoudig uw vloer egaliseren. Met onze calculator berekent u snel wat de egalisatie gaat kosten. Klik op onderstaande button, kies de ondergrond en geef de oppervlakte van de vloer op in vierkante meters. U krijgt direct een overzicht van de totale kosten van het egaliseren van uw vloer.

Bereken uw prijs

Heeft u hulp nodig bij het berekenen van de oppervlakte van uw vloer? Wij helpen u graag. Bel onze klantenservice op 0900 111 1567 of mail naar info@epoxywinkel.nl.

Zorg voor de juiste benodigdheden bij het egaliseren van een vloer

In onze webshop vindt u een ruim aanbod egalisatiemiddelen en hulpgereedschappen. Als u zelf uw vloer gaat egaliseren, dan zijn kwalitatief hoogwaardige egalisatiematerialen en hulpgereedschappen onmisbaar. Door uw gewenste egalisatiemateriaal aan te vullen met bijvoorbeeld afplaktape, een vlakspaan, spijkerschoenen, handschoenen en aanmaakemmers, kunt u thuis direct aan de slag met het egaliseren van uw vloer.

Voor welke soorten vloeren is egalisatie geschikt?

Met het juiste egalisatiemateriaal is elke vloer perfect glad te maken. Daarom maakt het niet uit of de ondergrond van hout, (zand)cement, beton of gips is. Zelfs een ondergrond met tegels of een vloer met vloerverwarming is eenvoudig te egaliseren. De voorwaarde voor het egaliseren van de vloer, is dat de ondergrond te allen tijde stof- en vetvrij dient te zijn voordat u aan de klus begint.

Uw vloer zelf egaliseren: een stappenplan

Zelf een vloer egaliseren lijkt moeilijk, maar is met behulp van onderstaand stappenplan vrij eenvoudig uit te voeren.

Stappenplan

Stap 1: De voorbereiding

Voordat u begint met de egalisatie van de vloer, is het verstandig om voorbereidingen te treffen. Verwijder oneffenheden, zoals putjes of uitstekende spijkers, plak randen af met afplaktape en maak de vloer droog, stofvrij én vetvrij. Houten vloeren bevatten nog wel eens verende onderdelen; zet deze met spijkers of schroeven goed vast.

Stap 2: Primer aanbrengen

Om ervoor te zorgen dat het egalisatiemiddel later goed hecht, behandelt u de schone vloer eerst met een primer. Met een roller kunt u vervolgens het voorstrijkmiddel eenvoudig aanbrengen.

Stap 3: Meng het egalisatiemiddel

In een aanmaakemmer kunt u het egalisatiemiddel gaan mengen. Door water aan de egalisatiemassa toe te voegen, wordt het een eenvoudig uit te smeren mengsel. Zorg ervoor dat u het middel goed roert, zodat er geen klontjes achterblijven.

Stap 4: Het uitgieten van het egalisatiemiddel

Start met het uitgieten van het egalisatiemiddel. Werk in banen, zodat u overal bij kunt en uzelf niet insluit. In principe zal het vloeibare cement zichzelf automatisch gelijkmatig uitvloeien.

Stap 5: Bevorder het uitvloeien

Om ervoor te zorgen dat het egalisatiemiddel goed uitgespreid wordt en dat alle hoekjes van de vloer worden opgevuld, kunt u met behulp van een plakspaan het uitvloeien bevorderen.

Heeft u vragen over het egaliseren van uw vloer? Onze experts beantwoorden ze graag. Bel met 0900 111 1567 of stuur een e-mail naar info@epoxywinkel.nl

Tips voor het egaliseren van een vloer

 • Voor een mooie overgang tussen twee ruimtes, kunt u een tegelstrip monteren. U kunt deze bevestigen met bijvoorbeeld kit of schroeven.
 • Omdat het egalisatiemiddel snel uithardt, raden wij aan om het in kleine hoeveelheden aan te maken.
 • Snelcement is agressief materiaal. Werk daarom met handschoenen.

Handleiding ‘vloer egaliseren’ downloaden

Epoxywinkel heeft een handleiding opgesteld waarin alle zaken rondom het egaliseren van een vloer beschreven zijn. Zo vindt u in het pdf-bestand onder andere informatie over de ondergrond, de primer- en egalisatielagen en de diverse toepassingen. Ook geven we u handige tips en adviezen die u helpen tijdens het egaliseren. Klik op onderstaande button om de Handleiding Egalisatie direct te downloaden.

pdf

Betaling, levering en verzendkosten

Wanneer u producten bestelt via onze webshop, worden deze doorgaans binnen vier werkdagen bij u thuisbezorgd. Wij bezorgen ook in België.

U kunt uw bestelling voldoen met:

 • iDEAL
 • Overboeking per bank
 • Mastercard
 • Visa
 • Mister Cash (België)

Voor bestellingen tot € 500,- berekenen wij € 35,- verzendkosten. Is uw bestelling hoger dan € 500,-? Dan betaalt u geen verzendkosten.

Meer informatie over vloeren egaliseren

Wilt u zelf een vloer egaliseren en heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact op met onze experts, zij helpen u graag. Op werkdagen kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur bellen naar 0900 111 1567. E-mailen kan natuurlijk ook: info@epoxywinkel.nl


Mail ons

Contactgegevens

* Verplichte velden