Vervolg advies epoxyvloeren

<< Vorige pagina

 

 

Waarom een garagecoating in uw drukkerij?

De vloer in een drukkerij krijgt veel te verduren: de zware machines en de inkt en chemicaliën waarmee gewerkt wordt, vormen een grote belasting voor de drukkerijvloer. Is uw drukkerij daardoor toe aan een nieuwe vloer of wilt u de bestaande vloer renoveren? Denk dan eens aan een garagecoating voor uw drukkerij.

 

Garagecoating en hangar: een combinatie die werkt

Net als autobanden bevatten de banden van vlegtuigen weekmakers die de vloer in een hangar door de jaren heen flink aan kunnen tasten. Als de vloer aan vernieuwing toe is, kunt u daarom het beste kiezen voor een garagecoating in de hangar.

 

Garagecoating in de wasstraat: betaalbaar en hygiënisch

De vloeren en muren in een wasstraat zijn vanwege het vele vocht en vuil erg gevoelig voor schimmelgroei. Een garagecoating aanbrengen in de wasstraat brengt uitkomst.

 

Hoe kan ik mijn vloer verven?

Een vloer verven verschilt in principe niet van elke andere schilderklus. Toch vragen veel mensen zich af hoe ze het beste hun vloer kunnen verven. Niet zo gek, want aan een vloer worden nu eenmaal vaak andere eisen gesteld dan aan een wand, een kozijn of een deur. Zo pakt u het aan!

 

Zelf een vloer van beton verven

Uw vloer van beton verven is een eenvoudige manier om de vloer te beschermen tegen slijtage en hem eenvoudiger te maken in onderhoud. En beton verven is niet per se een klus voor een vakman, met de juiste producten kunt u namelijk ook zelf uw vloer van beton verven.

 

Een vloercoating antislip maken voor extra veiligheid

Een vloercoating antislip maken zorgt dat onveilige situaties door natte vloeren tot het verleden behoren. Maar een antislip vloercoating is niet in alle gevallen nodig. Een vloercoating antislip maken is vooral nodig in ruimtes waar mensen met natte schoenen lopen. Ook als u een vloercoating in een buitenruimte wilt aanbrengen is het handig om deze antislip te maken.

 

Aan de slag met 2-componenten vloercoating

Een 2-componenten vloercoating is de ideale vloercoating voor wie op zoek is naar een betaalbare manier om zijn vloer te beschermen tegen beschadigingen en hem ook nog een strakke, mooie look wil geven. Maar werken met een 2-componenten vloercoating vereist wel enige handigheid. In dit artikel vertellen we u er alles over.

 

Uw vloer voorzien van een epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating is een ijzersterke toplaag voor uw betonvloer, die u relatief eenvoudig zelf kunt aanbrengen. Wilt u uw vloer voorzien van een epoxy vloercoating, dan moet u wel met een paar dingen rekening houden. Welke dingen dat zijn, leest u in dit artikel.

 

Zelf vloercoating aanbrengen? Dat kunt u!

Het aanbrengen van vloercoating wordt vaak uitbesteed, omdat het een erg moeilijke en specialistische klus lijkt. Maar als u handig bent en al ervaring heeft met schilderwerk, bijvoorbeeld aan wanden, deuren of kozijnen, kunt u relatief eenvoudig zelf vloercoating aanbrengen.

 

Welke vloercoating kiezen?

Overweegt u om zelf uw vloer te gaan coaten, dan komt u voor de vraag te staan welke vloercoating u het beste kunt kiezen.  Als u weet waarop u moet letten, wordt het maken van die keuze eenvoudiger. Om het u nog makkelijker te maken, zetten we hier een aantal producten op een rijtje en beschrijven we de toepassingen waarvoor elk product gebruikt kan worden. De keuze is aan u!

 

Een keuze maken uit de vele vloercoating kleuren

Bij Epoxywinkel krijgen we regelmatig de vraag welke vloercoating kleuren we kunnen leveren. Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: vrijwel elke kleur die u wilt hebben. Er zijn namelijk even veel vloercoating kleuren als er RAL-kleuren zijn.

 

Vloercoating mengen: zo pakt u het aan

Het mengen van een 2 componenten vloercoating moet met grote zorgvuldigheid gebeuren voor een optimaal resultaat. Oze experts geven u tips en advies in dit artikel over vloercoating mengen.

 

Bestaande verflagen, verwijderen of laten zitten?

Als u een vloercoating op uw vloer wilt aanbrengen, is een van de eerste beslissingen die u moet nemen hoe u om zult gaan met de eventueel aanwezige bestaande verflagen. Het advies van Epoxywinkel.nl is eigenlijk altijd om bestaande verflagen te verwijderen, maar in sommige gevallen kunt u de nieuwe vloercoating over deze lagen heen aanbrengen.

 

Een hechtlaag/primer op de vloer bespaart u tijd en geld

Het aanbrengen van een hechtlaag/primer voordat u gaat verven kan dan al snel op onnodig werk lijken. Toch is het dat lang niet altijd. Sterker nog: een hechtlaag/primer aanbrengen op uw betonnen vloer kan u uiteindelijk veel werk schelen.

 

Beginnen met vloercoating? Epoxywinkel helpt!

Als u nog nooit met vloercoating hebt gewerkt, vindt u het misschien eng om te beginnen met vloercoating. We kunnen u geruststellen: dat hoeft helemaal niet. Een vloercoating aanbrengen verschilt in principe namelijk niet veel van elke andere schilderklus.

 

Rollers en kwasten voor vloercoatings

Vloercoatings zijn heel eenvoudig aan te brengen, zonder gebruik te hoeven maken van ingewikkelde gereedschappen. Bij het aanbrengen van een vloercoating gebruikt u namelijk net als bij andere schilderwerkzaamheden gewoon de vertrouwde rollers en kwasten.

 

Beschermende kleding en handschoenen

Hoewel al onze vloercoatingproducten veilig zijn om mee te werken, raadt Epoxywinkel u toch aan om zowel beschermende kleding als handschoenen te dragen bij het aanbrengen van een vloercoating. Epoxy kan namelijk wel irriterend zijn voor de huid en de ogen.

 

Hoeveel tijd moet er tussen twee lagen vloercoating zitten?

In de meeste gevallen zult u een vloercoating in meerdere lagen moeten aanbrengen. En net als bij andere verfklussen kunt u de tweede laag niet direct aan gaan brengen als de eerste laag erop zit, maar moet u wachten tot de eerste laag overschilderbaar is.

 

2-componenten over 1-component vloercoating: liever niet!

Een 2-componenten vloercoating over een 1-component vloercoating aanbrengen, kan dat? Deze vraag krijgen we regelmatig bij Epoxywinkel. Ons antwoord is dan altijd kort maar duidelijk: nee, dat kan niet. Er is altijd een tussenstap nodig als u 2-componenten over 1-component vloercoating aan wilt brengen.

 

Wat is een goede belijningsverf?

Belijning vinden we overal: in garages en op wegen, maar ook in bedrijfsruimten, werkplaatsen en sportzalen bijvoorbeeld. Uit die veelheid van situaties waarin belijning nuttig kan zijn, begrijpt u ook meteen het nut van een goede belijningsverf: hij moet tegen een stootje kunnen.

 

Vloerverf voor de belijning van een gymzaal

Aan de belijning van een gymzaal worden hele specifieke eisen gesteld. Niet alleen omdat de belasting van de vloer in een gymzaal heel anders is dan die van de meeste andere vloeren, maar ook omdat in een gymzaal verschillende sporten kunnen worden beoefend, die allemaal met hun eigen belijning werken.

 

Wegenbelijning aanbrengen? Gebruik vloerverf!

Zou het u verbazen als we u vertelden dat de lijnen die u op de weg tegenkomt ook gewoon met verf gemaakt zijn? Natuurlijk gaat het wel om verf van zeer hoge kwaliteit. Dat moet ook wel, aangezien wegenbelijning zeer intensief belast wordt door de vele auto’s die er dagelijks overheen rijden.

 

Slijtvaste betonverf op uw vloer aanbrengen

Om een betonnen vloer langer mooi te houden, kunt u hem dus het beste voorzien van een goede beschermlaag. Slijtvaste betonverf biedt optimale bescherming, maakt de vloer eenvoudig reinigbaar en het ziet er nog mooi uit ook.

 

EP Vloercoating HQ voor een onderhoudsarme vloer

EP Vloercoating HQ is een 2-componenten vloercoating op basis van epoxy die na het uitharden een stevige, toplaag voor uw vloer vormt. Deze epoxy kunt u op verschillende soorten ondergronden gebruiken.

 

EP Vloercoating HQ vloerverf voor binnen

EP Vloercoating HQ is een 2-component vloerverf voor binnen. Deze vloerverf heeft als basis oplosmiddelvrije epoxy, waardoor hij minder belastend is voor het milieu. U kunt met EP Vloercoating HQ vloeren verven die licht tot matig belast worden.

 

De beste 2 componenten industriële gietvloer: Epoxy Gietvloer A300

Bent u op zoek naar een ijzersterke en keiharde toplaag voor uw betonnen of cementen vloer, die zowel binnen als buiten toepasbaar is? Dan is Epoxy Gietvloer A300 ideaal voor u.

 

Primer Ultimizer, omdat een goede primer het halve werk is

Als u de vloer gaat verven of coaten, is het vaak nodig om eerst een soort grondverf aan te brengen, net als bij andere schilderwerkzaamheden. Deze grondverf wordt ook wel primer genoemd, en als u een goede primer kiest, kan u dat in een later stadium veel werk besparen.

 

EP Vloercoating Transparant TR, veelzijdige transparante betonverf

EP Vloercoating Transparant TR is een zijdeglans 2 componenten epoxy op basis van uv stabiele harsen. U kunt EP Vloercoating Transparant TR direct op de ondervloer gebruiken om de vloer zichtbaar te houden, of u kunt deze coating gebruiken als toplaag voor een ander coatingproduct.

 

Epoxy Primer X300, de beste basis voor uw vloercoating

Een poreuze vloer is geen goede basis voor een vloercoating. Ook de losse deeltjes van een betonvloer kunnen zorgen voor problemen bij de hechting van uw nieuwe vloercoating. Voor al deze problemen biedt Epoxy primer x300 de oplossing.

 

EP Vloercoating HQ: veelzijdige epoxy vloerverf

Bent u op zoek naar een vloerverf die goed bestand is tegen slijtage en een hoge krasbestendigheid heeft? Dan adviseert Epoxywinkel u EP Vloercoating HQ. Deze 2 componenten epoxy vloercoating kan namelijk prima tegen een stootje en ziet er ook prachtig uit.

 

De vloer repareren met Polyester Multiplamuur

De beste ondergrond voor een vloercoating is een vloer die vrij is van oneffenheden, scheuren en andere beschadigingen. Deze kunt u dus het beste eerst repareren. Epoxywinkel adviseert u daarvoor Polyester Multiplamuur te gebruiken.

 

EP Vloercoating HQ voor binnen en buiten

Bent u op zoek naar een mooie vloerverf die zowel geschikt is voor binnen als voor buiten.  Dan kunt u EP Vloercoating HQ gebruiken. Deze 2-component vloerverf is slijtvast en bestand tegen zwaardere belasting.

 

Betonverf in de badkamer? Goed idee!

 Wist u dat u ook betonverf in uw badkamer kunt aanbrengen, in plaats van de wanden en vloer te betegelen? Sterker nog, betonverf in de badkamer is een uitstekend idee. Epoxywinkel legt u graag uit waarom.

 

Uw balkon van betonverf voorzien? Prima plan!

Beton is een degelijk en stevig bouwmateriaal, en daarom zijn de meeste balkons van beton. Maar hoe sterk het ook is, het is vaak wel saai om naar te kijken. Gelukkig kunt u uw balkon van betonverf voorzien om het wat op te fleuren. Maar dat is niet de enige reden waarom een balkon met betonverf beschilderen een goed idee is!

 

 Uw terras in de betonverf zetten, waarom zou u?

Een terras in de tuin biedt u de mogelijkheid om in de zomer lekker van de zon te genieten en geeft de tuin een gezellige uitstraling. Kaal beton of cement draagt echter niet bij aan die uitstraling: het ziet er saai en onafgewerkt uit. Een mogelijkheid waar veel mensen voor kiezen is om dan het terras af te werken met tegels, maar heeft u er wel eens aan gedacht om uw terras met betonverf af te werken?

 

 Is vloerverf een goede oplossing voor een dierenkliniek?

Een dierenkliniek is net zo goed een ziekenhuis als elk ander ziekenhuis. En dus worden er hoge eisen aan de vloer gesteld op het gebied van hygiëne en onderhoud. Daarom is vloerverf voor een dierenkliniek zeker een goede oplossing. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor vloerverf in uw dierenkliniek.

 

 Vloercoating in een fabriekshal, een slimme keuze

Vloercoating in een fabriekshal aanbrengen heeft veel voordelen. Niet in de laatste plaats kan vloercoating een fabriekshal tot een prettige werkomgeving maken. Maar er zijn meer voordelen, en Epoxywinkel vertelt u daar graag alles over.

 

 Vloercoating en bakkerij, een prima combinatie

Vrijwel nergens is hygiëne zo belangrijk als in de voedingsmiddelenbranche. Zeker in ruimtes waar voedsel wordt geproduceerd, is een goede hygiëne essentieel. En hoewel sommige bakkerijen kiezen voor tegels op de vloeren en wanden, is er nog een andere oplossing. Wat denkt u van een vloercoating in uw bakkerij?

 

 Een vloercoating op uw industriële vloer voor optimale bescherming

Veel mensen denken bij een vloercoating voor een industriële vloer direct aan dure producten die alleen kunnen worden aangebracht door ervaren professionals. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld: kiest u voor een industriële vloercoating van Epoxywinkel.nl, dan kunt u die ook zelf aanbrengen. Gewoon, met roller en kwast.

 

 Vloercoating in een kinderdagverblijf? Doen!

In een kinderdagverblijf kan de vloer snel groezelig of zelfs regelrecht vies worden. Dan is het handig als u er alleen maar even een dweil overheen hoeft te halen om hem weer helemaal schoon en hygiënisch te krijgen. Dat kan als u een vloercoating in het kinderdagverblijf aanbrengt.

 

 Een vloercoating in uw melkstal, goed idee!

Tegels, beton, rubberen matten, in de melkveehouderij bestaan veel vloersystemen. Maar de epoxy vloercoating is in de meeste melkstallen toch veruit populair. Epoxy is namelijk duurzaam en slijtvast, kan antislip worden afgewerkt en is zeer onderhoudsvriendelijk. En u kunt zo’n vloercoating in de melkstal relatief eenvoudig zelf aanbrengen, waarmee het ook nog eens een heel betaalbaar vloersysteem is.

 

 Maak met vloercoating van uw showroomvloer een designvloer

De meeste mensen lopen over een showroomvloer zonder hem een tweede blik waardig te keuren. En toch draagt het uiterlijk van uw showroomvloer wel degelijk bij aan de algehele sfeer die er in de ruimte hangt. Juist daarom is het zo belangrijk om veel aandacht aan de vloer te besteden wanneer u uw showroom op gaat knappen. Met een vloercoating op uw showroomvloer hebt u in een mum van tijd een aantrekkelijke, goed te onderhouden vloer die de producten in de ruimte optimaal tot hun recht doet komen.

 

 Vloercoating op de winkelvloer: een visitekaartje om trots op te zijn

Hoewel de meeste klanten waarschijnlijk niet al te lang bewust stil zullen staan bij het uiterlijk van een winkelvloer, weet u als ondernemer natuurlijk dat de vloer de basis vormt voor de uitstraling die uw winkel heeft. Met een vloercoating kunt u de winkelvloer voorzien van een mooie, duurzame en onderhoudsvriendelijke toplaag.

 

 Vloercoating magazijnvloer en belasting van de vloer

Een vloercoating op uw magazijnvloer aanbrengen zorgt ervoor dat de vloer blijvend beschermd wordt tegen beschadigingen en slijtage. Maar de ene magazijnvloer is natuurlijk de andere niet, en er zijn ook veel verschillende soorten vloercoatings. Zorg dus dat u de juiste combinatie tussen vloercoating en magazijnvloer maakt, dat kan u veel kopzorgen schelen!

 


<< Vorige pagina